DAD
Banlı Üye
Merhaba arkadaşlar bugün size çok zor bir duruma düştüğünüz de sizi kurtaracak bir durumdan bahsedeceğim . Diyelim ki bir sanal olaya karıştınız örneğin Joygame size dava açtı hile yapımcısı olduğunuz için ellerin de HardWare İD niz Mac ve Vpnsiz girdiğinizde ip adresleri var . Yani olayı ben yapmadım ağbee diyerek savuşturamıyorsunuz . Hard disk değiştirdiniz Mac değiştirdiniz desek bile o ip size ait yani . Bu zaman da yapacağınız birşeyi paylaşıcağım şimdi sizle . Öncelikle PC de hiçbir değeri değiştirmeyin işiniz uzamasın incelemeye alınmasın tüm teknolojik aletleriniz . Bir dosya silindiği zaman geri getirebilmesi çok kolaydır bunun için ücretsiz programlar bile vardır . Peki ne yapacağız o zaman ? Üst üste veri yazıp sileceğiz böylece her silip veri yazmamız da geri getirmesi o kadar zor olacak . E peki biz onunla nasıl uğraşıcaz , kaç kere silince geri getirilemez diyeceksiniz . Yapılan deneyler de Gutmann yöntemi en kesin çözümdür tam 35 defa üst üste karmaşık şifreli veriler yazarak dosyayı siler . Bilişimsel laboratuvar ortamın da bile dosya geri getirilemez . Tüm diskleri silmeniz ortalama 2,5-3 gün sürecektir ama kesin olarak arkanız da iz kalmayacaktır böylece sizin için kimsenin delili olmayacak , bu işlemden sonra da hard reset atabiliriz çünkü kayıt defteri girdilerinde kalıntılar olabilir bunun için ise kayıt defteri girdilerini sıfırlayan programlar kullanabilirsiniz riskli birşey bu ama bunu da yapmalıyız . Daha sonrasın da Hard Reset atarsak o PC de atom bombası planları olsa bile yapacakları tek şey açıp Mayın Tarlası oynamak olacaktır
.
( Konu tamamen bana aittir . )
( Konu tamamen bana aittir . )