İğne mevzusu şöyle oluyor;
Acemi birliğine girdikten sonra hepinizi koyun sürüsü gibi alıp revire götürüyorlar, sıraya geçiyorsunuz ve teker teker iğne vuruluyorsunuz. Vurulan iki iğne var, biri hepatit b diğeri tetanoz. İki aşıyıda aynı anda birini sağ kolundan diğerini sol kolundan yapıyorlar.
Kalkmama sorusuna gelirsekte;
Kimileri iğne yüzünden kıpırdamıyor diyor fakat iğneler hepatit b ve tetanoz, yani iğneler yüzünden böyle bir şey yok.
Kimileri de yemeklerin içine şap atılıyor vs diyerek bu yüzden kıpırdamadığını söylüyor ama böyle bir şey yok, aynı yemekleri bölüğünde ki rütbeli askerler de yiyor.
Bence şu şekilde, kıpırdamıyor çünkü ortada kıpırdamasına yol açacak bir şey yok, her yer ipsiz sapsız.
Telefonla kız arkadaşınla konuşurken değişik konulara girersen altta biseyler oluyor tabi.
Telefon konusu da şu şekilde;
Normalde yasa da askerin telefon kullanması yasak. Yasaya göre tuşlu (kamerasız, internetsiz, ses kaydı özelliği bulunmayan) telefon ile sadece asker hattı kullanarak akşamları belirlenen saatte ailenle görüşebilirsin. (Bu saatler genelde akşam 5 ile 7 arası oluyor)
Ben acemiliğimi Çanakkale/Ezine de yaptım. Tuşlu telefon kullanıyorduk ama kullandığımız hat sivil hattı, yat iştiması alındıktan sonra koğuş bölgesinde telefonlarınızla rahatça görüşebiliyorduk.
Usta birliğim Ankaradaydı, normal android telefonumu rutbelilerin gözüne sokmayacak şekilde kullanıyordum.
Yani telefon mevzusu gideceğin yere göre değişir, yasak olsada ben cezaya razıyım dersen yakalanma riskini göze alarak gizlice kullanabilirsin.
Bunlar haricinde söyleyebileceğim;
Korkma, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile.
Annene, babana, sevdiklerine bağlı biri isen biraz zor geliyor sadece o kadar.