Anadolu lisesinden Mesleğe geçmeli miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben Mustafa lise 1(9. Sınıfım) 15 yaşındayım

Yüksek puanlı bir Anadolu lisesinde eğitim görmekteyim dersler çok sıkıcı hiç hevesim yok ek olarak okuduğum okul proje okulu Mesleki eğitime veya meslek lisesine bilişim üzerine bir dalda çalışmak için geçmeyi düşünüyorum sizce geçmeli miyim bu konuda sizinde düşüncelerinizi alma gereği duydum ne yapmalıyım ailem bu konuyu kendi kararına bıraktı biraz çaresizim aranızda geçip pişman olanlar var mı?

(Arkadaşlar kararsız olduğum için kendimi ifade edemediysem kusura bakmayın anca bu kadar anlatabildim ek olarak noktalama işaretlerine pek dikkat etmedim, saygılar.)

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Sabret ileride pişman olma. Her halükarda zaten bitireceksin liseyi sonrasında ne yapmak sana kalmış.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ben de yüksek puanlı bir anadolu lisesinden mezunum,aynı şekilde derslere hiç kafam yatmamıştı ve çok sıkıcı bir lise dönemi geçirdim.Eğer gerçekten ilgin varsa meslek lisesini düşünebilirsin,insanların aklında meslek lisesi bir kalıp olarak kaldığı için herkes çok kötü zannediyor fakat meslek liselerinden mezun olup kendini geliştiren çok insan var.Ancak daha 1. sınıfmışsın,acele karar vermemeni tavsiye ederim.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ben de yüksek puanlı bir anadolu lisesinden mezunum,aynı şekilde derslere hiç kafam yatmamıştı ve çok sıkıcı bir lise dönemi geçirdim.Eğer gerçekten ilgin varsa meslek lisesini düşünebilirsin,insanların aklında meslek lisesi bir kalıp olarak kaldığı için herkes çok kötü zannediyor fakat meslek liselerinden mezun olup kendini geliştiren çok insan var.Ancak daha 1. sınıfmışsın,acele karar vermemeni tavsiye ederim.

Ortamından dolayı okunmaz.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Boş beleş insanlar her yerde var ama oralarda çoğunlukta tabi.Uzak durmak isteyen adam her türlü uzak durur.

Uzak durmak isteyen uzak durur fakat kısıtlı ortamın olur bu sefer de. En güzeli uzak durmak öyle bir ortamdan. Ayrıca yeni nesil biraz garip hayatımda bu kadar sorunlu, suça yatkın, ilerisini düşünmeden hareket eden bir nesil görmedim.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Uzak durmak isteyen uzak durur fakat kısıtlı ortamın olur bu sefer de. En güzeli uzak durmak öyle bir ortamdan. Ayrıca yeni nesil biraz garip hayatımda bu kadar sorunlu, suça yatkın, ilerisini düşünmeden hareket eden bir nesil görmedim.
Tamamen katılıyorum malesef.

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kardeşim okuldan ne beklediğine bağlı bu, eğer sen lise hayatı yaşyacam eğlenicem gezicem tozucam diyorsan geç, ama ben derslerime çalışıcam iyi bir üniversite istiyorum diyorsan anadoluda kal. ama mesleğin şöyle de bir avantajı var sana bir meslek ve okul sonrası iş buluyorlar bu yönden çok iyi kalifiye işçi olucam diyorsan en kısa ve en rahat yol bu ama ben yıllarımı kitaba kaleme vericem üst düzey bir meslek sahibi olucam diyorsan anadoluda kalıp derslerine çalışmalısın çünkü meslek lisesinde istediğin kadar çalıoş okul birincisi olur bunun sana meslek dışında bir faydası olmayacak :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bence geçme kanka geleceğine bak üniyi kazandın mı gerisi kolaylıkla gelir

İstanbul
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
geçiceksen böyle bi kararın varsa kendi kararını uygula ama bilki çok çalışman lazım bilişim için şunu unutma böyle bi karar verdiysen herzaman riske girmelisin

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
meslek lisesi pişmanlıktır her an bıçaklanma riskin var anadolu da kal bence

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
eğer bir meslek edinmek istiyorsan edinebilirsin ama nerede yaşadığını bilmiyorum açıkçası her okul öğrencilere öğretmiyor veya öğretemiyor bizim burda meslek liseleri bir şey öğretmiyor mesela :D

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bence geçmelisin ben geçen sene geçtim bölüm de iyi oldugun zaman kalma durumunda olmuyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
anadolu lisesi okuduk da ne oldu diplomalı işsiz olucaz dostum eğer okumada fazla bir hevesin yoksa meslek sahibi erkenden olman daha mantıklı.

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bence geçmeni öneririm hiç değilse bir mesleğinin olma ihtimali daha kolay olur

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Meslek daha mantıklı kankam yarın öbür gün mezun olduğu zaman elinde bi işin olsun yapabilecek

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
meslekte diploma ile iş bulabilirsin, anadoluda üniversite vs gerekir meslek mantıklı kısaca

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben Mustafa lise 1(9. Sınıfım) 15 yaşındayım

Yüksek puanlı bir Anadolu lisesinde eğitim görmekteyim dersler çok sıkıcı hiç hevesim yok ek olarak okuduğum okul proje okulu Mesleki eğitime veya meslek lisesine bilişim üzerine bir dalda çalışmak için geçmeyi düşünüyorum sizce geçmeli miyim bu konuda sizinde düşüncelerinizi alma gereği duydum ne yapmalıyım ailem bu konuyu kendi kararına bıraktı biraz çaresizim aranızda geçip pişman olanlar var mı?

(Arkadaşlar kararsız olduğum için kendimi ifade edemediysem kusura bakmayın anca bu kadar anlatabildim ek olarak noktalama işaretlerine pek dikkat etmedim, saygılar.)
ben meslekteyim hocaya göre değişir ama dersler bence harika sınavlarda öyle mesleğe hazırlık için kitapları vs var programlama temelleri bilişim temelleri vs kolay öğrenirsin

bende korkmuştum bu arada

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
gidebilirsin lisede bilişim üzerine okuduktan sonra gitmek istersen 2 yıllık teknik bölümler var üniversitelerde alakalı teknik bölümlerin birisine girip zaten liseden bildiğin konularla çok kolay şekilde bölümüde bitirebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...