Çözüldü Oyunlarda Crash Yiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
rdr2 olsun god of war olsun her oyunda bazen 5 dk bazen 1 saat içinde crash yiyorum ve oyundan atıyor ekran kartı hatası veriyor çoğunda ama her şeyim tam ve güncel sistemde ekran kartımı değiştikten sonra olmaya başladı oyunları kesinlikle yüksek grafikte oynayamıyorum düşük grafiklerde belli bir süre sonra çöküyor bazen pc donuyor cızırtı verip kart sıcaklığım 80 i geçmiyor 1080 ti aldım 11 gb 352 bit güç kayanağım fsp 750w gayet yeterli kartın içini temizledim macun değişimi yaptım ve padleri yeniledim vramlar çok ısınıp kapanıyor da olabilir ama oyunlarda 4gb vram kullanıyor vram testi yaptım furmark yaptım hata almadım sadece 3dmark programında grafik testinde hep ekranda mor yeşil siyah çizgiler çıkıyor ve test kapanıyor orda da 4 gb vram kullanıyor bişi anlamadım kaç gündür kartı kullanamıyorum her şeyi yaptım sadece format atmadım ddudan defalarca driver kaldırıp kurdum eski sürücüleri denedim sistemde farklı bir ekran kartı takınca sorun yok ama 1080 ti da sıkıntı var sebebini çözemedim test ederek aldım oyun testi yaptırmadım sadece vramlarden dolayı oyundan atıyo olabilir mi ısınıp onların sıcaklığına bakamıyorum vramlerde sensör yok maalesef yardımcı olursanız çok sevinirim memory test de yaptım ramlerimde de bi sıkıntı yok bu arada

Ekli dosyalar

• IMG_3905.jpg
    IMG_3905.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 117
  • IMG_3885.jpg
    IMG_3885.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 115
  • IMG_3888.jpg
    IMG_3888.jpg
    950 KB · Görüntüleme: 110
Çözüm
Allta yazdığım işlemleri tek tek uygulayarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol ediniz

1- Diskinizde Onun kurulu olduğu dosya konumuna erişiniz
2- oyunun exe'sini uygulama dosyasını içeren kurulum klasörünü açınız.
3- Oyunun exe dosyasına sağ tıklayın ve özellikler diyiniz.
4- Açılan pencerede uyumluluk sekmesine tıklayınız
5- oyuna yükseltilmiş ayrıcalıklar vermek için bu oyunu yönetici olarak çalıştır'ı seçiniz uygula ve tamam diyiniz.oynayamadığınız oyunlar için bu işlemi uygulayınız.
6- Ekran kartınız nvidia ise masa üstüne sağ tıklayıp nvidia denetim masasını açınız
7- Yardım menüsüne tıklayınız açılan pencerede hata ayıklama modunu seçiniz.
8- Oynayamadığınız oyunların dosyalarını onarmayı deneyiniz.
9- En son grafik sürücüsü...
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Allta yazdığım işlemleri tek tek uygulayarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol ediniz

1- Diskinizde Onun kurulu olduğu dosya konumuna erişiniz
2- oyunun exe'sini uygulama dosyasını içeren kurulum klasörünü açınız.
3- Oyunun exe dosyasına sağ tıklayın ve özellikler diyiniz.
4- Açılan pencerede uyumluluk sekmesine tıklayınız
5- oyuna yükseltilmiş ayrıcalıklar vermek için bu oyunu yönetici olarak çalıştır'ı seçiniz uygula ve tamam diyiniz.oynayamadığınız oyunlar için bu işlemi uygulayınız.
6- Ekran kartınız nvidia ise masa üstüne sağ tıklayıp nvidia denetim masasını açınız
7- Yardım menüsüne tıklayınız açılan pencerede hata ayıklama modunu seçiniz.
8- Oynayamadığınız oyunların dosyalarını onarmayı deneyiniz.
9- En son grafik sürücüsü güncellemesini geri alınız ve deneyiniz
10- GPU'nuzun sürücüsünü güncelleyiniz ama sürücü güncelleyici yazılım paketlerini kullanmayınız amd veya nvidia resmi web sitelerinden en son yayınlananı indiriniz
11- Sisteminizde DirectX 12 kurulu ise bunu DirectX 11 versiyonu ile değiştiriniz
12- Güç ayarlarından yüksek performanslı güç planına geçerek deneyiniz
13- Hız aşırtma işlemi yapmadan deneyiniz
14- GraphicsDrivers kayıt defteri anahtarını Düzenleyiniz (Bu işlemi yapmadan önce kayıt defterinin bir yedeğini almayı unutmayınız) . GraphicsDrivers kayıt defteri anahtarını Düzenlemek için;
a) Çalıştır >>> Regedit komutunu yazınız ve enter yapınız.
b) Kayıt defteri açıldıktan sonra adres çubuğuna aşağıdaki yolu girerek bu GraphicsDrivers kayıt defteri anahtarı konumuna gidiniz burada GraphicsDrivers klasörünü bulunuz.
c) GraphicsDrivers'a sağ tıklayın ve o anahtarın Yeni > DWORD (32-bit) Değeri seçeneklerini seçin.:
ç) DWORD'ün ismini yani metin kutusuna TdrLevel yazınız
d) Oluşturdunuz DWORD üzerine çift tıklayınız
e) Açılan penceredeTdrLevel'in Değer kutusuna 0 girin ve kaydetmek için Tamam'ı seçin .
f) Kayıt defterini kapatınız ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatınız .
g) Oyunu silip yeniden yükleyiniz

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...