Askerlik Hakkında Bilgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
bendede astım alerjik var doguştan bronşüt vardı astıma döndü eger o şekilde askere gitmeyebiliyorsak iyimiş.

Üye
7 HİZMET YILI
Zaten normal günlük hayatımda herhangi bir aksiyon yaşayamıyorum, bir yere acil gitmem gerekir mesela koşamıyorum, koşmaya başlasam 2-3 dakika içerisinde soluk soluğa kalıyor ve nefes almakta zorlanmaya başlıyorum
Öncelikle geçmiş olsun dostum elimden geldiğince diğer arkadaşlar gibi bilgilendirmeye çalışacağım fakat benim yazdıklarım sana yol göstersin sakın umutlanma veya hayal kırıklığı yasama lütfen..
-askerlik durumunun belirliliği yani uzun dönem / kısa dönem / zorunlu bedelli ... bunlardan hangisi olduğunla da alakalı olup yer yer ASAL ŞUBE denilen askere alım şubelerinin seni yönlendirdiği veya senin rapor için gitmiş olduğun hastaneden aldığın raporun Askeri Tabipler ve Heyet tarafından da incelenmeye alındıktan sonra sonuç ortaya çıkmakta. Yani sen bir şekilde doktorun iyisine de denk gelmiş olsan heyette bazen sıkıntı çıkabilir. bkz: belfıtığı ileri derece bir body'im ranza arkadaşım vardı tüm askerliği boyunca yatarak geçirmek zorunda kaldı ama askere gönderdiler ne yazik ki . Ne yazık ki diyorum okuyanlarımız kızmasın çünkü her nekadar vatan borcu da olsa bu borcunu yerine getirememişti o kardeşimiz ve sivil hayatında daha büyük sıkıntılara girmişti neyse ki şuan iyi.
-işini cidii bir şekilde çözmek istiyorsan bir arkadaşımızın dediğine kesinlikle katılıyorum. Güzel bir dilekçe ve detaylı sağlık raporun (askerlikle alakalı olmayacak şekilde) hazırlanmış ve ek olarak iliştirilmiş bir şekilde Merkez Komutanlığına Başlığı altında yazılıp ASAL şubeye verilmeli veya verilmesi gereken farklı bir merci varsa sürekli değişiyor oraya gönderilmeli oradan gelen cevap üzerine askerlik için yapabilir / yapamaz çıkışlı bir sağlık raporu alınır daha sağlıklı olur.
-bir diğer yardımcı olan arkadaşımızın da bir dediğine katılıyorum fakat .. çürük almak gerçekten de o anlık ve kısa bir süreliğine seni rahatlatacak olabilir bunda hemfikiriz fakat nekadar rahatsız olursan ol bir türk ve askerliği vatani borç bilen bir toplum bir 7den 70e yetısmıs nesil ile beraber yasarken de askerligini yapmamıs olman sende psıkolojık problemler moral dusuklugu motıvasyon eksıklıgı pısmanlık keskeler getırebılır. bkz: arkadas ortamında ki bir sohbet sırasında kız isteme sırasında kendi aile içi sohbet veya akranlarında olası bir durum için iş vb durumlarda yada kendi kendine düşünürken gitmemiş ve deneyimlememiş olman içinde bir uhte bırakabilir . Bu yüzden iyi düşün derim yinede sağlık tabi ki herseyden önemli . Vatan için ölmekten önce Yaşamak gelir gerekilirse Ölünülür de bunun için askere gitmiş olman da gerekmez bu içinde ki duygu ile alakalıdır.
*umarım aydınlatmış veya yol gösterebilmişimdir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım bu arada askere de gidebilir gittiğinde bir tedavi sürecin yada kapsamı içerisinde maliyeti yüksek bir durumun söz konusu olursa tıbbı olarak bunu profesyonel askeri hekimlerle de ücretsiz bir şekilde çözebilirsin* Herkese İyi Forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
askerlik cok keyifli arkadaşlar benim rahatsızlıgım var diyince kimse sana emrediyorum koş geber falan demiyor illede çürük alacam diye uğraşma bence hatta askere gitmeden önce cok korkup askerde tezkere bırakan arkadaşlarım bile var harbiden keyifli git yani

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Doktora Bağlısın Ama Büyük ihtimal gitmessin diye biliyorum gidersende hastalığım var falan filan de komutana koşturmaz veya az koşturur yani çok iş yaptırmazlar sana

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Askerliği mi hakkari çukurca da yaptım bir çavuş olarak şunu belirteyim sana askerlikte verilen yere göre üstün değişkenlik gösteriyor bazıları anlayışlı bazıları değil bu ciddi bir şey sana zaten revir de bir rapor çıkartırlar fakat askerlikte adam olmayı asıl hayatı öğrendiğin için bu gibi şeyleri bazı insanlar kaide almıyor umarım muaf olarak geçersin eğer geçemezsen sonu iyi olmaz. Bir anımı anlatayım bir gün koğuştayız midesinde ileri derece gastrit hastalığı olan bir çaylak geldi, Klasik olarak tuvalet temizliği verildi 1 2 dakika sonra içerden garip garip sesler geldi çavuş olarak bakmaya gittim çocuk zaten etrafı b*k götürüyor o da içine etmiş nasıl mı? Artık ne gördüyse bir kusmuş bir kusmuş yarısı kan neyse revir de bir gece kaldı ertesi günü geldi sorduk tabi meraktan noldu diye anlattı işte bu tür şeylerden iğreniyormuş çocukluktan beri bende dedim mecbur yapacaksın yoksa meydan dayağı yersin dedim. Aradan 1 2 gün sonra tekrar temizlik görevi verildi çocuk yine aynı şeyleri yaptı komutana bilgi verdim dedim böyle böyle sınırdasın ve adamın bir gram umrunda olmadı bu olay çocuk mecburen zorla yapmak zorunda kaldı o kadar zayıf midesi vardı hastalıktan ötürü. Sonuca gelirsek sadece dua et iyi bir bölüğe git, bazı komutanların çavuşların inan hiç acıması yok umurunda olmuyorsun.

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
aga bence gidebilir günde 4 iğne yapıyor askerliktede yapabilir yani iğneyi. tehlikeli bir hastalık değil ya tıp 1 diyabet zaten
Benim arkadaşta da vardı. Çok yükselince bazen düşüremiyordu ambulans falan çağırıyolardı, hastaneye gidiyordu. Hep yükselirse şekeri sorun olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...