Bağımlılık ve Kurtulma Yolları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Bağımlılıktan kurtulmak için öncelikle bağımlılık türünü ve seviyesini anlamak, kendinize karşı dürüst olmak ve yardım almak başarılı bir kurtuluş için önemlidir. Destek gruplarına katılmak, bir uzman yardımı almak ve kendinizi olumlu şeylerle meşgul etmek, motivasyonunuzu yüksek tutmanıza yardımcı olur. Diğer adımlar arasında, bağımlılığı besleyen unsurları tanımlamak, sağlıklı alternatifler bulmak ve yeniden düzenlenmiş bir yaşam tarzı benimsemek bulunabilir. Bağımlılıktan kurtulmak zorlu bir süreç olabilir, ancak doğru kaynakları kullanarak ve kendinize verdiğiniz destek ile başarılı olmak mümkündür. Sizin herhangi bir bağımlılığınız var mı? Kurtulmak için ne gibi yöntemler denediniz?

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
En iyisi bir uzmana danışmak bu bağımlılık bir insana olabilir objeye olabilir alanında uzman kişilerden yardım almanız gerekir bu sizin ruh sağlığınızın bozuk olduğunu göstermez aksine daha da iyidir.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Sigara usta 10 senedir elektronik sigara denedim baya baya sonra tekrar döndük melede keşke atabilsem

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bi psikologa başvurmak en iyi seçenek bence

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Ben bu hayatta her şeyin psikolojik olduğunu düşünürüm. Yani insanın kendisi ile uzlaşıp, anlaşması lazım. Onun dışında uğraşlar boşunadır. İstemediğin bir şeyi yapmazsın.

Üye
3 HİZMET YILI
Bağımlılıktan gerçekten çok hevesin ve hırsın yoksa kurtulamazsın bu kadar da netim

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bağımlılıktan kurtulmak için önce kednine bir hedef yap ve o hedefe doğru adım adım git

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Beyin 21 güne alıştığı için sürekli bir şeyi yapmamak veya yapmak için 21 gün uygulayıp yine aynı zamanda uygulamazsan otomatikman yapmıyorsun zaten bu şekilde kurutulup veya alışkanlık ediniyorum ben

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bağımlılık, bir maddeye veya davranışa karşı kontrolü kaybetmek, arzuların takibi, madde veya davranışı tekrarlamak için istek duymak gibi belirtilerle kendini gösteren bir durumdur. Örnek olarak, uyuşturucu, alkol, kumar, internet veya yeme bozukluğu gibi birçok farklı türde bağımlılık vardır.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
21 gün uzak durabiliyosan bağımlı değilsin diye yöntem vardı
bir şey için denedim :D 4 gün dayanabildim

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
Sınavda ayaklarımı sürekli haraket ettiriyordum stres kaynaklı bunu geçirmem gerekirdi oyüzden bacaklarımı bantladım ve zamanla geçti

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sigara usta 10 senedir elektronik sigara denedim baya baya sonra tekrar döndük melede keşke atabilsem

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
her şey kafanda biter istersen bırakabilirsin gerçekten öyle çok zor durumdaysan seni o kontrol ediyorsa yavaş yavaş bırakmanızı tavsiye ederim.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
abi kafada bitiricem olmuyor falan diyorsun ama bir bakmışsın tekrardan o şeyi yapmaya başlıyorsun ilk aklına geldipi anda ilgini başka şeylere yöneltmen lazıj

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
sigaradan kurtulmak için tek denediğim yöntem sigara yerine nargile içmekti oda işe yaramadı

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
  1. Kendine dürüst ol ve bağımlılığının seni nasıl etkilediğini kabul et. Gerçekten değişmek istediğine karar ver.
  2. Yardım almak için utanma. Destek grubuna katılmak veya bir uzmanla görüşmek, senin için yararlı olabilir. Terapi, danışmanlık veya rehabilitasyon gibi kaynaklardan faydalanabilirsin.
  3. Güvenilir insanlardan destek iste. Ailen, arkadaşların veya sevdiklerin, senin için duygusal destek sağlayabilirler.
  4. Tetikleyicileri tanımla ve kaçınmaya çalış. Bağımlılık tetikleyicileri, bağımlılığına neden olan durumlar, insanlar, mekanlar veya hisler olabilir. Bunları tanımlayarak onlardan kaçınabilir veya başa çıkma stratejileri geliştirebilirsin.
  5. Sağlıklı alternatifler bul. Bağımlılığına neden olan şeyleri yapmak yerine, sağlıklı alternatifler bul. Örneğin, egzersiz yapmak, hobiler edinmek veya sanatla uğraşmak gibi aktiviteler bağımlılığı önleyebilir ve zihinsel sağlığı destekleyebilir.
  6. Kendini ödüllendir. Küçük hedeflere ulaştığında kendini ödüllendir. Bu seni motive edebilir ve sürece olan inancını artırabilir.
    Bunlarla çok yol katettim şahsen.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kolay yol değilde zor yolda yapabilen insanları hiç anlamıyorum benim sigara bagımlılığım var bırakmaya çalıştım bir çok kez baya zor ama en önemlisi irade

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kendi azmin önemli bu konuda dostum içindeki azmin olmadan hiçbir bağımlılığı yenemeyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...