Askerlik Hakkında Bilgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Aklıma takılan bir durum var askerlik ile ilgili sadece bilgili kişiler benimle muhattap olursa sevinirim.Bende kronik olarak astım bronşit bulunmakta sık sık krizler geçirebiliyorum.Koştuğum, ağırlık taşıdığım zamanlar bu nedenle ile yorulacağım işlerde çalışmıyorum.Bazı nedenlerden dolayı da askerliğe gitmeyi düşünmüyorum hastalığımı bu neden ile bahane olarak kullanabilir miyim ? bilgisi olanlar detaylı bir şekilde paylaşım yaparsa sevinirim

Not: Kimse şimdi gelerek askere gitmeyen adam değildir, şöyle böyle demesin!

Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
3 doktor raporuyla yapabilirsin diye biliyorum

Üye
7 HİZMET YILI
doktor raporuyla askerı hastaneye sevk verırler askerı hastaneden doktor raporuyla çürük alabılmen mumkun kardesım rahatsızlıgın cıddı derecedeyse rapora baglı

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Doktor raporu ile bu durumu çözebilirsin o doktor raporunu genel kurmaya yollar san en kısa sürede netice alırsın. bu arada geçmiş olsun Allah Şifa versin bro
Qveen

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
doktorlar bazen insanları şaşırtabiliyor, arkadaşımın tetik parmağı küçükken kopmuştu muayeneye gidince çürük raporu verirler diye düşünüyorduk vermediler askere gitti. sen kendi durumunu iyice anlat doktora yoksa bu durumunla askerde baya zorluk çekersin.

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
doktorlar bazen insanları şaşırtabiliyor, arkadaşımın tetik parmağı küçükken kopmuştu muayeneye gidince çürük raporu verirler diye düşünüyorduk vermediler askere gitti. sen kendi durumunu iyice anlat doktora yoksa bu durumunla askerde baya zorluk çekersin.
Zaten normal günlük hayatımda herhangi bir aksiyon yaşayamıyorum, bir yere acil gitmem gerekir mesela koşamıyorum, koşmaya başlasam 2-3 dakika içerisinde soluk soluğa kalıyor ve nefes almakta zorlanmaya başlıyorum

Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Zaten normal günlük hayatımda herhangi bir aksiyon yaşayamıyorum, bir yere acil gitmem gerekir mesela koşamıyorum, koşmaya başlasam 2-3 dakika içerisinde soluk soluğa kalıyor ve nefes almakta zorlanmaya başlıyorum

bende öyle şeyler yaşıyorum acaba bendede mi öyle sorunlar var şüpheye düştüm şimdi

Pilaxinaris
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
heyet girip rapor alman gerekiyor heyet kurulu askere gidemez belgesi verirse askerlik şubesine gidip işlemlerini yapabiliyorsun yoksa ağızdan cıkan laflarla kimse kimseyi dinlemiyor.

marvelous
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Hocam inşallah şeytanına denk gelmez de raporu alırsınız. Bu arada isminin çürük raporu olması gurur kırıcı bir kelime farkettiysen.

FeZzz
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kalıcı hastalıklarda heyet raporu alınıyor eğer kalıcı veya bi sorunun varsa sağlık ocağından devlet hastanesinee geçiş yaptırıyolar diye biliyorum orada da heyet kurulup sana rapor hazırlıyorlar heyet bi sorun yok dese bile gitmek zorundasın senin askere gidip gitmemen heyete bağlı astımım var diyosun büyük ihtimal alınmazsın

İyi Forumlar...

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
gene gidiyorsun diye biliyorum ama ağır şartlar alınta olmadan

Lemansmen
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Gitmeden önce zaten bi bakıyorlar.. Dersin böyle böyle diye askeriyedeki doktora hallederler.

* xάήάx *
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Askerliğimi yapmış birisi olarak yorum yapayım. Ben Ankara Kara Harp Okulunda vazifemi yaptım ve orada bulunan tüm bölüklerin baş yazıcısı idim. Tamam da bize ne bundan diyebilirsiniz hemen orasına geliyorum bölüklere gelen bütün askerlerin acemi birliğinden dahi olan tüm raporları ve belgeleri bize geliyordu. Yani hangi Er-Erbaş'ın nasıl rahatsızlığı olduğunu, normal hayatında ki işini vesaire hepsini biliyordum. Senin ile aynı durumda olan çok asker ile karşılaştım Geri Hizmet denilen bir kavram vardır askeriye de yani Spordan / Eğitimden Muaf sayılan görev icralarına veriyorlar Terzi, Kantin, AMM, Koğuşçuluk, Yazıhane vesaire. Ancak bunun için de Askerlik Vazifesinin yapılacağı yer de önem arz ediyor. Durum çok kritik ise Askere gelmeden önce yapılacak olan Muayene de Başhekim dahil olmak üzere 7 Hekim, 3 Hekim (hastaneye göre değişir) kontrolünden geçersin ve Askerlik Yapar / Yapamaz yazısı alırsın. Farz edelim ki Askerliğe uygun görüldün ve Acemi birliğine gittin buradan da Askerlikten Muaf olabilme şansın var. Bizim birliğe katılmadan Acemi Birliğinde Astım'dan dolayı Erlerden birisinin Muaf belgesini bile hazırlamışlığım var. Askeri Şube'ye gidip gerekli evraklarından sonra zaten Muaf tutulur isen Şubenin belirleyeceği vakit aralıklarında gidip imza atıyorsun. Önce direkt Muaf vermezler, 3 ay bir erteleme söz konusu daha yüksek oluyor. 3 ay sonrasında gittiğin zaman kronik olduğundan ve stabil kaldığından dolayı Muaf olarak oradan ayrılıyorsun. Umarım sıkıntı çekmezsin. Çok geçmiş olsun

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI

Aynı sorun bende de var 5 dk yürüsem bidaha yürüyemiyorum 1 dk bile koşsam koşamıyorum :(

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bildiğim kadarı ile bilgilendireceğim. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış emin değilim.
Bu tür bir hastalığın eğer ileri düzeyde ise, normal doktor ve askeri doktor raporu ile askerliğe gitmene gerek kalmıyor. Ayrıyetten ise "heyet raporu" denen ayrı bir rapora daha sahip olman gerekiyor. Bu rapor ileri düzey kalıcı hastalıklarda veriliyor.
Eğer fazla ileri düzey değil ise hafif askerlik yapıyorsun. Buda şu şekilde oluyor; Günde 10 kilometre koşacaksın diyelim. Bu yarı yarıya düşüyor. Yapacağın antremanlar azalıyor ve yaptıklarının da süresi kısalıyor.
Tekrardan "Eğer" ileri düzey değil ise, ama aynı zamanda da var ise, etki etmiyor. Kendini bunları yaparken kötü hisseder isen, fenalık geçirir isen askeri doktora gidiyorsun ve o gün için veya da bir süre için rapor alıyorsun. Bu durumda da belirli bir süre dinlenip, kendine gelmen için süre tanınıyor.
İyi forumlar..

Gazeteci
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
benim arkdş diabet hastası sanırım o gidemiyor

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
12 doktorluk heyet raporu ile gerek görülür ise çürüge ayrılırsın
Post automatically merged:

Kalıcı hastalıklarda heyet raporu alınıyor eğer kalıcı veya bi sorunun varsa sağlık ocağından devlet hastanesinee geçiş yaptırıyolar diye biliyorum orada da heyet kurulup sana rapor hazırlıyorlar heyet bi sorun yok dese bile gitmek zorundasın senin askere gidip gitmemen heyete bağlı astımım var diyosun büyük ihtimal alınmazsın

İyi Forumlar...
geri hizmet ile alına bilir

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
cok zor bi astımla sana cörük vermezler önüne gelene verseler cürügü hiçkimse gitmez emin ol gittgin zaman anca egitim men alırısın egitim muaf olursun mıntıkada yaptırmzlar sana rahat gecer biraz oda sana baglı abartman lazım olayı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...