android cihazlarda ekran neden şarj çok harcar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
stay high
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kanka mümkün oldukça şarjın komple bitmeden Şarja takma pil ömrü bitiyor ben xiaomi kullanıyorum eski telefonlarımda aynı sorunu yaşıyordum şuan böyle yapıyorum ve şarjım 1 gün full bakmama rağmen götürüyor

Süper Üye
8 HİZMET YILI
jarjın azken takarsan ömrü dahada kısalır ama %60 da jarj a takdın batarya ömrü daha uzun olur

zombie knife
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
aynen parlaklıkla alakalı olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
telefon kaynaklı sorunda olabilir bende samsung j7pro vardı aralıksız 3 4 saat film izlediğimi biliyorum ve hala şarjı %25 falandı yani

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam artık telefonun içinde barındırdıgı uygulamalar da çok fazla şarj yemekte ekran parlaklıgı falan filan cok tefarruat o kadar az ömür oluyor.

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bataryan zarar görmüş olabilir eğer telefon kapalıyken ve wifi vb kapalıykende şarj gidiyorsa bataryan sorunlu demektir.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Nasıl olmasını bekliyordun? Şarjı hiç bitmeyecek miydi? Ekrandan dolayı tabii ki fazla şarj gidecek çok yoğun kullanırsam akşama %35 şarj kalıyor diyorsun daha ne olmasını beklerdin anlayamadım? Eğer Android ve iOS arasında bir şarj farkı var ise ekrandan dolayı değil işletim sisteminden dolayıdır. Buna rağman 2-3 sene öncesine kadar iPhone'ların şarjından herkes şikayetçiydi. Kısaca beklentini arşa çıkarmışsın telefonun bir problemi yok, gayet normal.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kardeşim ram la alakalı oduğunu yukarıda söyledim zaten . 4100 mah batarya var 8gb ram var .çalıştıgım için saate 10 dakika uğraşıyorum .bu telefona göre normal değil onu belirttim. cevap için teşekkürler
Eğer gerçekten bir problem olduğunu düşünüyorsan garantiye götür bir baksınlar, telefonu kullanmadan sorunu çözemeyiz. Fakat ben hala bir problem olmadığını düşünüyorum, iyi forumlar.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kardeşim sana şöyle açıklayayım .sabah şarj dan çıkartıyorum full .mobil veriyi aktif ediyorum 5 dakika sonra %95
Mobil veri wi-fi dan daha hızlı şarj tüketir, Biraz beklerseniz 4000mah lık mi9t ile mobil veri testi yapacağım.
Post automatically merged:

@farcry23 Öncelikle özür dileyerek gireyim konuya, eğer dediğiniz gibi gerçekten 5 dk da %95 e indiyse ciddi bir şarj problemi var.
10dk boyunca ekran kapalı mobil veri,bluetooth,konum açık iken şarj %52 de kaldı, hiç şarj kaybetmedi. 5dk boyunca ekran açık
(parlaklık otomatikte) ve yine bluetooth vs. açık iken %52 den %51 e indi.
Kısaca söylediğiniz değerler doğru ise gerçekten bir problem var cihazınızda. İnternetten baktığım kadarıyla s10'larda genel olarak bir problem varmış ve Samsung kısa sürede çözeceğini söylemiş ve sanırım çözene kadar da always on display ve tap to wake uygulamalarını kapatmışlar. Fakat sorunu çözememiş gibi duruyorlar çünkü okuduğum haberler 2019'un mart ayından kalma.
Yine söyleyebileceğim tek şey telefonu garantiye götürmeniz, fakat size muhtemel olarak bir problem olmadığını söyleyecekler. Samsung'un müşteri hizmetleri böyle hizmet veriyor.

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Mobil veri wi-fi dan daha hızlı şarj tüketir, Biraz beklerseniz 4000mah lık mi9t ile mobil veri testi yapacağım.
Post automatically merged:

@farcry23 Öncelikle özür dileyerek gireyim konuya, eğer dediğiniz gibi gerçekten 5 dk da %95 e indiyse ciddi bir şarj problemi var.
10dk boyunca ekran kapalı mobil veri,bluetooth,konum açık iken şarj %52 de kaldı, hiç şarj kaybetmedi. 5dk boyunca ekran açık
(parlaklık otomatikte) ve yine bluetooth vs. açık iken %52 den %51 e indi.
Kısaca söylediğiniz değerler doğru ise gerçekten bir problem var cihazınızda. İnternetten baktığım kadarıyla s10'larda genel olarak bir problem varmış ve Samsung kısa sürede çözeceğini söylemiş ve sanırım çözene kadar da always on display ve tap to wake uygulamalarını kapatmışlar. Fakat sorunu çözememiş gibi duruyorlar çünkü okuduğum haberler 2019'un mart ayından kalma.
Yine söyleyebileceğim tek şey telefonu garantiye götürmeniz, fakat size muhtemel olarak bir problem olmadığını söyleyecekler. Samsung'un müşteri hizmetleri böyle hizmet veriyor.
ben membersden görüşme yaptım normal dediler. cihaz ilk kullanım ile sonradan farkediyormuş

VIKINGS
Süper Üye
8 HİZMET YILI
LED ekran olduğu için ve arka ışık süresinden dolayı

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Genel olarak soruyorsan yazılımla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Next time try to have a phone with Super Amoled display... U'll not regret about display or it's battery consumption.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...