Ada Sevgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Dostum hüzünlü ama çok anlamlı bir hikaye olmuş zamana bırakmak ise başlı başına hayatımızı da bazen akışına zamana bırakıyoruz ve düzeliyor bu da öyle hissettirdi paylaşımın için saol.

ph4nt0m
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
güzel bir yazı olmuşl

Bakın Beyler O Öyle Değil
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Akar gider zaman tutamazsin.Çok güzel paylaşım teşekkürler.

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
bu şiir sayesinde tekrar aşık oldum kopyala yapıştır yapan ellerin dert görmesin karşim

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
zaman akıp kaybolmasaydı bu kadar değerli olmazdı

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ADA SEVGİ

Bir zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış:

Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm diğerleri, Aşk dahil.

Bir gün, adanın batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş.Bunun üzerine hepsi, adayı terk etmek için sandallarını hazırlamışlar. Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş. Çünkü, mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş.Ada neredeyse battığı zaman,Aşk, yardım istemeye karar vermiş.

Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde geçmekteymiş. Aşk, "Zenginlik, beni de yanına alır mısın?" diye sormuş.Zenginlik,"Hayır, alamam. Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok." demiş. Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir'den yardım istemiş.

"Высокомерие, пожалуйста, помогите мне!"

"Я не могу тебе помочь, Любовь. Ты мокрый, и ты можешь испортить мой парусник."он ответил высокомерием.

Печаль была рядом, и любовь попросила о помощи:

"Печаль, Я пойду с тобой..."

"О, Любовь, мне так жаль, что мне нужно побыть одному."

Счастье также прошло мимо любви, но она была так счастлива, что не услышала зов любви.

Любовь внезапно услышала голос:

"Приходите, Любовь! Тебя с собой возьму..."

Это больше, чем любовь староватые, был отличным парнем.Любовь чувствовала себя такой счастливой и счастливой

он не мог понять, кто взял его с собой. Когда они прибудут на новый участок земли,

Тот, кто помог любви, пошел своим путем.Понимая, сколько он должен ему, любовь спросила знания:

"Мне помогал, кто был?"

"В то время, был" он в ответ дал информацию.

"Время? Почему, что помог мне?"она спросила любовь.

Информация улыбнулась:

"Потому что только время может понять, насколько велика любовь..."
:D

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ağa be
Post automatically merged:

Bu arada üstad Walam, eğer izniniz olursa beklerken buradaki adamlarınıza kısa bir hikaye anlatmak isterim. Zira görüyorum ki henüz daha çok toylar. Oysa gidecekleri yol uzun ve engebelerle dolu.. Belki içlerinden bu hikayeden ders alacak kadar zeki biri çıkar da onun hayatı takılı kaldığı dar boğazdan kurtularak tamamen değişir. Sizce de uygun mudur?”

Marvin bir izin istemekten çok bir tür emrivaki yaparak fısıltılar içinde olan bitene kafa yormakta olan kalabalığa hitaben konuşmuştu

“Tabi efendim nasıl isterseniz”

Sayıları yirmi-yirmi beş civarında olan bu grup, odaya girdiklerinden beri oturduğu koltuktan en ufak bir şekilde bile kıpırdamamış olan Marvin’in ayağa kalkmasıyla -ne söyleyeceğini merak ederek- pür dikkat ona bakmaya başlamıştı. Odada artık nefes alış veriş seslerinden ziyade tek bir ses bile çıkmıyordu.

Bu sırada önünde oturan kalabalık gruba hızla göz atan Marvin, arkasını sağlama almak için bir duvara yaslanmış olan Yllaora ile göz göze geldikten sonra ona hafif bir tebessüm ettikten sonra Yllaora’nın şaşkın bakışlarının eşliğinde hikayesini anlatmaya başladı:
Marvin ayakta bir sağa bir sola giderek hırsızlar arasında oldukça meşhur olsa da ikinci yarısı kayıp olduğundan sonu herhangi bir yere bağlanmayan bir hikayeyi büyük bir ustalıkla anlatmaya başlamıştı:

>>>>>

Yanan mumun ışığı hırsızın yüzüne vurdu, yakalanmıştı. Oldukça genç olan hırsız, üstü başı pis olsa da birkaç hafta önce çaldığı belli olan pahalı siyah bir kıyafet giyiyordu.

Hırsız, elindeki altınları sakince tekrar aldığı yere koyarken yüzündeki şaşkın ifade bir tür tebessüme dönmüştü. Bu his, onun için bir ilkti.. hayatında ilk defa yakalanıyordu

“Ne yaptığını sanıyorsun burada?” diye sordu adam elinde tuttuğu mumun arkasındaki gölgelerden sıyrılarak

“Aptalca bir soru değil mi? Seni soyduğum açıkça ortada.” dedi sesinden kız olduğu anlaşılan hırsız ukala bir tonda

Adam gülümsedi ve masadaki altınlara baktı.“Bir şeyim kayıp olmadığına göre beni soyduğunu söyleyemeyeceğim. Belki sadece soymaya çalışıyordun. Fakat sorun şu ki, neden? Buraya girebildiğine göre kim olduğumu biliyor olmalısın değil mi?

Marvin bu anda hokkabazlık büyüsü sayesinde elinde belirmiş olan mumla kalabalık grubun arasına kadar girmiş, sanki konuşan adam oymuşcasına hikayeye görsel anlamda da can veriyordu

“Başka herkesten bir şeyler çaldım. Büyücüler Loncasından kadim büyülerini, en güvenli kalelerden değerli hazineleri... Oghma’nın baş rahibini bile kandırdım, hatta taç giyme töreninde iken bir imparatorun kafasına uzanan tacı çaldım ve düşündüm ki artık sıra sana geldi.”

“Gururum okşandı,” diye karşılık verdi adam. “Peki şimdi amacını engellediğime göre ne yapacaksın? Kaçacak mısın? Belki de teslim olursun?”

Dedi Marvin, Yllaora’nın yanına gelerek sanki bu hikayedeki hırsız kız Yllaora’ymışçasına

“Eğit beni” diyerek cevap verdi kız. “Tüm kilitlerini açtım, tüm korunmuş bölgelerine girdim… Onları sen yapmıştın, eğitimi olmayan birisi için geçilmelerinin ne kadar zor olduklarını bilirsin. Ben buraya birkaç parça altın için gelmedim. Buraya kendimi kanıtlamaya geldim. Beni öğrencin olarak kabul et.”

Gizlilik ustası küçük kıza baktı. “Yeteneklerinin eğitime ihtiyacı yok. Planın oldukça yeterliydi. Ama yine de sana bir konuda yardım edebilirim. Sende eksik gördüğüm tek şey, tutku. Belli ki başta hepimiz gibi yaşamak için çalıyordun, ama artık sadece zevk ya da heyecan için çalıyorsun. Bu iyileştirilemeyecek bir özelliktir ve seni erkenden mezara götürür.”

Marvin “Sende eksik gördüğüm tek şey, tutku” derken önünde ona öfkeyle bakmaya başlamış olan Yllaora’ya manidar bir bakış atıp kalabalığın arasından hikayesine devam ederek ayrıldı

“Hiç çalınamayacak bir şeyi çalmak istemedin mi?” diye sordu kız. “İsmini sonsuza dek yaşatacak bir şeyi?”

Usta cevap vermedi: Sadece kaşlarını çattı.

“Görünüşe göre ünün beni yanıltmış,” diye söylendi kız ve pencerelerden birini açtı. “Tarihe geçecek bir hırsızlık konusunda beraber çalışabileceğimizi düşünmüştüm. Planlarım senin söylediğin gibi her zaman mükemmel değiller. Mesela bu akşam kaçmamın gerekeceğini düşünmediğimden bir kaçış yolu hazırlamamıştım ama bu da işimi görür.”

Hırsız kız, bir kaç katlı binadan hayatını hiçe sayarak aşağı atlayıp gölgeler arasındaki sokağa girerek dakikalar içinde tavernadaki odasına ulaştı. Ancak gizlilik ustası, odasında onu beklemekteydi.

“Beni geçtiğini görmedim,” diye soludu kız.

“Girdiğin sokakta baykuşun sesini duyunca dikkatin dağıldı,”Bir hırsızın elindeki en önemli araç ‘dikkat dağıtmaktır’ planlı ya da değil. Sanırım derslerin başladı.”

Kız gülümseyerek “Peki ya son test nedir?” dedi

Testin ne olduğunu öğrendiğinde kız donup kaldı. Anlaşılan adam söylendiği kadar vardı.

>>>>>

Marvin oldukça meşhur olan bu eksik hikayeyi tamamladığında etrafında artık neredeyse nefes almayı bile unutmuş gibi ona bakmakta olan şaşkın insanlara nefes almaları gerektiğini hatırlatmak ister gibi oldukça derin bir nefes aldı ve hiç kimsenin beklemediği bir şey yaptı: Hikayenin diğer(eksik) yarısını anlatmaya başladı..

Bu anda Walam da dahil bu hikayeyi defalarca kez dinlemiş olan diğer insanlar, bir tür suikastçi olarak gördükleri Marvin’in anlatım kabiliyeti karşısında hayranlıklarını belli eden bakışlarla onu izlerken; Yllaora elini yumruk haline getirmiş öfkesini belli etmemek/dışa vurmamak için olanca kuvvetiyle sıkmaktaydı ancak Marvin’in hikayeye devam ettiğini fark ettiğinde o da çevresindeki herkes gibi ne hissedeceğini bilemeyerek istemsizce tekrardan Marvin’e ve anlattıklarına kulak kabartmıştı. Yllaora’nın biraz önceki şiddetli öfkesi ise artık tamamen dağılmıştı çünkü karşısındaki bu adam(Marvin) sonunda onun yapamadığı şeyi yapıyordu, sessizlik lanetiyle dudakları mühürlenmemiş olsaydı yıllar önce yapacağı şeyi..

isterseniz devamı da gelebilir

Son düzenleme:
Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
zamanın onemını bırkere daha anladım hereşey zamanla olur
sabır etmeyı ogrenmelıyız

x
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
peki sizce zaman mı büyüktür aşk mı?

Uzman Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Zaman herşeyin çaresi diye boşa dememişler :/

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
WOw nice story brother , keep going it good to read stroy like this keep it up

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...