A2 İngilizce seviyesi yazılım için yeterli olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Benim İngilizce seviyem A2. Acaba yazılım için yeterli midir? Kod yazdıkça İngilizcem de gelişiyor, yazılımdan önce İngilizceyle uğraşmak istemedim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Farklı kelimeler öğrenirsin ve bunları yeni projeler üstünde çalışarak pekiştirirsin , takıldığın noktalarda ingilizce araştırma yaparakta kelime dağarcığını geliştirmiş olursun diye düşünüyorum.

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Yazılımda teknik terimlerin anlaşılması ve kullanılması için bence minimum B1 seviyesine çıkarmaya çalış.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
A2 yeterli bir seviye değil hatta hiçbir şeyde yeterli değildir normal okullarda bile b2 seviyesinde öğrenebilirsin veya kendi çabalarınla ben kendim lolde oynaya oynaya minecraftta falan ingilizceydi full hatta telefonum bile kaç senedir ingilizce bayağı bir şey kattı şu an c1 seviyesine yakın bir ingilizce var öyle yani geliştirmen lazım her türlü yetmez yani bu seviye gerçekten çok düşük

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Aslında yazılım için ingilizce gerekli değildir sadece ingilizcen iyiyse normale göre daha kolay öğrenirsin

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
A2 seviyesi, temel İngilizce anlama ve konuşma becerilerini öğrenmek için yeterli olabilir, ancak yazılım geliştirme için İngilizce seviyeniz yeterli olmayabilir.
Yazılım geliştirme, kodlama dilleri, kütüphaneler, araçlar ve belgelerin sıklıkla İngilizce olduğu bir alandır. İngilizce seviyeniz, kodlama yaparken karşılaşabileceğiniz hataların çözümü için ihtiyaç duyulan kaynakları anlamakta ve kullanmakta önemli olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
b2 ingilizce şart, çok türkçe kaynak yok en azından yazılanı anlaman gerekiyor.

Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ingilizcen tabıkı ıyı olması gerekıyor ayrıca a1a2 b1b2 c1c2 dedıgınız gruplandırma ıngılızce gramer bılgısını gostermek ıcındır mesela gle gorkı ıngılız bir ögretmen o kodları gorse orhun kıtabelerını gormus gıbı kalır yanı kod sal ıngılızce lazım bos gramer calısma :)

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
ingilizce yazılım daha iyi knk daha cabuk gelişirsin bende ingilizceye çalışıyorum

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
yazılım bilen birisi kafadan ingilizcede öğreniyor zaten usta itemesende.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hayır yetmez dostum. Yazılımda kullanacağın bütün her şey ingilizce terim ve anlamlarını bilmen gerekiyor

Üye
3 HİZMET YILI
ingilizce yazılım daha iyi knk daha cabuk gelişirsin bende ingilizceye çalışıyorum

öyle ama b1 e çıkmaya çalıştım bir ara ama sıkılıyorum videolardan öğrenmeye çalışıyorum olmuyor eu4 ü ingilizce oynuyordum o şekilde a2 ye çıktım ama b1 e çıkamadım

Hayır yetmez dostum. Yazılımda kullanacağın bütün her şey ingilizce terim ve anlamlarını bilmen gerekiyor

ben web tasarım dillerinden başladığım için çokta karmaşık kelimeler yok web tasarım dilleriyle ingilizcem gelişiyor zaten programlamaya girdiğim zaman baya ingilizce kelime öğrenmiş olucam

A2 yeterli bir seviye değil hatta hiçbir şeyde yeterli değildir normal okullarda bile b2 seviyesinde öğrenebilirsin veya kendi çabalarınla ben kendim lolde oynaya oynaya minecraftta falan ingilizceydi full hatta telefonum bile kaç senedir ingilizce bayağı bir şey kattı şu an c1 seviyesine yakın bir ingilizce var öyle yani geliştirmen lazım her türlü yetmez yani bu seviye gerçekten çok düşük

ben zaten ingilizce oyun falan oynayarak a2 ye çıktım ilerleyen zamanlarda b1 e yükselebilirim belki

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
A2 yeterli değil, yazılımdan önce İngilizce ile uğraşman senin için daha yararlı olur iyi yazılım öğrenmek istiyorsan önce iyi İngilizce bilmelisin kesinlikle

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
A2 seviyesindeki İngilizce, yazılım geliştirme alanında kariyer için yeterli olmayabilir çünkü sektörde kullanılan dokümantasyon ve programlama dillerinin çoğu İngilizce'dir. Ancak, pratik yaparak ve kod yazarak dilinize maruz kalarak İngilizce becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Kariyer yolunuz ne olursa olsun, dil becerilerinizi sürekli olarak öğrenip geliştirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
A2 İngilizce seviyesi, temel İngilizce dilbilgisi ve kelime dağarcığına sahip olmanızı sağlar. Ancak, yazılım dünyası için yeterli olup olmadığı, yazılımın ne tür bir işlevi yerine getirdiğine bağlıdır.
Eğer yazılım, İngilizce kullanımı gerektiren bir arayüze veya belgelendirmeye sahipse, A2 seviyesi size yeterli olmayabilir. Bu durumda, daha yüksek bir İngilizce seviyesine ihtiyacınız olabilir.
Ancak, eğer yazılım sadece İngilizce belgeleri okumak veya yazmakla ilgiliyse, A2 seviyesi yeterli olabilir. Ancak, daha yüksek bir seviyede İngilizce bilmeniz, işinizde daha rahat ve verimli olmanıza yardımcı olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...