3'üncü parti yazılımlardaki virüsler gizlenebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
evet bazı progamlar ıle vurıs koruması bıle bulamıyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ben dosya indirmeden önce virustotale tatıyorum şu anakadarda virüs bulaşmadı

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
crypter benzeri şifreleme programlarında rahatça gizleniyor genelde
temizlemek için paralı antivirüs programları iyi ama en garantisi formattır hocam
iyi forumlar

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bir bilgisayar virüsünün ve casus yazılımın nasıl kaldırılacağı hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki aşağıdaki makaleye bakın:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
- Microsoft kaynakları ve kötü amaçlı yazılımları ve virüsleri kaldırma yönergeleri bazı İYİ OLAN VİRÜSLERİ BİLE BULAMIYOR BİLGİSAYAR KULLANICILARI DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR hocam bunu buldum araştırdım uzunca okudum senin sorunun cevabı burada kısaca yazayım dedim iyi günler

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
ek programlar kullanarak gizlenebiliyor

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam zaten kolayca yayılmasının bir sebebide budur.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhabalar memory dışında yazılım kullanmıyorum ve önermiyorum lakin geçenlerde bir yazılım gördüm (kullanmadım) sadece tarattım meraktan öyle rat veya miner gibi şeyler yoktu ama yine de şüphelendim. Virüsleri şifreleme gibi bir şansları var mı yazılımcıların görüşlerinizi alalım :)
tabiki de 3. parti bir yazılımın içine virüs saklayabilirler

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Merhabalar memory dışında yazılım kullanmıyorum ve önermiyorum lakin geçenlerde bir yazılım gördüm (kullanmadım) sadece tarattım meraktan öyle rat veya miner gibi şeyler yoktu ama yine de şüphelendim. Virüsleri şifreleme gibi bir şansları var mı yazılımcıların görüşlerinizi alalım :)
Norton 360 ı dene dostum

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
FUD basarak gizleyebilirler hocam

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
crypterlar var ama hepsi ücretli diye biliyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Mümkün, VirusTotal üzerinde yapılan tarama sonuçlarını aklınızda tutun ve 1-2 gün sonra tekrar tarayın. Eğer sonuçlar artarsa, yazılımın içinde bir şeylerin saklandığı anlamına gelebilir 😂.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Kesinlikle olabilme şansi var yazılımın icine gömülüyor anti virüslerin çoğu algılayamıyor

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bazı şekillerde gizlenebilir fakat cok ıyı bilen bir işi adam onu genede bulabilir

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
virüsü uyhulamayı yapan kişinin tecrübesi/profesyonelliğine bağlı biri yapar windows antivirüsü bile görür
biri yapar sen farketmeden banka kartın uçmuş

Sakin ol plana güven
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
evet hocam gizlenebiliyorlar maalesef virüs programı görmüyor bazen

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Teknolojiye bağlı zararlı yazılım C, C++ ile yazılmış ise çok rahatlıkla basit şekilde dahi fudlanabiliyor.
Base64'ü decode edip program içinde kendi kendine exec edip ardından buildera da her build için random obfuscation yapılırsa çok basit şekilde virustoalde 0/64 sonuç alınabilir.
C# veya Python ile yazılan zararlı yazılımlarda nispeten gizlemek daha da zor olsa da yine ondada sonuç aldım AES+BASE64 exec ettirerek ve obfuscation yaparak python stealerim içinde 0/64 sonuç aldırabildim amacım deneme ve öğrenme olduğu için direk virustotale attım öyle bir derdim olmadı
C# için işlerin daha kolay olduğunu söylüyorlar fakat C#'da hiç bu tarz bir yazılım yazmadım ancak büyük ihtimal doğrudur çünkü C#'da .NET'de çok fazla crypter var Python tarafında kendiniz yazmanız gerek
kısaca sanıldığı kadar zor değil ancak bu işleri en iyi yapabileceğiniz yer C++'dır OOP olmasından dolayı daha modüler ve iyi kod yazabilir ve iyi işler çıkarabilirsiniz.
Aynı zamanda "FUD BASMAK" diye bir terim yok FUD basılan bir şey değil FUD yapılan işlemlerin sonucunda elde edilen bir şey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...