Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dış Görünüş: Çizikler kötü kullanım için bir gösterge niteliği taşıyor olsa da bilgisayarın performansını etkileyen unsurlardan değildir knk.
Hard Diski Fiziksel Hasar Yönünden Kontrol Et:Hard DİSK’lerde badsector kontrolü. Hasar görmüş HDD’ler bilgisayarın yavaşlamasına ve en önemlisi çok değerli verilerimizin yok olmasına neden olabilirler knk
Ekran Kontrolü: Bilgisayarların en çok göz önünde olan parçası hiç şüphesiz ki ekranıdır knk ekran üzerin de hasar var mı kontrol et bide ölü piksel kontrolü yap etrafında renk dalgalanmaları olan titriyen bir ekranı görürsen o bilgisayar bil ki kötüdür
Batarya ömrü:hep bilgisayar pirize bağlı tutacaksan batarya iyimi kötümü diye bakman lazım yoksa bakmazsan küçük bir servet ödersin knk
giriş çıkış portlarını kontrol et: yani bütün girişlerin çalışıp çalışmadığına bak
Laptop Kasasının Kontrolü:eğer önceden laptopun kasası açılmışsa eğer arzalı olmuş anlamına gelebilir HDD, SSD değişimi ya da ram yükseltmek için açılmış olabilirler. Ürünün garantisi devam etmiyorsa ve dikkatini çeken başka bir kusuru yoksa bunu problem etmeyebilirsin. garantisi devam eden bir bilgisayar alıyorsan ve ürünü yetkili servis dışında müdahale edilmişse artık garanti kısmında olmayacak.
Öncelikle İşletim Sistemine işlemcı numarasına ekran kart bılgısıne eskımı yenımı bılınmıyor ve onemlısıde anakart modelı sonra hard dıssk hdd onlara bakmak gerek sonra onlar alınınca kurulumlar vs... surucu kurulumu fılan okadar
Kardeş 2.El Bir Teknoloji Ürününde Bir Bilgisayarda En Çok Dikkat Etmen Gereken Şey Ürünsel Donanım Yani Ram Bellek Ekran Kartı Gibi Özelliklerin Az Kullanılmış Yada Kısa Sürece Hata Vermemiş Olmasını Bilmen Lazım Çok Fazla İçİ Açılmış Yada Kurcalanmış Bir Cihazsa Kısa Süre Sonra Bir Çok Soruna Yok Açabilir Örneğin Alırsın Daha Önce Disk Bozulmuştur Onarım Yapmışlardır 7 8 Ay Kullkanırsın Aynı Hatayı Aldığın Zaman Aradan Aylar Geçtiği İçİn Ben Bozdum Sanarsın Yada İnkar Edemezsin Hakkını Doğruyu Savunamazsın Önceliğin Alacağın Cihazın İçİnde Bulanan Malzemelerin Tarihi Ve Kullanım Süresi Ve Daha Önce Kaç Kere Açıldı Yada Ne Gibi Hatalar Aldı Bilmende Fayda Olur Az Kullanılmış Anlamanı Tafsiye Ederim Kasaysada Leptopsada Aynı Hassasiyetle Dikkat Etmen Sağlıklı Olur Değerleri Düşük Olmasınada Dikkat Et Oyun Oynayan Biriysen Ram Ekran Kartı En Az 4 Yada 8 Olması Lazım
arkadaşlar eyv. yazmışsınız ama cogu yorum kasmaya yazmış . ben test programları olarak soruyum o zaman pc 18 ay garantili hani genede bakmam gerekenler vardır