Çözüldü Ani ekran kartı ısınması ve bilgisayar kapanması!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Selamlar dostlar bilgisayarım ile ilgili bir sorunum var bilgili veya tahmini olan arkadaşlar yardım edebilirler mi? Sorunu açıklayayım arkadaşlar bilgisayarımın ekran kartı sıcaklığı çok fazla yükseliyor ve 100 derece 105 derece aralığına çıktığı zaman bilgisayar otomatik restart atıyor kendi kendine. Burada bir tuhaflık yok fakat şimdi tuhaflığı anlatıyorum arkadaşlar herhangi bir oyun açmadığımda falan bilgisayar kesinlikle kapanmıyor fakat ''en ufak'' bir oyunu açsam dahi ekran kartı yavaş yavaş ısınmaya başlıyor mesela 60 derece normalde bir kaç dakika içerisinde kademe kademe yükselip 100 e kadar çıkıyor ve pc restart atıyor. Oynadığım oyunsa 100 mb'lık her bilgisayarın açıcağı türden bir oyun bildiğiniz çok saçma bir ısınma durumu söz konusu böyle bir sorunum yoktu 1-2 haftadır kendi kendine kapanmaya başladı :/ LOL ve valorant gibi oyunlarda da yine aniden bir sıcaklık artışı var.zaten kapanmanın sebebini çözdüm sıcaklık 100 ün üstüne çıktığı gibi restart atıyor pc ki atması doğal çok yüksek rakamlar asıl soru neden ısınıyor?

Arkadaşlar bu noktada kafamı kurcalayan şey tamam belli bi grafik isteyen oyun açtığım zaman lol dür valoranttır ısınabilir sıkıntı yok ama hiç bir grafik istemeyen bir oyun açtığımda neden ısınır arkadaş aklım almıyor ki 100 derece dediğin sıcaklık bildiğin ekran kartının bi yerlerinden alev çıktığı sıcaklıktır. Bu arada sadece 2 hafta önce yani sorun olmuşmadan önce lol ve valorantı bırakın bir çok oyunu çatır çatır oynuyordum herhangi bir kapanma olmuyordu. Ekran kartımın markası: Nvidia geforce gt 730

Denediklerim: MSİ afterburner yardımıyla fan düzeyini sona çektim ordan sıcaklık takibi yapıyorum aynı zamanda. Pcmin güç kısmında performansa çektim.

Açtığım oyun da bu bildiğin oyunda grafik namına bir şey yok :D :D

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Çözüm
Kart sıcak olmaz fanin altindani çip sıcak olur hatta el bile yakar :) fani temizle termal macunu yenile sorun duzelir diye dusunuyorum,aida da fan donus yuzdesine aldanma isi yukseldikce fanin donus hizi artar fakat pislikten dolayi fan yavas donuyor olabilir fakat sistem bunu algilayamaz hizli donuyor zanneder ve zannedersiniz :
Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Oyunun optimizasyonunu nvidia'dan yapmayı dene düzelir bende öyle olmuştu

Herhangi bir oyun üzerinde ısınma yok. Genel olarak oyun olsun yeter bir oyun açtığım anda ısınma yavaş yavaş başlıyor ve zaten 100-105 aralığını gördüğümde pc kapanıyor. Ve FPS düşüşü de yaşamıyorum yani oyun hala akıcı bir şekilde oynanabiliyor ısınma esnasında bile

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Bende De Bilgisayar Ani Isınma Yapıp Kapanıyordu Problem Anakarttan Çıktı Onu Düzelttiler Sorun Çözüldü Ama Arada Gene Kapanıp Kapanıp Duruyor Ben İşlem Yapmasam Bile Kapatıyordu Kendisi

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Virüs olabilir, mining virüsü olabilir. Ekran kartınız biraz eskiyse mining yapmaya çalışması birden bilgisayarı kapatabilir.

Üye
5 HİZMET YILI
Herhangi bir oyun üzerinde ısınma yok. Genel olarak oyun olsun yeter bir oyun açtığım anda ısınma yavaş yavaş başlıyor ve zaten 100-105 aralığını gördüğümde pc kapanıyor. Ve FPS düşüşü de yaşamıyorum yani oyun hala akıcı bir şekilde oynanabiliyor ısınma esnasında bile
Bilgisayarını açıp temizle işlemcinin üzerinde ki termal macunu yenile bence düzelir

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Kart sıcak olmaz fanin altindani çip sıcak olur hatta el bile yakar :) fani temizle termal macunu yenile sorun duzelir diye dusunuyorum,aida da fan donus yuzdesine aldanma isi yukseldikce fanin donus hizi artar fakat pislikten dolayi fan yavas donuyor olabilir fakat sistem bunu algilayamaz hizli donuyor zanneder ve zannedersiniz :

Çözüm
ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Fanların düzgün çalışmıyor olabilir kontrol et.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...