Askere yeni giden birisi ne yapmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

episodeVI

E
Hacım kilit götür kişisel bakım malzemeleri çokça iç çamaşırı botuna bakım yapmak isteyebilirsin ayrıca en iyisi bedelli ama :I

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
2 hafta sonra askerim, Acemi birliğim 15'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı Amasya'ya Er olarak çıktı.
-yanımda ne götürmeliyim ne götürmemeliyim?
-askerde ne yapmalıyım ne yapmamalıyım meslek olarak veya başka bir önemli gördüğünüz konu?
-Hırsızlık olaylarıda oluyormuş kilit götürmelimiyim vs.
bilmemi istediğiniz önemli gördüğünüz şeyleri yazar mısınız?
Yapmaman şeyler olarak komutanların ve rütbe olarak büyüklerinle ne kadar samimileşsen bile asla el şakaları ve karşındaki çoçuk oalcak kadar düşmemen gerekiyor sadece büyüklerine saygızsılık yapmadağın sürece birşey olmaz

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
asker sen tum komutlara uyacan.Tabi cinsel istismar haricinde

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
ilk önce asker traşı olmalı

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
bence yanına kilit almalısın malzemelerine dikkat et ortada kalma xd

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Önden askılı cüzdan al, bot kilidi ve bavul kilidi götürebilirsin yanında en önemlisi, traş malzemelerini al geri kalan spor ayakkabı felan onlar veriyorlar. El kremi götürebilirsin soğukta eller baya bi çatlıyor sorun yok. Parol alabilirsin yanına baş ağrısı için ben götürdüm sorun etmediler kesinlikle kullanabilirsin dediler. El dezenfektanı felan götüreceksen derecesine bakıyorlar, ben götürdüm ilkin ırım kırım ettiler ama sonra komutana sordular sorun olmaz dedi. Tuşlu telefon götürebilir belirli saatlerde konuşabilirsin sorun olmaz benim gittiğim yer çok sorun etmiyordu gideceğin yere görede değişir. Atletini felan al, boyunluk bereler var onlardan alabilirsin. Gideceğin yere göre soğuk oluyorsa termal taytlardan alabilirsin zaten asker malzemelerini çoğunlukla alacağın yer gideceğin yere görede malzeme önerisinde bulunuyor. Aşırı malzeme almana gerek yok çoğunu askeriye veriyor.

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Önden askılı cüzdan al, bot kilidi ve bavul kilidi götürebilirsin yanında en önemlisi, traş malzemelerini al geri kalan spor ayakkabı felan onlar veriyorlar. El kremi götürebilirsin soğukta eller baya bi çatlıyor sorun yok. Parol alabilirsin yanına baş ağrısı için ben götürdüm sorun etmediler kesinlikle kullanabilirsin dediler. El dezenfektanı felan götüreceksen derecesine bakıyorlar, ben götürdüm ilkin ırım kırım ettiler ama sonra komutana sordular sorun olmaz dedi. Tuşlu telefon götürebilir belirli saatlerde konuşabilirsin sorun olmaz benim gittiğim yer çok sorun etmiyordu gideceğin yere görede değişir. Atletini felan al, boyunluk bereler var onlardan alabilirsin. Gideceğin yere göre soğuk oluyorsa termal taytlardan alabilirsin zaten asker malzemelerini çoğunlukla alacağın yer gideceğin yere görede malzeme önerisinde bulunuyor. Aşırı malzeme almana gerek yok çoğunu askeriye veriyor.
adam askere gideli 1 ay oldu :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ben 28 günlük bedelli süreci için bir ton iç çamaşırı kilit vesayre şeyler aldım yarısından fazlasını kullanmadım zaten içeride sabır çekmekten aklına ne giydiğin ne de kullandığın geliyor

Üye
3 HİZMET YILI
Termal içlik 2-3 çift al altlı üstü rengi fark etmez siyah olsun. üzerinde para elektronik cihaz tasıma.eğitimlerini tam almaya bak. sesin gür olsun. Askerde kısık seslileri sevmezler.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ne yapmalı tam bilmiyorum ama yapmamasını gerekenler belli kavga edip bos yere gününü uzatmaya gerek yok komutanlara falan kafa tutma bos yere

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
cantanı sağlam hazırla youtubeda videoları var

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Öncelikle selam dostum askere giderken yanına kişisel eşyalarını almayı unutma yani diş fırçası macun falan filan terlik ayak kokusu temizleyici tozu almayı unutma bunun gibi şeyler çok önemli bilgin olsun

Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
kaç kanka kaç gitme askere topuk topuk

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
abim de asker kilit önemliymiş :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
çok bir şeye gerek yok temel kişisel temizlik aletlerini götürsen yetiyo

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Şu ana kadar duyduğum tavsiyeleri sıralayayım bende.

1. Ne çok konuş ne hep sus.
2. Ne çok iyi ol ne çok kötü.
3. Mesleğin muhasebeci vs ise kesinlikle sus bilgisayar bildiğini söyleme dahi...
4. Şoförlüğün iyiyse öne çık.
5. Kilit götürmenin manası yok. Zaten kırıp alacaklar.
6. Yok dense bile devrecilik hep var.
7. Kavga edip askerliğini uzatma ama asla ve asla altta kalma çünkü öyle yada böyle dövülen de olsan dövende olsan askerliğin uzuyor.
8. Uykunu kesinlikle aksatma...
9. Giderken ayak numarana uygun tabanlık al. Yürüyüşe çıkarırlarsa eskiden kalma botlar senin ayağının içine edecek...

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
allah yardımcın olsun kardeşim. şimdiden hayırlı teskereler. kişisel bakım ürünleri ve iç çamaşırı al yanına. diğer şeyleri orda kantinden temin edebilirsin.
2 hafta sonra askerim, acemi birliğim 15'inci piyade eğitim tugayı komutanlığı Amasya'ya er olarak çıktı.
-Yanımda ne götürmeliyim ne götürmemeliyim?
-Askerde ne yapmalıyım, ne yapmamalıyım? Meslek olarak veya başka bir önemli gördüğünüz konu?
-Hırsızlık olayları da oluyormuş, kilit götürmeli miyim?
Bilmemi istediğiniz önemli gördüğünüz şeyleri yazar mısınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...