A1 125 CC motor ehliyeti sınavı nasıl yapılıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Selamünaleyküm arkadaşlar, ben 2, 3 bilemedim 5 aya motor ehliyeti alacağım. A1 125 CC sınava gireceğim. Sınavda A1 yazılı testi olacak mıyım yoksa sadece parkurdan mı gireceğim? Bir de ilk alacağım motor MT 125 olacak. Sizce iyi midir alacağım ilk motor?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
b ehliyetin varsa yazılıya girmessin diye düşünüyorum

zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Eğer daha önceden bir ehliyetin varsa A1 alırken yazılı sınava girmene gerek yok. Ama hiç ehliyetin yoksa ve A1 ilk ehliyetin olacaksa yazılı sınava girmek zorundasın.

Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Daha önce ehliyet yazılı sınavına girmediysen girmek zorundasın.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
normal araba ehliyeti ile 125cc lik motoru kullanabiliyosun diye biliyorum araba ehliyeti al kanka

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
B veya daha büyük bir ehliyeti olanlar sadece direksiyon yani parkur sınavına girecekler diye biliyorum.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Şimdi güzel kardeşim öncelikle iyi günler.Bilgilerinden 18 yaşında olduğunu görüyorum.Sakın A1 ehliyeti alıp 125cc çekeyim hatasına düşme.En fazla 3 ay kullanıp cc yükseltmek isteyeceksin.Seni kesmeyecek,çabuk sıkalacaksın. Benim sana şiddetle tavsiyem a2 alman yönünde.A2 alınca illa yüksek cc kullanacaksın diye bir şey yok git yine mt125'ini kullan ama cc yükselteceğin zaman ehliyeti yükseltmene gerek kalmaz.Başlangıç motoru olarakda daha iyi tavsiyeler verebilirim sana.Son olarak araç ehliyetin mevcut ise yazılı sınavdan muafsın direksiyon eğitimlerini alıp direksiyon sınavına girersin.Son olarak sana ciddiye alman gereken bir tavsiye daha söylemek istiyorum.8 parkurunda kafanı aşağı asla indirme dik tut ve gideceğin yöne bak sonra bırak motor işini yapsın.Allah kaza bela vermesin dikkat et kendine.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
hem parkura giricen hemde sınava giricen

Üye
2 HİZMET YILI
ben a2 aldım 9.bucuk milyara 2 3 ay önce indirimli :D

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Normal araba ehliyetiyle kullanabilirsin 125 cc, direk onu al bence

Üye
2 HİZMET YILI
Kanka her hangi bir ehliyet sınavına girdiysen ve ehliyete sahipsen bundan sonraki giriceğin sınavlarda yazılı sınava girmene gerek kalmıyor direkt uygulama sınavına sokuyorlar seni ordan geçersen girmiş olduğun ehliyeti alıyorsun

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yazılı sınava bir kere girdiysen bir daha girmene gerek yok sadece direksiyona girersin

Üye
2 HİZMET YILI
Şimdi güzel kardeşim öncelikle iyi günler.Bilgilerinden 18 yaşında olduğunu görüyorum.Sakın A1 ehliyeti alıp 125cc çekeyim hatasına düşme.En fazla 3 ay kullanıp cc yükseltmek isteyeceksin.Seni kesmeyecek,çabuk sıkalacaksın. Benim sana şiddetle tavsiyem a2 alman yönünde.A2 alınca illa yüksek cc kullanacaksın diye bir şey yok git yine mt125'ini kullan ama cc yükselteceğin zaman ehliyeti yükseltmene gerek kalmaz.Başlangıç motoru olarakda daha iyi tavsiyeler verebilirim sana.Son olarak araç ehliyetin mevcut ise yazılı sınavdan muafsın direksiyon eğitimlerini alıp direksiyon sınavına girersin.Son olarak sana ciddiye alman gereken bir tavsiye daha söylemek istiyorum.8 parkurunda kafanı aşağı asla indirme dik tut ve gideceğin yöne bak sonra bırak motor işini yapsın.Allah kaza bela vermesin dikkat et kendine.
<3

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ilk motor mt 125 fazla gelir bence daha ucuz daha kolay ağır olmayan parçasına kolay ulaşılabilen bir motor alsan senin için daha iyi olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...