Çözüldü 2. monitörden görüntü gelmeme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
arkadaşlar benim ekran kartımda 1 tane hdmi girişi var diğeri dvı ve display port ve benim 2. monitörü takmam için dvı yada display port dönüştürücü lazım çünkü ekranım vga dönüştürücüyü aldım taktım dönüştürücü çalışıyor denedim aldığım yerde ama eve geldim ekrana görüntü gelmiyor yardımcı olabilecek var mı neler yapmam lazım

Çözüm
aşağı taktım ana kart soketine takmadım alta taktım
çözü.png
çözü.png nvidia denetim masasından çözünürlük değiştir sekmesinede ki yerin ekran görüntüsünü atar mısın örnek olarak yükledim sana
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
arkadaşlar benim ekran kartımda 1 tane hdmi girişi var diğeri dvı ve display port ve benim 2. monitörü takmam için dvı yada display port dönüştürücü lazım çünkü ekranım vga dönüştürücüyü aldım taktım dönüştürücü çalışıyor denedim aldığım yerde ama eve geldim ekrana görüntü gelmiyor yardımcı olabilecek var mı neler yapmam lazım
Eğer VGA dönüştürücü çalışıyorsa, DVI veya DisplayPort'a çeviren bir dönüştürücü de çalışacaktır. Sorun, cihazların birbiriyle uyumsuz olması veya doğru şekilde bağlanmamış olması olabilir.
Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:
  1. İlk olarak, DVI veya DisplayPort dönüştürücüsünü doğru şekilde takıp takmadığınızı kontrol edin. Bazı dönüştürücüler sıkı bir şekilde takılmazsa görüntü almayabilirsiniz.
  2. Dönüştürücüyü takarken, ekran kartınızın DVI veya DisplayPort portuna takıp takmadığınızı kontrol edin. Dönüştürücüyü doğrudan monitöre takarsanız, doğru bir görüntü alamazsınız.
  3. Monitörünüzü açın ve giriş kaynağını doğru olarak ayarladığınızdan emin olun. Monitörünüzün menüsünden giriş kaynağı ayarını değiştirebilirsiniz.
  4. Ekran kartınızın ayarlarını kontrol edin. Bazı durumlarda, ekran kartı sürücüleri, çift monitör ayarlarını otomatik olarak algılamaz. Ekran kartı ayarlarına girerek, monitörlerin doğru bir şekilde tanıtıldığından emin olun.
  5. Sorun hala devam ediyorsa, dönüştürücünün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için başka bir monitör veya televizyona takmayı deneyebilirsiniz. Böylece, sorunun monitörünüzde veya dönüştürücünüzde olduğunu anlayabilirsiniz.
Umarım bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Hocam çalışan monitörün kablosuyla çalışmayana görüntü vermeyi deneyin. Görüntü geliyorsa monitörde sıkıntı yoktur.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Öncelikle, dönüştürücünün doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin ve sıkıca yerleştirildiğinden emin olun. Daha sonra, bilgisayarınızda "Ekran Ayarları"nı açın ve "Çoklu Ekran" veya "Ekran Ayarları" seçeneğine tıklayın. Burada, ikinci monitörünüzün tanınması için "Algıla" veya "Ayarları Değiştir" gibi bir seçenek olabilir. Eğer ikinci monitörünüz görünmüyorsa, "Gelişmiş Ayarlar" seçeneğine tıklayarak "Ekran Adaptörü Özellikleri"ne gidin. Burada, "Ekrana Çıkışı" veya "Ekran Adaptörü" seçenekleri aracılığıyla, ikinci monitörünüzü destekleyen bir çözünürlük ve yenileme hızı seçin. Ayrıca, bazı durumlarda, ikinci monitörünüzün doğru bir şekilde çalışması için ek bir güç kaynağına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda, ikinci monitörünüzün güç kaynağına takılı olduğundan emin olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...