Ailemi bilgisayar almaya nasıl ikna edebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Selamünaleyküm arkadaşlar, ben 2 senedir ikna etmeye çalışıyorum ailemi. Ailem de sürekli para yok diyerekten uzatıyordu süreyi, daha 3 gün önce ikna ettim. Alacağız dedi Pazartesi, ben de aileme ucuz olsun diye Sahibinden bakıyordum. Baktıklarım genellikle 15-20 bin TL ve gayet uygun fiyattı sisteme göre fakat dün ailemle gereksiz bir konu hakkında tartıştık ve annem fırsatı bulduğu anda vazgeçti PC almayı. Oysaki ben kabul ettikleri gün odamı düzenledim. PC'yi koymak için bayağı yer açtım, masamın yerini değiştirdim. Monitörün şarj ipini geçirmek için masa ayağının sağ tarafına delik açtım. LED ışıklarını taktım.

Gaming odası o kadar çok istiyordum ki heyecandan uyuyamıyordum, şu an cidden ne yapacağımı bilmiyorum. Ben oyunlarda ciddi yeteneklere sahibim. 16 yaşındayım, hayalim Fenerbahçe e-Spor takımı fakat sistem yetersizliği yüzünden elimden hiçbir şey gelmiyor. İnternet kafeye giderdim. Oraya da zam geldi. Cidden şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Para kazanıp kendim satın almak istiyorum ama nasıl yapacağımı cidden bilmiyorum, lütfen bana ne yapacağımı anlatın. Yol bulun.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
merhaba öncelikle kendim para kazanayım dıyorsun eyer vaktın var ise parttime işler bulabılırsın cogu avm ler partime kabul eder yemez icmezsen 2 2.5 aya kendı ımkanlarınla toplayabılırısn komilik yapabılırsın nargile kafelerde calısabılırsın ayakkabı reyonları genelde ogrencıler ıcın parttıme oluyor özellikle flo magazası varsa yakınlarında bı basvur derim

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
vaktin varsa kendine iş bul para biriktirip alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
merhaba öncelikle kendim para kazanayım dıyorsun eyer vaktın var ise parttime işler bulabılırsın cogu avm ler partime kabul eder yemez icmezsen 2 2.5 aya kendı ımkanlarınla toplayabılırısn komilik yapabılırsın nargile kafelerde calısabılırsın ayakkabı reyonları genelde ogrencıler ıcın parttıme oluyor özellikle flo magazası varsa yakınlarında bı basvur derim
işte çalışırsam okula gidemem

vaktin varsa kendine iş bul para biriktirip alabilirsin
okulum var.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
alma dostum boşver üniversiteyi kazanınca alırsın

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
yani eğer ben oyun oynayacam diye istiyorsan ve maddi durumlar çok elverişli değilse senin de anlayış göstermen lazım ekonomininhali ortada birpc aldık diye evin huzuru kaçacaksa sonra sende pişman olursun. parttime iş bakman en azından bir kısmını senin karşılaman en uygunu olacaktırbence

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bir başarının ödülü olarak iste kardeşim kabul etmezlerse git çalış kendin al

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Derslerine çalış yüksek tut notlarını ve ders için almak istiyorum de veya git kendin çalış kanka 10 15 bine gayet iyi pc dizebilirisn 2. el ben öyle yaptım... her türlü oyunu kaldırıyor

Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
son çare yazın çalışıp almak kanka yinede israr et

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Otur ağla yalvar annecim babacım başka çözümü yok 😁

Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Gerçekten istediğini düşünmelerini sağla

Örneğin okul okuyorsan aktif olarak cumartesi pazar çalışabilirsin, derslerinde gereğinde fazla başarı gösterebilirsin, ailen 5 vakit namazında insanlarsa kuran okuyup namaza başlayabilirisin onların gözlerine gir ve sende çabala oturup ağlama

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Vallaha ben yazılım okuyordum lise de o şekil aldırmıştım zamanın da senin yapabileceğin tek şey başarıya karşı istemek veya yaz tatilinde çalışıp alman

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
ders çalışmam gerekiyor

klasik bir yalan ama gayet başarılı bir yöntem

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bence şuanda herhangi bir bilgisayar alma veya aldırma. Önce okulunu başarı ile bitiriceğini söyle ailene ardından bunun karşılığında istediğin bilgisayarı belirt. Yada ailenin durumu yoksa okulundan sonra çalışıp kazanıp hertürlü alırsın. En kötü staj yaparken alırsın. Her ders çalışırken sana alacakları veya alacağın bilgisayarı düşün ve daha da başarılı olmaya çalış. Arkadaşların uzaklaşsın boşver onlar zaten gelip geçici sanal alemden öyle çok uzun arkadaşlıklar herzaman olmuyor reeldeki arkadaşların sürekli bilgisayarda zaman geçiriyorsa zaten bağımlısı olmuşlardır artık sen öyle olma ileride ne demek istediğimi daha iyi anlarsın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...