Askerlik zamanlarınızı anlatır mısınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Askerlik zamanlarınızı anlatır mısınız nasıl geçti iyi mi kötü mü anılar vs.

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
abimin askerligi çok basit geçtigini anlatıyor yani 6 ay sonuçta yiyip içip yatıyorlarmıs onun dısında dayak değil bağrış bile olmuyormus yani ama cezalar tabiki oluyor ama uslu durursan orda paralı bile kalırsın :)

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
abimin askerligi çok basit geçtigini anlatıyor yani 6 ay sonuçta yiyip içip yatıyorlarmıs onun dısında dayak değil bağrış bile olmuyormus yani ama cezalar tabiki oluyor ama uslu durursan orda paralı bile kalırsın :)
aynen konustugum cogu kisi haftanın 7 günü yatıyoruz diyorlar :D

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Er olarak askerlik yapmak sadece kaynak ve zaman kaybıdır.6 aylık deneyimim de milyonlarca liralık yemek,su ve kumaş israfına şahit oldum.

Kaliteli ordu yerine ,fazla orduyu tercih eden bir sistem.
Erler için 45 gün yeterli bir süre(Yürüyüş,silah eğitimi,emir komuta) gerisi tamamen zaman kaybı.
Not: 21 gün askerlik yapıp kalan süre boyunca yatan kişiyim.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhaba Benim acemiligim burdur gzpt sürücü olarak egitim aldım ama sadece temel şeyler ögrettiler uygun adım sag sol selam verme piyade marşı vs cok sıcaktı haftada 2 gün duş hakkımız vardı 10 dk max egitim komutanına baglı bi 15.20 dk ama yine hiç kimse bişi bilmedigi için arkadaşlık kurması daha kolay ve yüzlerce asker vardı güzel eğlenceli geçti son zamanlar hırsızlık lar oldu yemin törenimizde korona oldugu için aile ler katılmadı bizide usta birligine otobüslerler yolladılar.
Post automatically merged:

Usta birligim hatay kilis cıktı benim oldugum bölükte 2 kişi cıktık :D kilis neresi onu bile biliyorum diyemem o zaman Tugaya vardık meslek sordular ayırdılar benim öncüpınar hudut karakolu çıktı ilk 15 gün egitim aldık sorna her nöbet sornası egitim vardı silahlı orda sınırda suriyeli deaslı dahil sınır ihlalini gözlüyoduk müdahale ediyorduk silahlı olarak pusu vs sınır duwarının oldugu koylere hawan topu düştügüne şahit oldum nöbette iken zaten celik yelek başlık vs duruyoruz heryer mayınlı arazi idi mayına basan suriyeliler oldu bunları kacakcılar geçiriyor Kolay deildi ama alışıyosun bi zaman sorna ve normal geliyor artık işte bitti askerlik ama arada özlemiyor deilim :)

Donator
Ödüller
15
Sosyal
10 HİZMET YILI
Şafak atarsa $5 burası lafta peygamber ocağı sana kısa ve öz cevap veriyorum Allah gelenleri kurtarsın

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ben yapmadım da kuzenim 6 ay sanki 6 yıl gibi geçti demişti. Allah yapacaklara kolaylık versin

Ülkem Bayrağım Onurum
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Yapacağın yere göre değişir ben doğu tarafında yaptım kafam çok rahattı nöbette rahatça telefon görüşmesi yapıyordum hiç sıkıntı olmuyordu pek yüksek rütbeli komutanda yok doğu tarafında ama kuzenlerim batıda yaptı adım atsan üst subay çıkıyor diyordu telefon kullanmak biraz zor diyordu ek olarak batıda çoğu yerde nöbette boş silah veriyorlar doğuda genelde dolu oluyor bazen yarım şarjör oluyor ama askerlik yaptığını tam hissediyorsun ayrıca askerliği çok büyütenlere bakma 90lar gibi askerlik yok doğuda şu an en rahat yer doğu tarafı (bana göre) ufak bir öneride vereyim üst devrelerine karşı kendini güçlü göster laf bile edemezler kafan rahat olur hayırlı teskereler

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Hiç askere gitmedim ama çok heycanlanıyorum :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Cok kotu gecki hele ilk gün kendini cok yabancı hissediyorsun

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bır gun terlık ıstaratı almıstım ve bana garaj nobetı yazdılar saat 3 5 nobetı saat 4 gıbı ben sıkıstım wc gıdemıyorum bende unubooklar var askerı araclar onun ön terkerlegıne ısedım ama nobetcı uzman cavus tam tekerın altında uyyormus yanı anlıyacanız bızım uzman cavusa guzel bı banyo yaptırdım o ara sanslıydımkı yuzune ısedıgım ıcın gozune kacmıs bır sey gorememıs pacayı ıyı yırrtım anlıyacanız boyle bı olay gectı basımdan askerde

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
benim 2 senem var ama abimin anlatayım ama anlatılacak hiç bir şey yok diyebilirim haha
yani yatmaktan başka hiç bir şey yaptıkları söylenemez 6 ay yatıp döndü babamın anlattığına göre o zamanlar daha zormuş :(

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
hangi şehirde yapacağına bağlı dostum, bazı yerler iyi bazı yerler kötü. ama genel olarak insan yapıp gelince özlüyor arkadaşları falan

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
İnşallah 1 sene sonra gıdıcem ALLAH İzin verırse ozaman gelır anlatırım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...