Griffin Premium
Merhaba değerli forum sakinleri bi süre sizlere işlemci ekran kartı fark etmez herhangi bir bilgisayar donanımı ile ilgili konu açmayacağım. Sizlere yararlı bilgiler vermek için buradayım bir çok kişi yazılımsal olsun donanımsal olsun bir çok hata ve sorunla karşı karşıya bunlardan bildiklerimi sizlerle paylaşacağım belki sorunu olan arkadaşlara yardımcı olurum. Arkadaşlar HDD kullanan arkadaşlar bu sorunu yaşamakta " Bad Sectör " Bu sorun gerçekten lanet bir sorun diyebiliriz. Bu konuyu açmamın en büyük sebebi bu olayı ben yaşadım ve çok sıkıntı çektim eğer bu olayı sizlerde yaşadıysanız çözüme kavuşturalım. Öncellikle bad sectör nedir ?
BAD SECTÖR NEDİR ?
Bad sectör arkadaşlar hdd' nin hasar alması veya zamanla bozulması daha derine ineyim arkadaşlar hdd' nin yazması için belirli alanlar var mesela 500 GB'lik bir hdd de bir sürü alan var bu alanların zamanla bozulması peki bu alanlar bozulursa ne oluyor bu alanlar bozulursa bu alanlara ne dosya kopyalayabiliyoruz ne de yapıştırabiliyoruz ve bu bozuk alanlara girdiğiniz zaman bilgisayar kendini kitleyecektir. Eğer hdd de önemli verileriniz var ise bu verileri alamayacaksınız. Kopyalama ve yapıştırma işlemi iptal oluyor çünkü.
Benim başıma geldi bu sorun arkadaşlar hdd bad sectör oldu ve hdd ye tıklayınca yani " Yerel disk E " girdiğim zaman bilgisayar kitleniyordu benim hdd çoktan ölmüş arkadaşlar eğer hdd de az bad sectör var ise sorun yok demektir. Bunlardan kurtulabilirsiniz. Eğer çok bad sectör var ise verileri yedeklemeye başlayın peki bad sectör olup olmadığını nereden anlayacağız bunlar için programlar var arkadaşlar bad sectör olup olmadığını nasıl anlarız ?
BAD SECTÖR OLUP OLMADIĞINI ANLAMA ?
HD TUNE PRO adında bir program var bu program sayesinde bad sectör var mı yok mu anlıyoruz sizlere bi kaç resim vereceğim. Programı indirin ve taratın peki tarattık bad sectör olduğunu nasıl anlayacağız programı ilk kullananlar ve bad sectör nedir bilmeyen arkadaşlar için resimler bırakıyorum.
Bu resimde kırmızı olan kutular bad sectör demektir. Arkadaşlar eğer sizde tarama yaptınız ve bu kadar yada bundan biraz fazla veya biraz az kırmızı kutu çıktı bu ne demek oluyor HDD' niz hala kurtulabilir demektir.
Gelelim bu resime arkadaşlar eğer tarama yaptınız hdd bu şekilde çıktı ise hdd den veri almayı felan bırakın tabi ki kimsenin hdd' si böyle çıkmaz çünkü böyle hdd bilgisayarda takılı olduğu an bilgisayar kitlenir.
BAD SECTÖR OLMUŞ BİR HDD' den VERİ KURTARMA
Gelelim bu olaya en üsteki kırmızı kutusu az olan arkadaşlar buraya toplansın arkadaşlar eğer kırmızı kutunuz az ise hdd' nizin ömrünü ortalama 7 8 ay daha artırabilirsiniz. Kırmızı kutusu az olan bir hdd den veri kurtarmak mümkün verileri kurtardıktan sonra hdd kullanmakta mümkün çöpe atmanıza gerek yok kurtarmak için yine bizlere bir program lazım bu program HDD Regeneratör arkadaşlar bu program sayesinde bad sectörlerden kurtulabiliyoruz. Programın nasıl kullanıldığını anlatmayacağım uzun sürecek youtubeye bakarsanız " HDD Regenerator bad sectör kurtarma " şeklinde aratırsanız bir çok video çıkacaktır. Bana da yazabilirsiniz yardımcı olurum.
1 - HDD Regeneratör programı kesinlikle full sürüm olmalı.
2 - HDD Regeneratör ile tarama yaparken hdd verileriniz silinmez. Rahat olabilirsiniz.
3- Bu işlemlerin bilgisayara zarar verme ihtimali %1 oldu ki bir şey oldu sorumluluk size aittir.
4- Daha iyi sonuçlar almak için 2 3 kere HDD Regeneratör ile tarama yapın.
5- Tarama hdd deki bad sectörlerin ve hdd' nin kapasitesine göre değişir 2 3 gün sürebilir.