Çözüldü Bilgisayarımın çökme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
merhaba bu gün eve geldim hiç olmayan bir şey ile karşılaştım, bilgisayarımı alalı 2 ay oldu excalibur g770 16 gb ram intel i5 9.nesil 9300H + ssd 250 gb
normalde hiç bir zaman böyle birşey ile karşılaşmadım bildiğiniz bilgisayar şuan çöp yazarken bile sinir fışkırasım geliyor. ne yapabilirim şuan bilgisayarın bildiğiniz çökmüş gibi abi kafayı yiyeceğim her şey donuyor her şey kasıyor şuan google bile girerken sekme açmaya korkuyorum bir an pc çöküyor ve hayata dönmesi 2-3 saniye alıyor arkaada kaspersky anti virüs açık virüs ile ilgili değil daha dün gidip oyunlar oynadım valorant pubg vs. fakat hiç bir sorun yoktu bugün gelip pcyi acayım dedim rezil oldum resmen kafayı yiyeceğim ne yapabilirim lütfen yardımlarınızı bekliyorum format vesayre işe yarar mı? yükledigim hic bir sey yok fazla 250 gb ssd'in sadece 50-60ı dolu 180 gb bos var suan lütfen bilgisi olan yardım etsin.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Öncelikle korkmanızı gerektiricek hiçbir şey yok. 2 aylık bir bilgisayardan bahsediyorsunuz öncelikle size yapmanız gerekenleri söyliyeyim usb bellek kullanarak temiz format atacaksınız format atmayı bilmiyorsanız bu konu size yardımcı olacaktır.

https://memoryhackers.org/konular/windows-10-1809-kurulum-rehberi.202773/

Ardından bilgisayarınıza virüs programı adı altında hiçbir şey yüklemeyin. Bu genelde ben bilinçli bilgisayar kullanıcısıyım kafasında gezen insanların yaptığı hata oluyor. Virüs programları windows defenderin yaptığı işlemleri dahi yapmıyor ve sürekli reklam üzerinden bilgisayarınızı yoruyor diyeceğim o ki windows defenderiniz açık bırakın başka birşeye ihtiyacınız yok tabi memoryhacker.org forumundan dışarı...
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sıcaklığını kontrol edebilirsin, çökme sorununu ram, ssd, güç kaynağı veya şarj adaptörüde yapabilir. Donma gibi sıkıntılar varsa %30-40 SSDdendir, şarj adaptörü değişebilirsin fakat olmassa üsttede yazdığım gibi servise götürmelisin.
Post automatically merged:

Çöktükten sonra herhangi bir mavi ekran veya hata varsa atabilirsen daha rahat sorun bulunur.

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Öncelikle korkmanızı gerektiricek hiçbir şey yok. 2 aylık bir bilgisayardan bahsediyorsunuz öncelikle size yapmanız gerekenleri söyliyeyim usb bellek kullanarak temiz format atacaksınız format atmayı bilmiyorsanız bu konu size yardımcı olacaktır.

https://memoryhackers.org/konular/windows-10-1809-kurulum-rehberi.202773/

Ardından bilgisayarınıza virüs programı adı altında hiçbir şey yüklemeyin. Bu genelde ben bilinçli bilgisayar kullanıcısıyım kafasında gezen insanların yaptığı hata oluyor. Virüs programları windows defenderin yaptığı işlemleri dahi yapmıyor ve sürekli reklam üzerinden bilgisayarınızı yoruyor diyeceğim o ki windows defenderiniz açık bırakın başka birşeye ihtiyacınız yok tabi memoryhacker.org forumundan dışarı çıkarsanız o sizin bileceğiniz iş.

Üstte bahsettiğim durumlardan ziyade sorun ortadan kalkmadı formattan sonra ve gereksiz programları kurmadığınız halde sorun devam ediyorsa servise gönderin bilgisayarınız zaten çok yeni servis herhangi bir ücret talep etmeksizin kontrolleri yapacaktır.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...