Başarılı olmak için neler yapıyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bu konuyu açma sebebim öğrenmek istediğiniz (yabancı dil, enstrüman ya da fit bir vucut) konularda tam bırakmışken vazgeçmişken pes etmişken geri dönüp başardığınız şeylerde sizi geri döndüren şeyin ne olduğunu ve o ilk adımı nasıl attığınızı söylemenizi istiyorum.
Kendi hayatımdan hedefe ulaşmak için tecrübe ettiğim başarısızlıkları ve başarısız olma sebebini sizlere söyliyeceğim.
Öncelikle bana göre bir şeyde başarılı olmak için anahtar kelime "baskı" dır.
Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz ailenizin verdiği baskı dershanenin verdiği baskı kendi üzerinizde oluşturduğunuz baskılar sizi ders çalışmaya itip başarılı bir birey yapar. Tabii ki burada her şey de olduğu gibi çok baskının birey üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ama gerekli miktarda oluşan baskı sizi başarılı bir birey yapmaya iter.
Bana göre bu yüzden biz hobilerimizde bir türlü başarılı olamadık. Sağlam fit bir vucut yapmak istediğimizde üzerimizde bir baskı yoktu. Hevesle başlandı heves bittiğinde yavaş yavaş gitmeyi azalttık sonra temelli bıraktık.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum
Yazılım öğrenmeye çalışıyorum gelecekteki en değerli mesleklerden bir tanesi

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
açıkçası hiçbirşey yapmıyorum başarının beni bulmasını bekleyecek kadar tembelim

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Bu konuyu açma sebebim öğrenmek istediğiniz (yabancı dil, enstrüman ya da fit bir vucut) konularda tam bırakmışken vazgeçmişken pes etmişken geri dönüp başardığınız şeylerde sizi geri döndüren şeyin ne olduğunu ve o ilk adımı nasıl attığınızı söylemenizi istiyorum.
Kendi hayatımdan hedefe ulaşmak için tecrübe ettiğim başarısızlıkları ve başarısız olma sebebini sizlere söyliyeceğim.
Öncelikle bana göre bir şeyde başarılı olmak için anahtar kelime "baskı" dır.
Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz ailenizin verdiği baskı dershanenin verdiği baskı kendi üzerinizde oluşturduğunuz baskılar sizi ders çalışmaya itip başarılı bir birey yapar. Tabii ki burada her şey de olduğu gibi çok baskının birey üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ama gerekli miktarda oluşan baskı sizi başarılı bir birey yapmaya iter.
Bana göre bu yüzden biz hobilerimizde bir türlü başarılı olamadık. Sağlam fit bir vucut yapmak istediğimizde üzerimizde bir baskı yoktu. Hevesle başlandı heves bittiğinde yavaş yavaş gitmeyi azalttık sonra temelli bıraktık.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum
beni geri döndüren tek şey hedefim.Bir hedefim var o hedefe ulaşana kadar asla durmiycam.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
sürekli üretmeye çalış yeni bilgiler edin sonunda başarılı olursun yaptığın alanda

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
başarmanın tadı olduğunu düşünüyorum yani başarmak için her şeyi yapmak her zaman en iyisi ama bir şeyi sevmeden başarmak çok daha zor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
basarili olmak icin hicbir sey yapmiyorum sadece zibidi gibi disarda geziyorum bir de yazilima bakiyorum arada

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
dersi düzenli çalışan biri değildim ama sınava giricem ve milli savunma üniverstesini istiyorum zaten spor geçmişim vardı yeniden spora ve derse başladım

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Psikolojik problem ve geçim sıkıntısı yaşarken bu konuyu görmem garip oldu ancak asla pes etmeden hedeflerim uğruna her gün kendime yeni şeyler katmaya deniyorum en azından denemekten zarar gelmez.

a bored guy
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Başarılı olmanın kuralı sadece dsiplinli çalışmaktır yaptığın işi sevmeyebilirsin ama disiplinli çalışırsan başarılı olabilirsin. Eğer yaptığın işi seviyor tutkuyla yapıyor ve aynı zamanda disiplinli çalışıyorsan bence gerçek başarı budur. Hayat sevdiğin işi yapınca ve ondan başarılı olunca anlamlı hale gelmeye başlıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
disiplin herşeyden önce sporunu yap müziğini yap oyununu oyna eğlen bilgi al oku hayatı boş yaşama yani (yatmak gibi)

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Her şey üst üste geldiğin de bitti dediğim de spora başlamış olmam ve 1 sene oldu hala devam ediyorum... Hayatı ne kadar çok sevdiğimi anladım

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
aslında bi motive kaynağı yok dostum insanların yorumlarını kaale almayıp ona odaklanıyosun olana kadarda çalışıyosun

Çik çik CİCİK
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Ben başarısız biriydim sevdiğim bişeyi yapmaya başladım ve çoğu kimsenin başaramayacağı şeyleri başarıyorum şuanda milli sporcu seçmelerine katımlaya hazırlanıyorum 2018 2019 2020 türkiye 1. ligim var önceden ise 3 4 2 gibi şeyler oldu bence SEVDİĞİN bir işi yap ve başla çalışmaya

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kendi kendime yabancı diziler şarkılar altyazısız filmler vs izliyorum buda beni ingilizcede başarılı yapıyor.Her zaman kendi başıma bir şeyler yapmaya çalışıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Benim başarılı olmamı sağlayan şey insanların beni beceriksiz hiçbir şeyi yapamayan salak biri olarak görmesiydi. Akordeon çalmak istiyordum hem de çok. Ancak yine klasik insanlar beni küçük görüp yapamayacağımdan eminlerdi. Şuanda bir ekipte profesyonel olarak akordeon çalıyorum ve yanında piyano org gitar bağlama çalıyorum. Benim başarmamı sağlayan asıl şey tamamen beni küçük görenlerden bir intikam almaktı. Şuan askeri bandoya hazırlanıyorum. Kilo verip spora başlama evresindeyim. Ve bilin bakalım çevremdekiler bana ne diyor. BAŞARAMAZSIN, OLMAZ ,YAPAMAZSIN. Sözün özü şu arkadaşlar. İnsanlar kendi başlarında gelmeyince neyin ne olduğunu anlayamaz. İnsanoğlu at gözlüğüyle doğar. Sanki profmuş gibi hareket edip sizin yerinize karar vermeye çalışır size tavsiyeler verirler. Kilo vermek istediğiniz zaman başınıza diyetisyen kesilir, ensturman çalmak istediğiniz zaman müzisyen olurlar. Sizden sporcu ya da müzisyen olur mu onlar karar verirler. HAYIR. Eğer başarılı olmak istiyorsanız onlara uymayacak sözlerini takmayacaksınız. Sırf onlara inat başaracaksınız. Siz başaracaksınız, onlar değil.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bir kız sebep oldu kendisi benim en büyük destekçim oldu ve derselerimde iyi duruma geldim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...