Anadolu lisesinden Mesleğe geçmeli miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben Mustafa lise 1(9. Sınıfım) 15 yaşındayım

Yüksek puanlı bir Anadolu lisesinde eğitim görmekteyim dersler çok sıkıcı hiç hevesim yok ek olarak okuduğum okul proje okulu Mesleki eğitime veya meslek lisesine bilişim üzerine bir dalda çalışmak için geçmeyi düşünüyorum sizce geçmeli miyim bu konuda sizinde düşüncelerinizi alma gereği duydum ne yapmalıyım ailem bu konuyu kendi kararına bıraktı biraz çaresizim aranızda geçip pişman olanlar var mı?

(Arkadaşlar kararsız olduğum için kendimi ifade edemediysem kusura bakmayın anca bu kadar anlatabildim ek olarak noktalama işaretlerine pek dikkat etmedim, saygılar.)
hocam ben şuan lisede endüstriyel tasarımcılık okuyorum son senem fena deyildi hızlı geçti sınıf 15 kişi 4 kız var 11 erkek yani erke erkek düşüyordu çoğu sınıf böyle bizde eyitim olarak fena deyil yardım ediyolar bişey sordun zaman
bende anadolu da devam et okumayı düşünüyorsan çünkü burda okumayı çok düşünmeyen yada hiç düşünmeyen ler var belge alıp iş yeri açmak için gelip gidiyorlar

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben Mustafa lise 1(9. Sınıfım) 15 yaşındayım

Yüksek puanlı bir Anadolu lisesinde eğitim görmekteyim dersler çok sıkıcı hiç hevesim yok ek olarak okuduğum okul proje okulu Mesleki eğitime veya meslek lisesine bilişim üzerine bir dalda çalışmak için geçmeyi düşünüyorum sizce geçmeli miyim bu konuda sizinde düşüncelerinizi alma gereği duydum ne yapmalıyım ailem bu konuyu kendi kararına bıraktı biraz çaresizim aranızda geçip pişman olanlar var mı?

(Arkadaşlar kararsız olduğum için kendimi ifade edemediysem kusura bakmayın anca bu kadar anlatabildim ek olarak noktalama işaretlerine pek dikkat etmedim, saygılar.)
hocam senin kararın ama inan meslek de aşırı sıkıcı.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hedeflediğin mesleğe göre değişkenlik gösterir ama yine de anadolu lisesinde okumaya devam etmeni tercih ederim

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Eğer bilişime merakın varsa ve altyapın/az çok bilgin varsa geçersen mezun olunca çetele geniş

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
güzel bir bölüm seçersen örneğin sağlık gibi üniversite tercihlerinde sağlık üniversiteleri çok güzel ek puan veriyor lakin genellikle meslek dersleri gördüğün için üni sınavına iyi hazırlanman gerekiyor

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar boş yapmış mesleğe geçmeni şiddetle öneriyorum ama öyle kötü bir mesleğe de geçme iyi olan meslek liseleride var orada mekatronik bölümü olsun inşaat bölümü olsun bilgisayar bölümü olsun o tarz bölümler seç ne kadar iyi bir meslek olursa olsun elbette bir anadolu lisesinin yerini tutmayacaktır o yüzden üniversite sınavına kendin hazırlanman gerekecek okuldaki kaynaklar yetmicek ilerlediğin bölümde daha bu yaştan araştırmalar yapman lazım mesela ben inşaat mezunuyum mühendislik okuyorum şuan mesela bu bölümde farklı dallara ayrılıyor içerisinde mimarı var şantiye şefi var mühendisi var onlarda kendi içinde ayrılıyor dal seçiyorsun uzmanlık alınını yani atıyorum iç mimar dekorasyon ya da statik mühendisi falan demem o ki seçiceğin bölümde iş hayatını planla hangi işi yapmak istediğini düşün ve ona göre ilerle ama KESİNLİKLE HEDEFİN VARSA MESLEK SEÇ

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
geleceğini düşünüyorsan geçme,eğerki eğlence istiyorsan mesleğe geç xd

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam biraz genelleme tabiri olacak ama orada ne kadat it kopuk saygı nedir bilmeyen toplulugu var onlardan uzak durmaya çalış geçeceksen

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Mslek de gayret edersen ılerde bışeyler olursun kendı işini fln kurabılırsın tercıg ettıgın bolume daır

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
meslek lisesi bilgisayar/veri tabanı mezunuyum. o zaman teog vardı başarısız olduğum için hiç araştırmadan bela bir okula yazılmıştım "batem". kendi halinde takılan birisi olduğum için çevre beni pek etkilemedi. bilgisayara da hevesli olduğum için bilgisayar bölümünü seçtim. malesef ki hocalarımızın bilgi seviyesi de ezberden ibaret olduğu için bütün dönem boyunca 1 program yapmamızı söyler kahvelerini alıp akşama kadar gelmezlerdi sınıfa. ciddi mana da istekliysen hiç bıkmadan istediğin şeyin peşinden gidiceksen dostum. boşuna meslek lisesine geçmeden de internette bulunan bilgiler dahilinde kendini geliştirebilirsin. meslek lisesi gerçekten şans işi. çok düzgün bir yere de düşebilirsin çok kötü bir yere de. yada iyi beklerken kötü de çıkabilir, kötü beklerken iyi de. güzel bir okulda okuyorsan orada kal ve bilgi dağarcığını genişlet derim. bir yandan da bilgisayar konusunda kendi kendini geliştir. meslek hocaları "ben yattığım yerden maaşımı alırım" diyen hocaların şekil bulmuş halleridir. bana sorsan pişmanmısın diye, hayır değilim çünkü çok güzel bi arkadaş ortamı kurmuştum. derslerle alakam hiç yoktu çünkü sınavlarda hocalar cevap anahtarı ile soru kağıdını veriyordu o derece eğitim yoktu. meslek liseleri önceden anadolu liselerinden daha değerliydi çünkü sana orada bir meslek veriyorlardı şimdi ise kapalı ceza evinden farkları yok. kendi düşüncem okulunda kal, derslerine asıl, arta kalan zamanlarında bilgisayar konusuna yoğunlaş. bende aynen böyle yaptım 1 sene mezuna kaldım eve kapandım ve karabük bilgisayar müh. kazandım. 1 sene okudum okumadım bıraktım okulu kendi sebeplerimden dolayı.

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Dostum eğlence için bence yapma pişman olursun. Çok önemli lise eğitimi. Meslek liselerinin ortamı çok kötü. Hazır elinde yüksek puanlı anadolu lisesinde eğitim görmek varken bu şansı iyi değerlendir bence.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Anadolu liseleri Türkiye'de öğrencilere geniş bir müfredat sunan ortaöğretim kurumlarıdır. Bu okullar genellikle öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunarlar ve öğrencilerin üniversite eğitimlerine hazırlanmalarını hedeflerler.

Eğer üniversite eğitimi almayı düşünüyorsanız, Anadolu lisesinde aldığınız eğitim size bu konuda yardımcı olabilir. Ancak, meslek eğitimi almayı tercih ediyorsanız, meslek liseleri veya mesleki ve teknik liseler size daha uygun olabilir.

Mesleki eğitim almak istediğiniz alanda özel bir beceri geliştirmek istiyorsanız ve üniversite eğitimi almaktan vazgeçtiyseniz, meslek eğitimi almak sizin için daha uygun bir seçenek olabilir. Bu durumda, meslek lisesine veya mesleki ve teknik liselere başvurabilirsiniz.

Sakin ol plana güven
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Eğer iş öğrenmek istiyorsan meslek lisesine geçiş yapabilirsin ama ortamı çok kötü meslek liselerin

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Okuma hevesin yoksa bir yere kadar gideceksin sonra bırakma isteği gelecek bu genelde universite zamanında oluyor finallerden kalınca diyorsun seneye veririm ya sonra alttan kalan derslere bakıyorsun veremeyince diyorsun ki dondurup askere mi gitsem. Tabii başarılı bir öğrenciysen kendini sıkı tut ve devam et ama benim tabir ettiğim biçimde hareket edecek gibiysen boşver sal ya meslek öğren ya da bırakıp kendini şimdiden yeteneklerin üzerinden geliştirmeye başla.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Şuan ki sistemde anadolu lisesi çok boş, meslek lisesinde aldığın eğitim, branş ve formasyon üniversiteye gitsen de gitmesen de çok işine yarayacak

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eğer meslek öğrenmek yönünde ilerlemek istiyorsan gidebilirsin.

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Meslek liseleri aslında çok kaliteli olması gereken liseler fakat ülkemizde çok kötü ortamları ve çok kötü imkanları olan liseler halinde. O yüzden dişini sıkmanı yazılım vs ile okul dışında uğraşmanı Yazılım Mühendisi bir abin olarak tavsiye ederim kardeşim.

arw3n
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
sırf geleceğimi düşündüğüm için meslek seçtim aga. başlarım ortamına a100001 e meslekten adam gitmez :D

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
eğer akademik başarın yoksa geç senin için daha iyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...