Çözüldü 16 GB RAM'a rağmen sadece 3.9 GB RAM kullanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
16 GB RAM'ım olmasına rağmen sadece 3.9 RAM kullanılabilir olarak gösteriliyor. Sadece Google ve Discord açık olsa bile belleğin %80'ini kullanıyor. Ne yapabilirim?

Ekran görüntüsü 2023-08-14 220809.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
tamamlanan 5,9/12,4 gb. Önbelleğe alınmış 2.6 olarak gözüküyor.
laptop mu kullaniyorsun? ekran kartin yok ise ekran karti yerine bellekten kullaniyor olabilir, 12.4 yazdigi icin sordum. onun disinda bazi gorevleri depoluyor gecici olarak, o yuzden 3.9 kullanilabilir gosteriyor. Normalde 3.9 degil yani. Mesela 6.7 kullaniyorum, 4.1GB de bellekte var. 5.2GB kullanilabilir diye gosterecekti bende de, ayni mantik.

1692098848046.png
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bu tür bir bellek kullanım sorunuyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Güncellemeleri Kontrol Et: İşletim sistemi ve sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Bu tür güncellemeler, performans sorunlarını çözebilir.
  2. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın: Görev Yöneticisi'ni (Ctrl + Shift + Esc) açarak arka planda çalışan gereksiz uygulamaları tespit edin ve kapatın.
  3. Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızın virüs veya kötü amaçlı yazılımlardan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek için güvenilir bir antivirüs programı kullanın.
  4. Başlangıç Uygulamalarını Azaltın: Bilgisayarınızın başlangıcında otomatik olarak çalışan programları azaltarak bellek kullanımını düşürebilirsiniz. Bu ayarı "Görev Yöneticisi > Başlangıç" bölümünden yapabilirsiniz.
  5. Görüntü Ayarlarını Optimize Edin: Eğer oyuncu iseniz, oyunların daha düşük grafik ayarlarında çalışmasını sağlamak için oyun içi grafik ayarlarını optimize edebilirsiniz.
  6. Bellek Sızıntısı Kontrolü: Bazı uygulamalar veya hizmetler bellek sızıntılarına neden olabilir, bu da bellek kullanımının artmasına yol açar. Görev Yöneticisi'ni düzenli olarak kullanarak bellek sızıntısı olup olmadığını kontrol edin.
  7. Bellek Yükseltme Seçeneği: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha fazla bellek eklemeyi düşünebilirsiniz. 16 GB RAM genellikle iyi bir miktar olsa da, çok fazla çoklu görev veya bellek yoğun uygulamalar kullanıyorsanız daha fazla bellek işe yarayabilir.
  8. Temiz Bir Yükleme Yapın: Bilgisayarınızı temiz bir şekilde yeniden başlatmayı düşünebilirsiniz. Bu, gereksiz dosyaların ve uygulamaların kaldırılmasını sağlar.
  9. Profesyonel Yardım Alın: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, bilgisayarınızın daha derinlemesine bir sorunu olabilir. Bu durumda, bir bilgisayar uzmanından yardım almanız faydalı olabilir.
Sonuç olarak, bellek kullanımı sorunlarının birçok farklı nedeni olabilir. Yukarıdaki adımları sırasıyla deneyerek sorunun kaynağını tespit etmeye çalışabilirsiniz.

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bilgisayar özelliklerine girip ss atma şansın var mı 16(3.9 kullanılabilir) mi yazıyo yoksa direk orada 3.9 olarak mı görünüyo?

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
dostum normadle 8 ise 6 falan kullanılır 2 gbı VRAM e gider ancak seninki çok başka bir seviye anakart ayarlarından ram voltajlarıyla falan oyna biraz overclock at kısacsı ben öyle yaptığımda çözüldü yada bios sıfırla iyne olmazsa bios downgrade yap

TomaHawk
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Windows'un 32 bitlik modelini kullanıyorsan normal çünkü 32 bit en fazla 4GB ram desteklemektedir, bilgisayarından kişisel verilerini depolayıp 64 bit kurmanı öneririm o zaman bütün raminin kullanıldığını görebilirsin.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
tamamlanan 5,9/12,4 gb. Önbelleğe alınmış 2.6 olarak gözüküyor.
laptop mu kullaniyorsun? ekran kartin yok ise ekran karti yerine bellekten kullaniyor olabilir, 12.4 yazdigi icin sordum. onun disinda bazi gorevleri depoluyor gecici olarak, o yuzden 3.9 kullanilabilir gosteriyor. Normalde 3.9 degil yani. Mesela 6.7 kullaniyorum, 4.1GB de bellekte var. 5.2GB kullanilabilir diye gosterecekti bende de, ayni mantik.

1692098848046.png

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI

Ekli dosyayı görüntüle 95857
masaüstü kullanıyorum ve hdmi kablom ekran kartına bağlı. ekran kartının çalışmama gibi bir ihtimali yok hocam ^^

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...