Acces c# evet/hayır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
1587044262001.png

Merhaba bu butona basınca masa1 ın durumu evet olacak nasıl yapabılırım veritabanında yeniyim :/

Leydim
Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
normal formsa buton click
formuda tanımlamayı unutma

checkbox1.checked= true;

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Leydim
Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Aynı şekilde
Checkbox.visible= true;
Checkbox.checked=true;

Leydim
Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Hocam accesdeki kutu aktif olacak formdaki checkbox değil
Normal nasıl update işlemini yaptıysan ayni sekilde
Accesdeki kutuyu update yapacaksın
Ama onun için önce bir tane listview olsturacaksin adresden gelen verileri oraya alacaksın ordan update yapacaksın update kismina kutucuk koy bir tanede buton koy ona tiklandiginda yukarda soyledigim kodu yazacaksın update kodlarini biliyorsan direk yaparsin bilmiyorsan youtubede videolari var
Post automatically merged:

Yapamazssan soyle

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Normal nasıl update işlemini yaptıysan ayni sekilde
Accesdeki kutuyu update yapacaksın
Ama onun için önce bir tane listview olsturacaksin adresden gelen verileri oraya alacaksın ordan update yapacaksın update kismina kutucuk koy bir tanede buton koy ona tiklandiginda yukarda soyledigim kodu yazacaksın update kodlarini biliyorsan direk yaparsin bilmiyorsan youtubede videolari var

Yapamazssan soyle
Hocam lise3 üm bunları görmedim kutucuk falan bilgisayarıma bağlanıp gösterseniz yada yapsanız olurmu instagram hakancaca_

Leydim
Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Hocam lise3 üm bunları görmedim kutucuk falan bilgisayarıma bağlanıp gösterseniz yada yapsanız olurmu instagram hakancaca_
Bende 2 yim müsait olduğum zaman atarim bazen insanın kendi öğrenmesi lazım takıılı kalma hayal kur ,bir küçüğünden tavsiyede aldın hadi hayirlisı

Yanlış anlamazsan bir şey daha söylemek isterim bu yapamamazlik aslında bilgi eksikliğinden de olsa asıl sebebi iyi öğrenememek mesela bu kutucukları txt yazı yazmayı ben kendim öğrendim örneğin dedim bu boolean bi değer olsa olsa ne olur true yada false farklı yöndende düşünmek lazım müsait olunca yazar atarim

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Bende 2 yim müsait olduğum zaman atarim bazen insanın kendi öğrenmesi lazım takıılı kalma hayal kur ,bir küçüğünden tavsiyede aldın hadi hayirlisı

Yanlış anlamazsan bir şey daha söylemek isterim bu yapamamazlik aslında bilgi eksikliğinden de olsa asıl sebebi iyi öğrenememek mesela bu kutucukları txt yazı yazmayı ben kendim öğrendim örneğin dedim bu boolean bi değer olsa olsa ne olur true yada false farklı yöndende düşünmek lazım müsait olunca yazar atarim
Teşekkürler hocam :)

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Veri tabanında duruma true yada false değer aktarabilirsin.

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Veri tabanına sql ile gönderirken insert into veya update komutunda onu string olarak yazmaman lazım
insert into tablo_adi (checkbox) values ("Evet") zaten evet gönderirsen otomatik o düzelir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...