Çözüldü 16 GB ram var fakat kullanılan miktar 7.95 GB gözüküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shun FR
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ramleri söktüm taktım bir sorun oldu 16 gb ram görüyor bilgisayar ama kullanılan miktar 7.95 var mı bir bilgisi olan teşekkürler şimdiden.

Çözüm
Ramleri söktüm taktım bir sorun oldu 16 gb ram görüyor bilgisayar ama kullanılan miktar 7.95 var mı bir bilgisi olan teşekkürler şimdiden.
sistem ayrilmis bellegi denilen bir olay var, ekran kartin yuk altinda iken yeterli gelmez ise diye windows raminin bir kismini ayiriyor, windowa arama cubuguna sanal bellek yazarak istediginiz degere ayarlayabilirsiniz.
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
sistem apu ise ram i apu kullanıyor olabilir eğer apu değilse ayarlardan diğer 8 gb ram i de görünür kılman lazım iyi akşamlar.

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
1- Windows üzerinde başlata msconfig yazıp aracı çalıştırın.
2- Açılan pencerede Önyükleme > Gelişmiş seçeneceklere tıkladığınızda Bellek üst sınırı kutusunun onayı varsa kaldırıp Uygula/Tamam seçenekleri ile pencereleri onaylayıp sistemi yeniden başlatın.

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Her 2 ram slotunu da boşaltın ve hem slota hem RAM'lerin altında bulunan kısımlara hafifçe üfleyin. RAM'lerin alt taraftaki sarı kısmını bir silgi yardımıyla çok hafif dokunuşlarla silmeyi deneyin. Slotların yerini değiştirerek takın ve bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin. RAM hâlâ görünmüyorsa slotlarda problem olup olmadığına bakın. (tek bir slota 2 rami tek tek takarak deneyin, sonra diğer slota tek tek takarak deneyin).

Bunun 3 sebebi olabilir:

1- RAM slotlarınızdan birisi hasar görmüş.
2- Anakart problemi.
3- BIOS problemi.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ana kart ram yuvasının dişlisini kırmış olabilirsin büyük ihtimal aynı sorun bende oldu her şeyi denedim olmadı ana kartı değiştirdim.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Windows + R basıp "msconfig" yazın önyükleme kısmından gelişmiş seçenekler butonuna tıklayın.
"Bellek üst sınırı" seçeneği açık ise kapatın.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
16 GB RAM'e sahip olduğunuz halde sadece 7 GB'lık bir kullanımın olduğunu belirtiyorsunuz. Bu durumda, aşağıdaki adımları izleyerek RAM kullanımınızı artırabilirsiniz:
  1. Bellek Yiyen Uygulamaları Kapatın: Sistem kaynaklarını yoğun şekilde kullanan uygulamalar veya arka planda çalışan süreçler, RAM'inizi etkileyebilir. Görev Yöneticisi'ni kullanarak RAM'i yoğun kullanan uygulamaları belirleyin ve gereksiz olanları kapatın.
  2. Başlangıç Programlarını Azaltın: Bilgisayarınız açıldığında başlatılan programlar, RAM kullanımını etkileyebilir. Görev Yöneticisi'nde "Başlangıç" sekmesine gidin ve gereksiz olan programları devre dışı bırakın.
  3. Sistem Ayarlarını Optimize Edin: Windows'da bellek yönetimi için bazı sistem ayarları bulunmaktadır. "Performans Seçenekleri" ayarlarına giderek "Ayarları Değiştir"e tıklayın ve "Sistem Ayarlarını Ayarla"yı seçin. "Gelişmiş" sekmesine gidin ve "Program Performansını Ayarla"yı seçin. Buradan "En İyi Performans" seçeneğini işaretleyin ve "Değişiklikleri Uygula"yı tıklayın.
  4. Bellek Yükseltmesi Yapın: RAM'iniz zaten 16 GB ise ve kullanımınızı artırmak istiyorsanız, RAM'inizi yükseltmek için daha fazla bellek modülü ekleyebilirsiniz. Bilgisayarınızın anakartının desteklediği RAM tipini ve hızını kontrol ederek uyumlu bir RAM modülü satın almanız gerekmektedir.
  5. Bellek Sızıntılarını Kontrol Edin: Bazı uygulamalar bellek sızıntılarına neden olabilir, yani kullanılan belleği geri bırakmayabilirler. Görev Yöneticisi'nde "Performans" sekmesine gidin ve "Bellek" bölümünü kontrol edin. Uygulamaların ne kadar bellek kullandığını görebilirsiniz. Eğer bir uygulama anormal derecede fazla bellek kullanıyorsa, bu sorunu gidermek için güncellemeleri kontrol edebilir veya alternatif bir uygulama düşünebilirsiniz.
Bu adımları izleyerek RAM kullanımınızı artırabilirsiniz. Ancak, bazı durumlarda sistem kaynaklarının optimum şekilde kullanılması ve RAM kullanımının düşük olması normal olabilir. Örneğin, bilgisayarınızda çalışan birçok uygulama veya süreç olmadığı durumlarda RAM kullanımı düşük olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
  1. 32 bit işletim sistemi kullanıyorsunuz: 32 bit işletim sistemleri, genellikle 4 GB RAM'i aşan miktarları doğru bir şekilde tanıyamazlar. Bu nedenle, 16 GB RAM'inizin tamamını kullanmak yerine, sadece 4 GB'lık bir bölümü kullanıyor gibi gözükebilirsiniz. Bu durumda, 64 bit bir işletim sistemi kullanmayı düşünmeniz gerekebilir.
  2. Sistem kaynakları tarafından kullanılan RAM: İşletim sistemi ve diğer sistem bileşenleri tarafından kullanılan RAM miktarı, toplam RAM'in bir kısmını alabilir. Özellikle büyük dosyaları, bellek önbelleğini veya sistem süreçlerini işleyen sistem bileşenleri bu miktarı etkileyebilir.
  3. RAM kapasitesinin sınırlaması: Bazı anakartlar veya işletim sistemleri, tam olarak 16 GB RAM'i desteklemeyebilir veya kullanımını sınırlayabilir. Bu durumda, BIOS veya işletim sistemini güncellemek veya anakartın desteklediği maksimum RAM kapasitesini kontrol etmek gerekebilir.
  4. Bellek sızıntısı veya hatalı modüller: Bellek sızıntıları veya hatalı RAM modülleri, toplam RAM kapasitesinin tam olarak kullanılamamasına neden olabilir. Bu durumda, RAM modüllerini test etmek veya farklı yuvalarda denemek gibi sorun giderme adımları almanız önerilir.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
sistem ayrilmis bellegi denilen bir olay var, ekran kartin yuk altinda iken yeterli gelmez ise diye windows raminin bir kismini ayiriyor, windowa arama cubuguna sanal bellek yazarak istediginiz degere ayarlayabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...