Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
askeri liselerden çıkanlar orduda donanımlı birer asker oluyorlar bu da ülkeyi korumak ve geliştirmek açısından mükkemmel bir şey harbiyeli tarzında bence bana göre saçma bir öngörü devlet her şeye umarsızca para harcıyor kendi ülkesinde olmayanlara bile kendi öz halkının gençlerini yetiştirmek ve birer asker yapmak için neden para ödemesin neden olanak sağlamasın.
aslında askeri lise olması iyi olurdu amaşöyle olsa iyi olurdu hani eskiden baraj vardı ya insanlar o barajı geçmeye çalışırlardı bunu da spor okulları gibi sınıav yapılsa beceri sınavı ve ona göre alım olsa ama bu beceri yüksek kabileyet isteyen çaba sarf edenler için ve oranın içinden en az 200 kişi gibisinden mesela seçilse çok iyi olurdu bence
Eğitim ve İstihdam Dengesi: Askeri liselere olan talep, diğer liselerin arz-talep dengesini bozar. Eğer herkes askeri liseye gitmek isterse, diğer liselere olan talep azalır ve bu durum istihdamı olumsuz etkiler. Bu, ülkenin ekonomik dengesini bozabilir ve işçi sıkıntısına yol açabilir.
Ordu Niteliğinin Düşmesi: Çok sayıda askeri lise, ordunun niteliğini düşürebilir. Bu, fazla asker demektir ve fazla asker, daha yüksek gelir-gider demektir. Ordunun niteliğinin düşmesi, düzensiz bir orduya yol açabilir ve askeri etkinliği azaltabilir.
Ekonomik Sorunlar: Askeri liselerin açılması, ekonomik sorunları beraberinde getirebilir. Çünkü herkes asker olmayı hedeflerse, devlet daha fazla maaş ödemek zorunda kalır ve merkez bankası daha fazla para basar. Bu da TL'nin değerinin düşmesine ve enflasyona yol açabilir.
Askeri Potansiyelin Düşmesi: Askeri liselerde yeterli fiziksel ve zihinsel eğitim verilmediği için askeri potansiyel düşer. Askerlik fiziksel ve zihinsel disiplin gerektirir ve bu niteliklerin yetersiz olması, ordunun etkinliğini azaltabilir.
Sonuç olarak, askeri liselerin açılmasının, ekonomik, askeri ve eğitim sistemine olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle, dikkatli bir şekilde düşünülmesi ve gerektiğinde alternatif eğitim modellerinin değerlendirilmesi önemlidir.
Ekonomi ile askeri lisenin hiçbir alakası yoktur. Her ülkenin vazgeçilmez sabit giderleri olur. Bu sabit giderler uygulanmaz ise ileride daha büyük bedeller ödersin. Örnek veriyorum burs ödemeleri yurt ödemeleri bunları keserse ülkede facia olur. Yani askeri lise bir ihtiyaç ise mecburuz bu sabit ödemeye