Shun FR
Seçkin Üye
Ramleri söktüm taktım bir sorun oldu 16 gb ram görüyor bilgisayar ama kullanılan miktar 7.95 var mı bir bilgisi olan teşekkürler şimdiden.
sistem ayrilmis bellegi denilen bir olay var, ekran kartin yuk altinda iken yeterli gelmez ise diye windows raminin bir kismini ayiriyor, windowa arama cubuguna sanal bellek yazarak istediginiz degere ayarlayabilirsiniz.Ramleri söktüm taktım bir sorun oldu 16 gb ram görüyor bilgisayar ama kullanılan miktar 7.95 var mı bir bilgisi olan teşekkürler şimdiden.
aygıt yöneticisinde ram dizinini bulamadım baktım oraya fakat göremedimaygıt yöneticisinden ramlere bak ikisine de sorun giderici çalıştırmayı dene
b450m a pro max kullanıyorum , slot sıkıntısından şüpheleniyorum şuan da ben ama tek tek deniyorumBios alakalı bir durum. Hangi anakartı kullanıyorsanız internetten araştırabilirsiniz
ramler tek tek çalışıyor onu denedim , her hangi bir sorun yok.anlaşılan ramin arızalı knk ondan görmez
2 ramin mhzsi farklı ise xmp yi kapatıp öyle dene farklı ise en düşük mhzi hangı rmse onun mhzsinde çalışacaktır öbür türlü tek çalışırRamleri söktüm taktım bir sorun oldu 16 gb ram görüyor bilgisayar ama kullanılan miktar 7.95 var mı bir bilgisi olan teşekkürler şimdiden.
Şöyle söyleyim normalde görüyordu 16 gb i sorun oldu pc de bir çıkarıp takayım dedim çıkarıp taktım şuan 16 görüp 7.95 kullanıyor. Ama şöyle bir durumda var tabi bios üzerinde 16 gb görmüyor sadece 8 gb görüyorSelam kardeşim, çoğumuzun başına gelmiştir, temizlik sonrası ramleri farklı yere takarsan yada tam oturmazsa vs. hep sorun çıkar, çoğu zaman sorun çok basittir, yani ilk önce basit çözümlerden başla, ramleri tekrar söküp takmayı dene ve yerlerine tam oturduğundan emin ol, eğer düzelmezse diğer çözümlere bakabilirsin ama muhtemelen söküp takmayla düzelir. İyi şanslar...
Ram slotlara tam oturmamış olabilir.Ramleri söktüm taktım bir sorun oldu 16 gb ram görüyor bilgisayar ama kullanılan miktar 7.95 var mı bir bilgisi olan teşekkürler şimdiden.