Askerlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lft Hyrnı
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Askerlik Bence zor Değil diye düşümüyorum İş olarak ta askerlik yapmayı düşünüyorum

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Askerlik Bence zor Değil diye düşümüyorum İş olarak ta askerlik yapmayı düşünüyorum
Allah sabır versin o zaman şimdiden kanka dikkatli ol başın çok ağrır oraya gittiğin zaman ama öyle düşünüyorsan git tabi ki

Uykucu
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
eşya hırsızlığı çok var dikkatli ol çorap bile çalıyorlar

hm
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
İğne mevzusu şöyle oluyor;
Acemi birliğine girdikten sonra hepinizi koyun sürüsü gibi alıp revire götürüyorlar, sıraya geçiyorsunuz ve teker teker iğne vuruluyorsunuz. Vurulan iki iğne var, biri hepatit b diğeri tetanoz. İki aşıyıda aynı anda birini sağ kolundan diğerini sol kolundan yapıyorlar.

Kalkmama sorusuna gelirsekte;
Kimileri iğne yüzünden kıpırdamıyor diyor fakat iğneler hepatit b ve tetanoz, yani iğneler yüzünden böyle bir şey yok.
Kimileri de yemeklerin içine şap atılıyor vs diyerek bu yüzden kıpırdamadığını söylüyor ama böyle bir şey yok, aynı yemekleri bölüğünde ki rütbeli askerler de yiyor.
Bence şu şekilde, kıpırdamıyor çünkü ortada kıpırdamasına yol açacak bir şey yok, her yer ipsiz sapsız. :D
Telefonla kız arkadaşınla konuşurken değişik konulara girersen altta biseyler oluyor tabi. ;)

Telefon konusu da şu şekilde;
Normalde yasa da askerin telefon kullanması yasak. Yasaya göre tuşlu (kamerasız, internetsiz, ses kaydı özelliği bulunmayan) telefon ile sadece asker hattı kullanarak akşamları belirlenen saatte ailenle görüşebilirsin. (Bu saatler genelde akşam 5 ile 7 arası oluyor)
Ben acemiliğimi Çanakkale/Ezine de yaptım. Tuşlu telefon kullanıyorduk ama kullandığımız hat sivil hattı, yat iştiması alındıktan sonra koğuş bölgesinde telefonlarınızla rahatça görüşebiliyorduk.
Usta birliğim Ankaradaydı, normal android telefonumu rutbelilerin gözüne sokmayacak şekilde kullanıyordum.
Yani telefon mevzusu gideceğin yere göre değişir, yasak olsada ben cezaya razıyım dersen yakalanma riskini göze alarak gizlice kullanabilirsin.

Bunlar haricinde söyleyebileceğim;
Korkma, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile.
Annene, babana, sevdiklerine bağlı biri isen biraz zor geliyor sadece o kadar.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
abowwww şuan devrecilik olayı çok fena ama kısa zamanda üst devre oluyosun karakola falan düşersen uzmanlarla aranı iyi tut bu arada telefon sokamazsın falan demişler suta birliğinde belli insanlarla aranı iyi tutarsan gece başucunda şarj bile edersin

T
Süper Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
iğneyle alakası yok tamamen psikolojik.
gözlerinin derecesi önemli belirli bir ddereceden sonra çürük , mesela benimki 3,50 lens kullanıyordum.
3-5 gün sonra alışırsın , kurnaz ol kolay işleri kapmaya çalış atıyorum santral kazancı nizamiyeci gibi.
ilk ortama bak sonra sokarsın telefonu

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Askerlik yapalı 4 ay oldu ama 9 ay sanarsın 40 ay gibi geçti. Çok hikaye ve anı oluştu. Arkadaşlar sağ olsun iyi vakit geçirdik, korkacak bir şey yok. Bu anılarımı anlata anlata bitmiyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bedelli yapmayı düşünüyorum

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Askerliğin en iyi olayı geride bıraktığı arkadaşlıklar ve anılar. Askerlik arkadaşı bambaşka bir şey.

Üye
8 HİZMET YILI
Dostum bana sorarsan bedelli gitme ailenin maddi durumu iyi değilse aileni zor duruma sokma 6 ay askerliğini yapabilirsin o kadar da zor olmayacak güven bana hayatında unutamayacağın anıların olacak belki de ilerde torunlarına askerlik anılarını anlatırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...