Bannerlord un geliştirilme sürecinin vasatlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Yıllardır düzenli olarak Allah`n her ayı warband save i açıp 10 15 saat oynayan biri olarak uzun uzun Bannerlord da oynadım tabiki , şimdi sizinle toplamda 300+ saatlik bannerlord deneyimimi ve eleştirilerimi paylaşacağım.

1: Oyun a Warband ın yüksek grafikli ve çocuk yapılabilir hali diyenler var , bu konuda %90 haklılar

2: Yapımcılar 2-3 modder ın 1 haftada getirdiği basit şeyleri bile aylarca getirmiyorlar

3: 2005 de kurulmuş bir şirket-stüdyo olarak aşırı yavaş ve hantal bir geliştirme ekibine sahipler, en ufak bir hotfixte tüm modlar çöküyor (buna geleceğim)

4: oyunu özellikle modlanabilir yaptıklarını belirtiyorlar , ve modlamak gerçekten kolay , ama buna rağmen en ufak bir hotfixte modların alayı kullanılamaz hale geliiyor , mod geliştiricileri de sürkeli modlarını ve oyunu takip edemeyeceği için güzelim modlar tarihe karışıyor.

5: aşırı kötü bir ekonomi sistemine sahip , 1.5 senedir bozuk olan demircilik halen de bozuk , ticaretle 4-5 gününüzü alacak paraları 0 save ile demircilikte 3 saat farm yapıp kasabiliyorsunuz .D hiçbir zorluğu veya riski yok , hiçbir zararı yok.

6:aşırı bozuk olan demircilik sistemi size kendi mükemmel kusursuz silahlarınızı yapma imkanı da verirken diğer para kazanma yollarının size ek bir getirisi yok.

7: oyunda zaten toplamda
(-demircilik (bozuk)

-kervancılık(dandik)

-ticaret(boş emek)

-savaş ganimetleri(yukarıdakilerle ilgilenmiyorsanız tek şansınız)

-atölyeler (biraz iş görür ama sizi kurtaracak bir gelir değil)

- 1.1 ile hayatımıza giren sokaklar var (vasat)

-şehirlerden/kalalerden/köylerden alınan vergiler(o yerleşkenin garnizonunu bile karşılamıyor :(....))

7 tane ana gelir yolu var ,bunlardan demircilik aşırı derecede bozuk ve oyun zevkini baltalamaya yönelik, 0 risk ile milyonlar devirttiriyor , aynı tür şeyleri bir şehre satınca normalde o şeyin satış fiyatı ucuzlarken demirclikte böyle bir şey yok şehri 20-30k lık kılıçlarla doldurmanıza rağmen alıcı çıkıyor .D

bir krallığa bağlıysanız veya bir krallığınız varsa kervancılık direkt YAPAMAZSINIZ , 10500 verdiğiniz kervanınız size max 1-3k kazandırıp düşman krallık tarafından ele geçiriliyor + oyun sonunda 80 100 kişilik haydut çeteleri kervan falan bırakmıyor

ticaret , bunla uğraşırken zaten krallık yönetmek imkansız

savaş ganimetleri, savaştığınız sürece güzel bir gelir sağlasa da mid-late game de her gün -7k yemenizi durduramıyor

atölyeler: diğerlerine göre kesinlikle daha mantıklı kalıyor ama en kral atölyeler bile olsa ayda 2-3k arası gösteriyor klan seviyeniz 6 olunca , baya sıkıntı yani .D değiyor mu tartışılır , savaş çıkınca da üretimleri düşüyor beylerimizin.

sokaklar da atölyeler ile aynı mantık , zaten serserilik perk i tamamen işlevsiz olduğu için getirildi

ekonomi sisteminin dengesizliğni böyle anlatabilirim sanırım.

combat a gelelim

-warband ın daha iyi görünen hali
(bitti, çünkü cidden hiçbir fark yok)

bu tarz bir oyundan beklediğimiz bir diğer şey olan diplomasi ve siyasete gelirsek
-direkt yok
warband diplomacy 4 litium modu bile bannerlord un 50 katı diplomasi öğresi içeriyor , hiçbir siyasi derinlik veya politika yok , ya savaştasın ya barışta , başka bir şey yok .D

aile kurma ve kendi birliğimiz

-tüm npc ler ile max 4-5 tane sabit konuşmanız var , hiçbir özel konuşma veya etkinlik yok , hiçbir gerçekçilik hissi yok
-oyun çocuklar ve büyütülmeleri konusunda çok ciddi davranıyor garip şekilde , çocuklarınızın bir işe yarar hale gelmesi için 100 saati devirmeniz falan gerekiyor.

medeniyetler ve asker tipleri

-kullanması eğlenceli ve farklı birçok asker tipi var klasik şekilde , beğeniyorum yani , fazla bir şey söylemeye gerek yok , dengeli olduğunu da düşünüyorum

kuşatmalar ve fetihler

-tamamen shitpost , birbirlerine dayaya dayaya yürüyen yüzlerce asker aynı kapıda birbirini ittiriyor olacak .D

şimdilik aklıma gelenler bunlardı , son bir şeyler yazmam gerekirse

bu kadar eski bir şirketin bu denli yavaş ve etkisiz çalışması beni çok üzüyor , oyun motorlarını kendileri yapacaklar diye dünyanın belki de en iyi strateji oyunları arasına girebilecek bir oyunu heba ediyorlar , aylarca beklediğimiz binlerce özellik 1-2 genç modder tarafından yapılıyor , koskoca stüdyo elini kaldırıp 1-2 basit şey ekleyemiyor , yapılan modları da tek hotfixte uçurmaya bayılıyorlar , yüzbinlerce modluk bir arşiv olabilecekken bu her güncellemede tüm modların kullanılamaz hale gelmesi yüzünden sadece 5-10 büyük mod hayatına devam edebiliyor.

Beyler oyun cidden çok güzel ,en azından benim hayatımda oynadığım en iyi strateji oyunu diyebilirim , ama kesinlikle marka haklarının büyük bir şirkete falan satılması gerekiyor , belli ki TaleWorlds bu işi beceremiyor , bu kadar eski bir şirketin halen yerinde sayması ve eski kusursuz oyunları olan warbandın vasat bir remastered ını tam oyun fiyatına satması utanç verici

okumak istemeyenler için özet : Bannerlord ,warbandın vasat bir remastered ı dır.
Post automatically merged:

fikirlerinizi merak ediyorum yazdıklarımla ilgili , altta cevaplarsanız sevinirim

Son düzenleme:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Bannerlord'un bazı yönlerinin warband'a kıyasla hala eksik olduğunu ve taleWorlds'un bazı konularda daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum oyunun hala birçok güzel yönü olduğunu ve strateji oyunları sevenler için güzel bir deneyim sunabileceğini de belirtmek istiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bannerlord'un bazı yönlerinin warband'a kıyasla hala eksik olduğunu ve taleWorlds'un bazı konularda daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum oyunun hala birçok güzel yönü olduğunu ve strateji oyunları sevenler için güzel bir deneyim sunabileceğini de belirtmek istiyorum
hiçbir şey yapmasalar bile bu haliyle dahi alanındaki sayılı oyunlardan , başyapıt olma potansiyeli harcanıyor diye üzülüyorum :(

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bannerlord'un baya eksiği var halen tercihim Warband

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Şahsi fikrim olusa bannerlord'un evet bazı eksikleri var fakat yinede bu tarz oyunlar piyasada sınırlı olduğu için göz ardı edilebilir benim tercihim modlu warband

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bannerlord, Warband ile kıyaslandığında bazı eksiklikler taşısa da, taleWorlds'un bu konularda daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum. Yine de oyunun birçok güzel yanı olduğunu ve strateji oyunu tutkunları için keyifli bir deneyim sunabileceğini söylemeden geçemem.

Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Oyun bi zamandan sonra kısır döngü içerisine giriyor sırf bu yüzden daha fazla oynamadım toplasan 100 saat vardır warband daha keyifliydi.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
bannerlord'un evet bazı eksikleri var

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Bir de bu oyunun 8 9 yıllık yapım süreci oldu. Gerçekten sadece grafik için miydi bu yapım aşaması.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
56 saatim var başta sarıyordu sonradan hep aynı şeyler gibi geldi ya

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bir yerden sonra bayıyor artık, kısır döngüye giriyor. İlgini uzun süre veremiyorsun

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kanka düşük bütçeyle çalışıyolar çok da şey etmemek lazım ama cidden oyun motoru vasat

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
aslında haklı olduğun kısımlar var evet ama kişiden kişiye değişir

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Oyuna hala güncelleme geliyor eksikler bir bir kapanacağını düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...