Askere yeni giden birisi ne yapmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
46c FBI dan çok yetkim var ulan benim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
2 hafta sonra askerim, acemi birliğim 15'inci piyade eğitim tugayı komutanlığı Amasya'ya er olarak çıktı.
-Yanımda ne götürmeliyim ne götürmemeliyim?
-Askerde ne yapmalıyım, ne yapmamalıyım? Meslek olarak veya başka bir önemli gördüğünüz konu?
-Hırsızlık olayları da oluyormuş, kilit götürmeli miyim?
Bilmemi istediğiniz önemli gördüğünüz şeyleri yazar mısınız?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
büyük tugay kantini mevcut yaklaşık 10.000 civarı asker olur, kilit götürebilirsin, kişisel bakım malzemelerini ve bot boysını unutma. yün içlik, ekstra gecelik verirler. iç çamşırlarının ve çoraplarının sayısını fazla tutabilirsin eğer yıkamayı sevmiyorsan tabi. Hırsızlık demeyelimde, Yerdeğiştirme diyelim Malzemelerine dikkat et. Hayırlı teskereler vatani görev kutsaldır. Vatan nöbeti herkese nasip olmaz.

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Rabbim gittiğin gibi dönmeyi nasip eylesin kardeşim
öncelikle
çok üstbaş vs. götürme akıllı telefon gotürme
tuşlu telefon götür
girişte sim kartını sorarlarsa asker cell alacam içerden dersin hattım var felan deme
nadiren sorarlar bunu zaten
nakit para yanında olmasın sürekli kartında bulunsun mutlaka ziraat bankası kartı çıkart kendine
2 hesap yaptır biri ailende biri sende olsun hayat kurtarır havale eft beklemezsin
onun dışında dediğim gibi herşeyi içerde sana verecekler zaten üzerinde ne varsa onunla gitsen yeter extra çorap al siyah olsun sadece uzun çorap al
kulaklık al dandik olsun
kişisel bakım adına
diş fırçanı al
sakalına göre 1 2 tane mac3 ün çok bıçaklı jiletinden al askerliği bitirirsin onunla
gerisini gidince ögrenirsin zaten kimseye acıyıp para verme kullanırlar :) kafana takılan bişey olursa özelden yaz bana sen

46c FBI dan çok yetkim var ulan benim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Rabbim gittiğin gibi dönmeyi nasip eylesin kardeşim
öncelikle
çok üstbaş vs. götürme akıllı telefon gotürme
tuşlu telefon götür
girişte sim kartını sorarlarsa asker cell alacam içerden dersin hattım var felan deme
nadiren sorarlar bunu zaten
nakit para yanında olmasın sürekli kartında bulunsun mutlaka ziraat bankası kartı çıkart kendine
2 hesap yaptır biri ailende biri sende olsun hayat kurtarır havale eft beklemezsin
onun dışında dediğim gibi herşeyi içerde sana verecekler zaten üzerinde ne varsa onunla gitsen yeter extra çorap al siyah olsun sadece uzun çorap al
kulaklık al dandik olsun
kişisel bakım adına
diş fırçanı al
sakalına göre 1 2 tane mac3 ün çok bıçaklı jiletinden al askerliği bitirirsin onunla
gerisini gidince ögrenirsin zaten kimseye acıyıp para verme kullanırlar :) kafana takılan bişey olursa özelden yaz bana sen
askerde meslek kolları varmış hangisi rahat hangisi zor reis

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
o meslek olayları sandığın gibi ilerlemiyor malesef kafalarına göre alıyolar şundan anlayan var mı derler anlarım anlamam gibi şansına kalmış birazda
gideceğin yere göre kafanın en rahat olacağı yerler
1-revir olur hasta getir götür dışarı çıkarsın takılırsın
2-gece koğuş nöbetçisi komutanla özel konusursun gece uyku probleminin oldugunu söylersin bu şekilde rahat geçer
onun dışında yeteneğine göre rahat edersin
sakın ha sakın muhasebe bilirim evraktan anlarım deme :D benden söylemesi

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
2 hafta sonra askerim, Acemi birliğim 15'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı Amasya'ya Er olarak çıktı.
-yanımda ne götürmeliyim ne götürmemeliyim?
-askerde ne yapmalıyım ne yapmamalıyım meslek olarak veya başka bir önemli gördüğünüz konu?
-Hırsızlık olaylarıda oluyormuş kilit götürmelimiyim vs.
bilmemi istediğiniz önemli gördüğünüz şeyleri yazar mısınız?
Tırnak makası, cımbız, 1 paket kaliteli traş bıçağı, traş köpüğü ve losyonu, bolca çorap(en az 3 çift kalın yünlü), yeni alınmış ve yumuşak boxer ve atlet, ayakkabı boyası, en az 3 çift ortopedik taban, kaliteli kilit ve kitap.

Askerlikte boş zamandan daha bol hiçbirşeyin olmayacak.

Hiçbir işte en iyi yada en kötü olma (ya her işi sana kitlerler yada her suçu sana atarlar),

Her ne kadar inkar edilse dahi devrecilik halen devam ediyor. Dolayısıyla mobbinge karşı derin kalın olsun. Olaylara karışma çarşı iznin iptal olmasın

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bence pek bir şey götürmek için kendini kasma bende sen gibi düşünüp 1 çanta dolusu eşya ile gittim %90 valiz hanede kaldı zaten gerekli olan malzemeleri sana veriyorlar senin ayriyeten götürmen gerekenler. Şampuan(Askeriye şampuanları da idare eder ama kendin bilirsin),diş macunu(Özel diş için fırça kullanıyorsan onu da götür),Bol bol çorap,Tırnak makası,tıraş seti bunlar zaten yeterde artar bile acemi 21 gündü, bilmiyorum değişti mi 21 günse eğer acemide çok rahat yeter sana bu malzemeler zaten usta birlğinde kantinden istediğin ürünü daha ucuza temin edersin .Şunu da söyleyeyim sana kıyağım olsun sakın askeri malzemeciye gidip abla&abi ne lazımsa hepsinde yap deme lazım olmayan ne kadar ürün varsa kakalar benim gittiğimde dolar 8 di 750 tl para ödedim 2k dan çıkamazsın. Benim kanaatimce o parayla devlerelerinle kola çekirdek yaparsınız istirahat saatinizde şimdiden hayırlı teskereler kardeşim

Meslek konusunda pek kafanı takmanı istemem. İlk olarak beni Pilotlara hizmet için görevlendirdiler(Kısaca sosyete askeri olduk),Sonra orda görevim bitince On başı yaptılar gündüz koğuşcusu yaptılar.Sivil de yaptığım meslek Kasiyerlik alakası yok kafalarına göre bakıyorlar sorumluluk alabiliyor mu diye 2 3 güneş altında yaprak toplatmaya götürürler bakıyorlar her işi iyi yapıyorsun. bir tık da üst devrelerle muhabbet kurarsan yapabileceğin bir meslek varsa söylersin üst devrene gitmeden seni komutana arz eder makbul görürse yapar.

Hırsızlık olayı acemide olur ama usta birliğinde ve girdiğin bölüm örn: Hizmet,Ulaştırma vb. Eğer kalabalıksa yine olabilir ama az kişiyse olmaz bu arada sağlam anahtar götür asma kilit çare değil pek.Bide ekstra söyleyeceğim şey acemiden ustalığa giderken öğren eğer pandemi nedeniyle karantinaya 1 hafta bile olsun yatacaksan kesinlikle biraz fazla sigara götür kullanıyorsan tabi

Video Editörü
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kesinlikle boyundan askılı cüzdan götür paranı oraya koyarsın. Her şeyde atılma fırsatları da iyi değerlendir meslekçi var diye soruyorlar terzi berber gibi meslek sahibi olanları ayırıyorlar berber ve terzi işine veriyorlar. Ona göre inşaatciyim dersen sen düşün :D. Askerde sakın mantık arama ağaca ceza veren komutanlar var yaprak döktüğü için sulamayın bunu cezalı ağaç olan var sen düşün. Kafa da yatılı okul olarak görürsen daha rahat geçer günlerin.

Video Editörü
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Öne atılma hep ortada ol yani komutan adam lazım derse ben varım deme fırsatları iyi değerlendir ve askerde mantığının %100 kullanmaya bak duyguyla yaklaşma kimseye çıkar ilişkisi kur acemi birliğinde. Usta birliğinde zaten çevredekiler ailen olacak usta birliğine akıllı telefon götürme ilk başta git ortamı öğren sonra akıllı telefonu nasıl sokacağını bulursun en kötü şampuan kabının içine koyarlar sizinkiler sana yollarlar hiç belli olmadan yapıştırırlar şampuanı sende alırsın

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Eğer çok tertipli düzenli birisi isen orta boy bir kilit ve kişisel bakım eşyalarını al. Birde ilave olarak içlik al yanına, terlik al diğerlerinden farklı olsun istersen. Birde kahverengi bot ipi al yanına. Bu sağlam bir tedbir olacaktır yer değişimine karşı. Eğer rahat birisi isen sadece orta boy kilit ve içlik ile git. Geri kalanını oradan vereceklerdir, veya kantinden temin edebilirsin

Üye
4 HİZMET YILI
evet bot alacak durumun varsa bot al.çoğu subaylar kendi botunu alır.yok alamam diyorsan kesin bot için tabanlık al.birde ayağına sürtünmeyi önleyecek arka kısmına bişeyler koy çorabın içine.ayak alışıncaya kadar hiç oluyor.

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bende aralık sonunda gidiyorum. Bilmediğim ne kadar çok şey varmış. Ben oysa ki direk gidip başlayağız sanıyordum. Teşekkürler yorumlar içi arkadaşlar gerçekten işime yaradı

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
acemilğe giderken sadece iç çamaşır ve kamerasız tuşlu telefon götür 21 gün zaten çabuk geçer ben iç çamaşırdan başka bir şey götürmedim geri kalan hepsini veriyorlar zaten

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Üstad ben şubatta terhis oldum Kastamonu Jandarma Komando'dan. Birçok şeyi veriyorlar orda çanta içerisinde fakat atlet ve dondan 3'er adet veriyorlar. Acemide bol bol fiziki aktivite olduğu için çok lazım olacak. Mutlaka yedek götür. Bot boyası vermiyorlar onu temin et, temiz ve kirli çamaşır fileleri oluyor ondan birer tane götür mutlaka. Birde ben 2 tane kilit aldım götürdüm ama 1 gün kullanmadım. Kilidi taksanda gözüne diktiyse her türlü götürüyor emin ol bundan. Kilide boşa para verme. Birde çok önemli botun içine koymaya tabanlık mutlaka al ayakların şişer yoksa ayağın taraklıysa nasır tutar ben 1 ay nasırlı gezdim öldüm öldüm dirildim resmen. Son olarak botun içine bir tane ayak tozu al. 5 liraydı ben ağustosta giderken yarısını bir bota yarısını diğerine döküp 5-6 saat kadar hava aldırıyorsun, askerliğin bitene kadar ayağın kokmuyor.

Üstad ben şubatta terhis oldum Kastamonu Jandarma Komando'dan. Birçok şeyi veriyorlar orda çanta içerisinde fakat atlet ve dondan 3'er adet veriyorlar. Acemide bol bol fiziki aktivite olduğu için çok lazım olacak. Mutlaka yedek götür. Bot boyası vermiyorlar onu temin et, temiz ve kirli çamaşır fileleri oluyor ondan birer tane götür mutlaka. Birde ben 2 tane kilit aldım götürdüm ama 1 gün kullanmadım. Kilidi taksanda gözüne diktiyse her türlü götürüyor emin ol bundan. Kilide boşa para verme. Birde çok önemli botun içine koymaya tabanlık mutlaka al ayakların şişer yoksa ayağın taraklıysa nasır tutar ben 1 ay nasırlı gezdim öldüm öldüm dirildim resmen. Son olarak botun içine bir tane ayak tozu al. 5 liraydı ben ağustosta giderken yarısını bir bota yarısını diğerine döküp 5-6 saat kadar hava aldırıyorsun, askerliğin bitene kadar ayağın kokmuyor.
Ayriyeten saydıklarımın hepsini askeriyenin içerisinde satıyorlar elin boş gitsende orda alacağın yer var rahat ol bu konuda. Ama çok birşeye para vermez inan bana hiç gerek kalmıyor. Devlet birçoğunu veriyor zaten. Şampuan olarak Hoby diye bi marka var çok dandik ondan veriyorlardı bütün bölüğün saçı dökülüyordu bizde :D eğer saçın hassassa mutlaka şampuan götür. Bunu da içeride satıyorlar zaten ama 3-5 yukarı fiyata.

Üye
4 HİZMET YILI
Post automatically merged:

Ayriyeten saydıklarımın hepsini askeriyenin içerisinde satıyorlar elin boş gitsende orda alacağın yer var rahat ol bu konuda. Ama çok birşeye para vermez inan bana hiç gerek kalmıyor. Devlet birçoğunu veriyor zaten. Şampuan olarak Hoby diye bi marka var çok dandik ondan veriyorlardı bütün bölüğün saçı dökülüyordu bizde :D eğer saçın hassassa mutlaka şampuan götür. Bunu da içeride satıyorlar zaten ama 3-5 yukarı fiyata.
aynen bende kastamonu tam olarak böyle

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Torunum(askeri jargon) bende askerden yeni geldim sayılır sana bir kaç bir şey öneriyim:
1-Termal içlik 2-3 çift al altlı üstü rengi fark etmez siyah olsun.
2-Bot boyası al ama hangi bottan giyeceğini bilmiyorum kahverengi veya siyah bot verirler.
3-Askeri malzeme satan bir yer bulabilirsen 1 tane palaska al cinsi önemli değil yeşil veya kamuflaj desenli olabilir. (Palaskayı genelde vermezler.)
4-Termal çorap al birkaç çift alırsan iyi olur. Normal çorapta al uzun olsun. (siyah ve hepsi aynı olsun)
5-İç çamaşırı boxer ve rambo atleti ve de yanında haki renk fanila al (Kollu atlet) kaç tane alacağın sana bağlı orda da veriyorlar ama 1 er tane falan verirelr kilotta üçgen veriyor.
6-Tükenmez kalem siyah mavi - not defteri(cebe sığsın).
7-Maq 3 veya maq 5 al başlıklarıda önemli sakalın sertse yedek başlıklar al yoksa dayanmaz ayrıca birer paket çift bıçak ve tek bıçak permatik alabilirsin. 1 Tanede tıraş köpüğü al. (tıraş köpüğü verecekler ama olurda vermezlerse diye)
8-Deodorant veya koltuk altu rulo veya stick ayrıca parfüm götüreceksen ağır kokanlardan alma (kokudan dolayı dikkat çekmesin veya çalınınca üzüleceğin birşey olmasın) ucuz ama iş görür tarzda olsun.
9-Orda da çanta verecekler ama o biraz adi sen 30-40 litrelik sırt çantalarında varsa onlardan bak (ucuz olsun tutupda nike alma yani)
10-Bulabilirsen güzel 2 tane dolap kilidi al .( biri botu birbirine bağlamak ve kaybolmasın diye biri dolap için)
11-Ortapedik bir terlik yumuşak tabanlı alırsan çok çok hoş olur askere götürülebilecek en mantıklı şeydir benim nazarımda. Botları çıkarınca rahat ediyorsun.(Orda da veriyorlar ama tabanı taş gibi oluyor ve herkezin ki aynı olduğundan aşırı şekilde karışıyor.)
12-Bot için 2 çift tabanlık ortapedik olsun ayakların rahat eder çünkü baya bi yanaşık düzen ve tören yürüyüşü çalışacaksınız.
13-Kamerası olmayıp hafıza kartı takılan ve internete minumum düzeyde bağlanabilen akılsız bir telefon götürürsen çok iyi olur. Hafıza kartınada baya bi sevdiğin müziklerden at dinlersin devrelerinle. Telefon kameralı olsa bile kesinlikle akıllı telefon olmasın tuşlu olsun. Kameralı kabul etmiyolarsa bile orda kamerayı kırarlar sen internetten işini görürsün bi sevgilin falan varsa en azından facebook'dan yazışırsın. Yanında da yedek batarya ve şarj aletini unutma. (powerbank götürme ilk girişte alabilirler.) Telefon hattı için sana orda askercell satmaya çalışan türkcelciler olacak kesinlikle alma kazık çünkü zorla almak zorunda bırakırlarsa komutanlar param yok 2 gün sonra gelecek sonra alacağım de. Girerken hafıza kartı ve sim kartını küçük bir kağıda sar bulunmaycak biryerine sakla ben montun cebinde sokmuştum o kadar dikkat etmediler sonradan öğrendim zaten girişte geçiriyorlarmış. Birde güzel ucuz yollu kablolu kulaklık.
14-Sarıya çalan açık kahverengi boyunluk aynı renkte eldiven al. (Eğitime çıkarken giyme serbest zamanda giy çünkü parkanın kapşonunu çıkarmak bile toplu emirle çıkartılır toplu emirle kapatılır.)
15-Şampuan ve el sabunu al (el sabunu için sabunlukta al)
16-Küçük bir dikiş seti al (Yarın kamuflajın düğmeleri falan koprasa diye ayrıca kamuflajı bol verirlerse terzi bulamazsan kendin daraltırsın. Daraltmak yasak ama çok bol oluncada ağırlık varmış gibi hissediyorsun, dıştan bakanlarda sana yürüyen kamuflaj demesinler diye fazlada daraltma haa, komutanlar sorarsa durumu açıklarsın yürüyemiyorum pişik oluyorum dersin[daraltmada gömlek önemli değil pantolon önemli].)
17-Daha önce bir ameliyat geçirdiysen raporu varsa mutlaka yanına al. İlaç kullanıyorsan ilacını ve raporlarını al ( sana önerim yapabilirsen bir hastaneden raporlu 2-3 kutu soğuk algınlığı ilacı yazdır yanında reçete veya raporunuda iste onları girerken komutanlara teslim et komutanım böyle böyle hastayım kullanmam lazım reçeteli diye) [Niye böyle bişey yapıyım diyorsan kış sezonunda askere gidersen mutlaka ama mutlaka orada grip olursun. Sende revire gitmek istersin ama eğitimden kaçmak için suistimal edenler yüzünden seni revire göndermezler.] Boğaz pastilide olur basit düzeyde boğaz ağrına iyi gelir. Askerde bol bol sıcak içecek tüketmeye bak.
18-Bot fırçası al botları boyadıktan sonra hafif kurur ve fırçayla parlatırsın.
19-Kitap okuyorsan birkaç tane kitap götür abartıp 10 tane götürme ama.
20-Askeri malzemeden alışveriş yapacaksan su geçirmez şafak sayarlı bir saat.
21-Boyundan asmalı bi asker cüzdanı .
22-Sigara içiyorsan sigara götür max 1 karton dolabında en gerilere sakla çaldırma ve girişte AÇIK paket sigara almıyorlar teslim olmadan önce açık paketin varsa bitirip paketi atmaya bak. 2 tanede çakmak götür biri yedek.
23-Çakısız tırnak makası ve cımbız al diken falan batar lazım olur cımbız. Küçük makas falan götürme almazlar.
24-Not defterine yakınlarının telefon numaralarını, banka iban bilgilerini yazmanı öneririm. Lazım oluyor.
25-Çipli ve kredi kartı özelliği olmayan banka kartı lazım. Alışveriş yaparken mutlaka fişe bak. Kartın temassız özelliği varsa hoş olur. Askerde senin ziraat bank hesabın yoksa ziraat bank hesabı açacaklar ve maaş verecekler yoksa açtır kolaylık olur. Temassız kartın yoksa da olmuş olur. Ayrıca kullanacağın kartın iban bilgilerini yanına al ve gitmeden de sana para gönderecek birileri varsa onlara at. Yanında çorba içecek kadar az bir miktar nakit para götür max 200-300 kadar orda da kimseye borç verme sonuçta acemiden sonra ayrılacaksınız borç takar giderler.
26-Demir dolap askılığı al 2 tane (lazım olacak).
27-Askere gitmeden ANTK41 (Askeri nezaket ve terbiye Kuralları) denile 41 maddeyi internetten bul güzelce cep defterine yaz ve ezberlemeye çalış çok işini görür. !!!ANTK 41 çok önemli çünkü onun eğitimi verecekler acemide !!! ANTK 41 Videoları var onları izle.
28-Mesleğin neyse sülüste ne yazıyorsa seni ona göre bir göreve verirler, Pc'den anlıyorsan word powerpoint exel sorarlar. Yazıcı-santral-silahlık yapabilirler. Üniversite mezunu varmı veya sivilde ne iş yapıyorsun diye sorarlar . Şoförlüğün varsa ehliyetini sorarlar. Ona göre bir yere verirler.
29-Android veya akıllı cihaz sokmaya çalışma PTT ile evine göndertirler, sokarsanda çalınma ihtimali var ceza yeme ihtimalin var askerliğini uzatırlar 1 hafta o yüzden riske girme 6 ayda uzak dur yani nolacak.
30-Talk pudrası al 2 kutu botun içineve çoranın içine dökersin ayağın nemlenmez.
31-Askerde arkadaş çevrene dikkat et sakin adamı severler göze batana lakayıt adama daha fazla eğitim yaptırırlar, yeni arkadaşlıklar kurarken buna dikkat et. İlk gittiğinde çevrendeki insanları binaları çözmeye çalış. Dövüşe kavgaya laf dalaşına girme sen dahil herkes ceza alır. Askerde her zaman "Ben değil biz prensibi vardır." ona göre.
Birazcık yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, yazdıklarımı uygulayabilirsen alabilirsen bana çok dua edersin, kafana takılan bir şey varsa özelden yaz şimdiden hayırlı teskereler kardeşim.

Son düzenleme:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Hayırlısı olsun gideceğin yer kıbrısta olabilir
Çunkü oraya gideni kıbrasa sürgün yolluyorlar ama seçmece yolluyorlar

Yani sana kısaca şöyle söyleyeyim yanına
Saat,10 adet boxer,2 tane fanila,kaliteli gilette marka traş bıçağın olsun zaten askerde sabunundan tut traş bıçağına kadar veriliyor fazla birşey almam deme çünkü herşey lazım oluyor gerekli olan bütün malzemeleri almaya çalış
Özellikle bot alacağın zaman 41 yada 42 almaya özen göster baktın bot numarası yok 41 almaya çalış oda yoksa 43 numara al çünkü küçük alırsan ayağını sıkar ama büyuk alirsan taban ve çorapla boşluğunu doldurabilirsin

Kantinlerde para geçmez o yüzden yaninda iki tane banka kartı bulundur

Acemi birliginden sonra bölük seçimine giderken rahat edeceğin yeri seçmeye çalış
Çavuşluk yapmış biri olarak söylüyorum komutanlarına karşı gelme verilen emre sürekli uy,kavga çıkarma,nöbetlerde uyuya kalma
Telefon meselesine gelecek olursakta sim kart kabul edilen kışlalar var yine baktın sim kartı yasak ,sim kartını ayakkabı tabanına yada mont astarına gömebilirsin

Acemi birliğini atlattıktan sonra ortalik biraz yatışınca telefon ayarlamak isteyen arkadaşların olur kışlaya giren sivil biri varsa (kantinci,çöpçü,belediye çalışanı ) onlarla anlaşıp ptt den telefonunu aldırıp içeri sokabilirsin
Ayrıca telefonu yakalatırsan

yakalatma cezası 5 gün ile 1 ay arası uzatma cezası alabilirsin en son olan cezalar bu şekildeydi benim bildiğim
Bende o kadar telefon kullandım ama yakalanmadım

Sen muhtemelen üst tegmen ve yüzbaşından daha rütbeli asker göremezsin oralarda
Ben şampiyonlar ligi gibi kor generaller ile sigara içmeye çıkıyordum en düşük rütbe üst teğmendi yani ne kadar yüksek rütbelerle takıldığımızı sen düşün artık
sigara bile yakarken bir irkilme geliyordu

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kanka ne kadar çok malzeme götürürsen o kadar hamallık bence sadece gerek olan baskası çalsada umrunda olmayan şeyler götür derim ben ascı olarak yaptım boluda meslegin var ise seç hem işten elin soğumaz

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Öncelikle hayırlısı olsun.Rabbim tez zamanda bitirmeyi nasip eylesin.
1 Hiçbir şey getirme getirdiğin şeylerin hepsi %90 ı depoda seni bekleyecek.
2 Zaten orada belli başlı ürünler kantinde çok ucuza satılmakta ve sana girişte çorabından sabunluğuna kadar verecekler.
3 eğer eksik olduğunu düşündüğün bir şey varsa kantinden al .
4 ben 2003 de yaptım bizim zamanımızda bu şekildeydi telefon felen yasaktı bu konuda bilgim yok.
5 Herşeye zıplama .
6 En önde ve en arkada olma sıranın en ortalarında olmak daha iyidir.
7 üzerinde para elektronik cihaz tasıma.
8 kilit olur anahtarını kimseye gösterme.
9 uykuya dalma
10 üst devrelerle fazla muhatab olma.
11 eğer mesleğin varsa buna her asker mahkumsa (berber terzi v.s ) bunu söyleme komple bölüğe çalışırsın.
12 kendini zengin göster.
13 eğitimlerini tam almaya bak.
14 unutmaki bu hayatında 1 kez yapacağın bir şey belkide 2. ye şansın olmayacak her gününden zorda geçse zevk almaya bak çünkü buna bir daha şansın olmayacak.
15. 14 de dedğim gibi eğer meslekçi felen değil isen ve doğu tarafına düşersen buna çok ihtiyacın olacak.
16 olurda inşaat yada büyük bir bölge temizliği görevi v.s verilirse hiç acele etme 10 dakikada yapacağın işi 1 saatte yap ama yeterki yap çünkü kimse sana neden bu kadar yavaşssın demez neden yapmıyorsun der.
17 sesin gür olsun. Askerde kısık seslileri sevmezler.
18 kalem gibi ol dimdik dur.
19 fazla gülme
20 yat zamanı geldiğinde hemen yat nekadar erken yatarsan zaman çabuk geçer.

15 ay askerlik yaptım. Acemi birliği karabük usta birliği siirt pervari . Eğitim eksiğim bazı konularda çoktu
ilk usta birliği pervariye gidince şansa ilk gün taciz ateşi açıldı ve mermiler üstümüzden geçince ozaman nihat komutanıma hak vermiştim. en çok küfür edende oydu . a... sizi kaz gibi vurular adam gibi eğitime kafa yorun diyordu.bir sürü küfürler ediyordu.ama neymiş ozaman ilk gün anladım adam haklı. İlk gün siper almak yerine kaz gibi geçen mermilere bakınca en seye şaplak yemiştim :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
2 hafta sonra askerim, Acemi birliğim 15'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı Amasya'ya Er olarak çıktı.
-yanımda ne götürmeliyim ne götürmemeliyim?
-askerde ne yapmalıyım ne yapmamalıyım meslek olarak veya başka bir önemli gördüğünüz konu?
-Hırsızlık olaylarıda oluyormuş kilit götürmelimiyim vs.
bilmemi istediğiniz önemli gördüğünüz şeyleri yazar mısınız?
artık eskisi gibi deyil kardeşim orda herseyi mevcuttur çoğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...