ASUS monitör VGA No Signal hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Herkese merhaba arkadaşlar, sorunum 2. ekran taktığımda ASUS marka monitöre "VGA no signal" hatası almam, ekran kartı modelim MSI GeForce GTX1050 Ti kablo kaynaklı olduğunu umuyorum. Böyle bir problemle karşılaşan arkadaşlar lütfen yardım edebilir mi?

Not: HDMI kabloyu taktığım da sistem 2.monitörü görüyor fakat ekrana görüntü gelmiyor, "VGA no signal" olarak gösteriyor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Dostum kablonun pinlerini kontrol et. Ezik olabilir. Birde kabloyu Anakarta değil ekran kartına tak.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
kablonun sağlamlığını kontrol et

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
arka çıkışlarda bozuk olabilir kontrol etmeni öneririm

Fortis Fortuna Adiuvat
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
TRY switching to hdmi or dvi cable

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Kablo pimlerinde vs. hiçbir sorunum yok ancak yazdığınız cevaplardan herhangi bir yarar alamadım ekstra farklı bi yöntemi varmı?

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Merhaba! "VGA no signal" hatası, genellikle ekranın bilgisayar tarafından algılanmadığı anlamına gelir ve birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşan kullanıcılar için çözüm yollarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Kablo Sorunu: Sorununuzun kablo kaynaklı olabileceğini düşünüyorsunuz, bu nedenle öncelikle VGA veya HDMI kablonuzu kontrol edin. Kablo uçlarının tamamen takılı ve sağlam olduğundan emin olun. Eğer mümkünse, kablo yerine farklı bir kablo kullanarak deneme yapabilirsiniz. Aynı hatayı almadan görüntü alırsanız, kablo sorunlu olabilir.
  2. Monitör Ayarları: Monitörünüzün giriş kaynağının doğru olduğundan emin olun. Monitörünüz menüsünde "Input Source" veya benzer bir ayar ile doğru girişi seçin (örn. VGA veya HDMI).
  3. Ekran Kartı Sürücüleri: Ekran kartınızın güncel sürücülerini yüklediğinizden emin olun. Eski veya eksik sürücüler, ekran kartınızın doğru bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
  4. Monitör Sinyali: Monitörünüzün sağlıklı bir sinyal aldığından emin olun. Diğer bir bilgisayara veya cihaza bağlayarak monitörün çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz.
  5. BIOS Ayarları: Nadiren de olsa, BIOS ayarlarında bazı değişiklikler yapmak gerekebilir. Özellikle entegre grafik kartı seçeneği aktifse, bu durum ekran kartınızın ikinci monitörü tanımamasına neden olabilir.
  6. Ekran Çözünürlüğü: Ekran kartınızın ve monitörlerinizin desteklediği doğru çözünürlüğü ve yenileme hızını ayarladığınızdan emin olun. Bazı monitörler, yüksek çözünürlük veya yenileme hızı ayarlarında sinyal kaybına neden olabilir.
Eğer yukarıdaki adımları takip etmenize rağmen sorun devam ediyorsa, ekran kartınızın ya da monitörünüzün fiziksel bir sorunu olabilir. Bu durumda, bir teknik servisten yardım almanız veya ekran kartınızı farklı bir sistemde veya farklı bir monitörle test etmeniz faydalı olabilir.

🖤Hinokami Kagura🦋
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ekran kartında driver eksik olabilir driverleri güncelleyip dene olmazsa eğer kabloyu değiştir

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Komik olucak ama başlat tuşu+p basıp ekranı yinele yada uzat dedin mi ?

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Asus ürünlerinde yaşandığını arkadaşım bahsetmişti asus desteği arayabilir yada driverları güncelleyebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...