Anakart - işlemci ve ekran kartı hakkında 2 sorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Sizlere 2 sorum olacak
1.Elimde MSİ a320 pro vh plus anakart var bu anakarta ben Ryzen 7 2700x işlemci taksam olur mu ilerde anakart yükseltmesi yaparım problem olmaz idare etsin yeter
2.Ekran kartım rx 470 darboğaz yaparmı onuda ilerde şu piyasa düzelirse güncellicem yardımcı olursanız çok sevinirim :)

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
MSİ a320 pro vh anakartına takacağın bu işlemci sıkıntı yapmaz dostum
Ekran kartına da gelecek olursan rx 470 4 gb ekran kartı ise işlemci ile birlikte pc de dar boğaz yapacağını zannetmem
Zaten rx470 ekran kartı çift fanlı bir ekran kartı olduğu için oyunlarda fan hızı 50 gibi olursa oyunlarda rahat bir performas alırsın ve ekran kartı kullanımını oyunlarda 2 - 2,5 gb gibi belirlersen sıkıntı çekmezsin

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
MSİ a320 pro vh anakartına takacağın bu işlemci sıkıntı yapmaz dostum
Ekran kartına da gelecek olursan rx 470 4 gb ekran kartı ise işlemci ile birlikte pc de dar boğaz yapacağını zannetmem
Zaten rx470 ekran kartı çift fanlı bir ekran kartı olduğu için oyunlarda fan hızı 50 gibi olursa oyunlarda rahat bir performas alırsın ve ekran kartı kullanımını oyunlarda 2 - 2,5 gb gibi belirlersen sıkıntı çekmezsin
eywallah peki işlemci r5 3600x olsa sorun yaşarmıyım 2 işlemci arasında kaldım

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Başka kafana takılan soru varmı işlemci hakkında ?
3600 daha iyide onunda stok soğutucusu yokmuş adam sıfır kutulu diyo ama fan yok nasıl oluyor anlamadım
Dostum bu şekilde olan bazı işlemcilerde sıvı soğutma stok blokları kullanıldığı için fana gerek duyma ihtiyacı doğmuyor fan olmamasının sebebi bu olabilir fakat normal bir radyatör soğutucuya sahipse fan olması gerekli yani

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Başka kafana takılan soru varmı işlemci hakkında ?

Dostum bu şekilde olan bazı işlemcilerde sıvı soğutma stok blokları kullanıldığı için fana gerek duyma ihtiyacı doğmuyor fan olmamasının sebebi bu olabilir fakat normal bir radyatör soğutucuya sahipse fan olması gerekli yani
anladım valla adam fan yok dedi
write prism max ile birlikte verilecektir. diyor ilanda

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
anladım valla adam fan yok dedi
write prism max ile birlikte verilecektir. diyor ilanda
Eğer adam sana işlemci fanından farklı soğutucu blok üzerine fan verecek olursa dikkat et o zaman dostum
Fan işlemci bloğu üzerine uyabilir fakat işlemciyi soğutmak için fan güçsüz kalabilir bu ayrıntılara dikkat etmen gerekli

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Eğer adam sana işlemci fanından farklı soğutucu blok üzerine fan verecek olursa dikkat et o zaman dostum
Fan işlemci bloğu üzerine uyabilir fakat işlemciyi soğutmak için fan güçsüz kalabilir bu ayrıntılara dikkat etmen gerekli
anladım yok zaten bu işten benden daha bilgili bi arkadaş var onla gidicem fikir alıyorum sadece

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...