22 yaşında e-Sporcu olmak mantıklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
22 yaşında böyle bir kariyer düşünebilmek için çok mu geç sizce? 16 yaşlarımda hayalim olan bu sektöre LoL'de giriş yapmıştım, zar zor bilgisayar başına geçip sabahlara kadar LoL oynuyordum ve West'te Elmas 1 kademesine ulaşmıştım, bir takımın alt kadrosunda bulundum. Turnuvalar falan derken ailevi sebeplerden dolayı siz burayı çok iyi anladınız, son vermek zorunda kaldım. Herhangi bir destek yoktu.

2-3 sene sonra Valorant çıktı. Zaten yeni bir oyun, yeni bir dünya. Kendi kendime düşündüm. Neden olmasın acaba? Geç mi kaldım? Valorant oynadım, 1 sene Immortal 1 oldum. Sonra yine ailevi sebeplerden oyun oynayamaz oldum. Şimdi, tekrar ipin ucunu bırakmadım. Bu sefer aileme açıkladım. Bu yaşımda mevzuyu, onlarda destek vereceklerini söylediler. Tekrar oyuna başladım. Çok kısa bir sürede Immortal 1 rankına ulaştım hâlâ da oynuyorum.

Her gün 2 saat antrenman yapıyorum. Microadjusment, flick, movement gibi. Hedefim Radyant. En azından ilk 100'e girip kendimi göstermek. Sorum şu: Yani bunu çok düşünüyorum, 22 yaşında geç mi kaldım? Soranlarınız diyenleriniz olur. B planın yoksa riskli bir yoldur diye. Evet, B planım var. Üniversitede okuyorum ve programlamada da aynı zamanda iyiyim. Eğer olmazsa bu sektörden devam edeceğim. Çocukken kurduğum bu hayali öldürmek istemiyorum. En azından denedim, olmadı demek istiyorum. Keşkelerle yaşamaktansa deneme ve yanılma yaparım. Üç beş günlük dünyada hayallerinizden gerçekten vazgeçmeyin. Ben sadece geç mi kaldım acaba diye düşünüyorum.

Bu kadar karmaşık yazdığım için mazur görün, teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
18 yaşımdayken Bahçeşehir üniversitesi aracılığıyla SUP'a başvurmuştum ön elemelere falan katılmıştım ve onaylamışlardı ama ailem istemediği için bir hayalimden vazgeçmiştim üzücü durumlar ama istersen yapabilirsin engel olan kimse yoksa önünde

Hile bir zevktir
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
zamanında bende düşünmüştüm ama ne yazık ki benim için sadece hayalden öte gidemedim inşallah gönlünce olur

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bence hiçbirşey için geç değildir dene en azından keşke demezsin ilerde

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
senin gibi düşünen ve iyi oynadığını sanıp kendisi gibi 1 ton kişi olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız var esporcu isleri icin icerden tanıdık gerekir

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Abi şimdi şöyle söyleyeyim esporda para yok hele türkiye de espor yok şöyle söyleyeyim espor için ayırılan bir bütçe yok espor için yatırım yok esporcu olman için sağlam torpile ihtiyacın var yada bir oyunda en iyisi olman gerekiyor yoksa scoutlar tarafından asla seçilmezsin yayıncılık yapacaksın video atacaksın iyi olduğunu göstereceksin etrafta LFT gezeceksin (Looking For Team) anca öyle yoksa zaten 22 yaşındasın 5 yıl sonra bilemedin çoluk çocuğa karışacaksın falan zor işler şimdiden koştur dayı madem hayalin koş peşinden <3

Olmuyor diye de kafana takma sakın

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Aga ben de 21 yaşındayım ama hiç beceremiyorum adam vurmasını. Senin yerinde olmak isterdim madem ailen de destek verecek istediğin işi yap bence

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
hayallerin peşinden devam dost ne için yaşıyoruz ki başka hayallerimiz için yaşamıyorsak sırf para kazanıp ev almak için mi yaşıyoruz sacmalık hayallerinin peşinden git

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kanka güzel bi hayal ama şu hayatta gerçekçi olmak lazım objektif yani

ercü
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
neyi yapmaktan zevk alıyorsan o işi yapmalısın 22 yaş için çok geç olmamış hala reflekslerin iyidir merak etme :D

Üye
2 HİZMET YILI
Güzel düşünce ancak sektörde torpil ve şike çok dönüyor diye biliyorum. İstediğin noktaya ulaştığında hayal ettiğin gibi çıkmazsa üzülme.

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bence çok geç değil hatta tam zamanları bence kenini gösterip yükselebilirisin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
reis bnede 8 yaşımda esporcu olmak istemiştim devam etmek istemiştim ama başaramdım şuan yaşım 18 ve halada esporcu olamk istiorum hangi oyun derseniz valorant.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hayır geç kalmadın bence hala başarılabilir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
herkesin hayali kanka umarım olursun bende hedefliyorum suan amator bir e spor takımındayım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...