Başarılı olmak için neler yapıyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bu konuyu açma sebebim öğrenmek istediğiniz (yabancı dil, enstrüman ya da fit bir vucut) konularda tam bırakmışken vazgeçmişken pes etmişken geri dönüp başardığınız şeylerde sizi geri döndüren şeyin ne olduğunu ve o ilk adımı nasıl attığınızı söylemenizi istiyorum.
Kendi hayatımdan hedefe ulaşmak için tecrübe ettiğim başarısızlıkları ve başarısız olma sebebini sizlere söyliyeceğim.
Öncelikle bana göre bir şeyde başarılı olmak için anahtar kelime "baskı" dır.
Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz ailenizin verdiği baskı dershanenin verdiği baskı kendi üzerinizde oluşturduğunuz baskılar sizi ders çalışmaya itip başarılı bir birey yapar. Tabii ki burada her şey de olduğu gibi çok baskının birey üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ama gerekli miktarda oluşan baskı sizi başarılı bir birey yapmaya iter.
Bana göre bu yüzden biz hobilerimizde bir türlü başarılı olamadık. Sağlam fit bir vucut yapmak istediğimizde üzerimizde bir baskı yoktu. Hevesle başlandı heves bittiğinde yavaş yavaş gitmeyi azalttık sonra temelli bıraktık.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum
Eğer baskıyı kendi kendine kurabilirsen bahsettiğin konularda da başarılı olabilirsin. Ama burada kendine mükemmel olma değil elinden gelenin en iyisini yapma baskısı kurmalısın.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Eğer baskıyı kendi kendine kurabilirsen bahsettiğin konularda da başarılı olabilirsin. Ama burada kendine mükemmel olma değil elinden gelenin en iyisini yapma baskısı kurmalısın.
bu demesi kolay yapması zor bir şey :) kendine baskı kurmak kendine savaş ilan etmek gibi bir şey. kaldıki bunu nasıl başaracağımı bilmemekle birlikte başarabilsem bu konuyu hiç açmaya gerek kalmazdı heralde :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ilgili oldugun konuyu bulucaksın benim finans ve borsa o konuda başarısını kanıtlamış insanların tecrübelerini okicaksın ve
cidden cok sıkı calısıcaksın
bişeyi sevipde sıkı çalıtıgın taktirde ama cidden sıkı başarısız olma imkanın yok

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
ilgili oldugun konuyu bulucaksın benim finans ve borsa o konuda başarısını kanıtlamış insanların tecrübelerini okicaksın ve
cidden cok sıkı calısıcaksın
bişeyi sevipde sıkı çalıtıgın taktirde ama cidden sıkı başarısız olma imkanın yok
sorun sevdiğin şey değil sevmediğin şeylerde başarılı olabilmek. sevdiğin bir şeyse zaten sıkı çalışmasan bile o şeyde gelişim gösterirsin. peki ya sevmediğin şeyler?

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
sorun sevdiğin şey değil sevmediğin şeylerde başarılı olabilmek. sevdiğin bir şeyse zaten sıkı çalışmasan bile o şeyde gelişim gösterirsin. peki ya sevmediğin şeyler?
bilemiyorum oyunlaştırmak araştırdıgım ünlü iş adamları çalışanlarını motive etmek için ödül sistemi gibi şeylerle oyunlaştırmaya çalısıyordu

elinden geldigi kadar oyunlaştırmak o yaptıgın şeyi biraz daha katlanabilir yapabilir

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bu konuyu açma sebebim öğrenmek istediğiniz (yabancı dil, enstrüman ya da fit bir vucut) konularda tam bırakmışken vazgeçmişken pes etmişken geri dönüp başardığınız şeylerde sizi geri döndüren şeyin ne olduğunu ve o ilk adımı nasıl attığınızı söylemenizi istiyorum.
Kendi hayatımdan hedefe ulaşmak için tecrübe ettiğim başarısızlıkları ve başarısız olma sebebini sizlere söyliyeceğim.
Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz ailenizin verdiği baskı dershanenin verdiği baskı kendi üzerinizde oluşturduğunuz baskılar sizi ders çalışmaya itip başarılı bir birey yapar. Tabii ki burada her şey de olduğu gibi çok baskının birey üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ama gerekli miktarda oluşan baskı sizi başarılı bir birey yapmaya iter.
Bana göre bu yüzden biz hobilerimizde bir türlü başarılı olamadık. Sağlam fit bir vucut yapmak istediğimizde üzerimizde bir baskı yoktu. Hevesle başlandı heves bittiğinde yavaş yavaş gitmeyi azalttık sonra temelli bıraktık.
Adım değilde adımı attıktan sonra istikrarı nasıl sağlıyorsunuz ben bir işe başladığımda veya bir hobiye örnek veriyorum spor yapmak gibi hemen kısa bir sürede hevesim kesiliyor bu istikrarı bir türlü sağlayamadım çok merak ediyorum insanlar nasıl devam ediyor

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Adım değilde adımı attıktan sonra istikrarı nasıl sağlıyorsunuz ben bir işe başladığımda veya bir hobiye örnek veriyorum spor yapmak gibi hemen kısa bir sürede hevesim kesiliyor bu istikrarı bir türlü sağlayamadım çok merak ediyorum insanlar nasıl devam ediyor
işte benim demek istediğimde o. pes etmişken nasıl geri dönüyor insanlar bunu kendi kendilerine nasıl başarıyorlar?

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
bu demesi kolay yapması zor bir şey :) kendine baskı kurmak kendine savaş ilan etmek gibi bir şey. kaldıki bunu nasıl başaracağımı bilmemekle birlikte başarabilsem bu konuyu hiç açmaya gerek kalmazdı heralde :)
Baskı derken kendi iç motivasyonundan bahsediyorum. Kendi kendini motive edebildiğin zaman kimseye ihtiyaç duymayacaksın. Elbette zorlanacaksın adım adım ilerleyebilirsin. Gerçekten bu hayatta kolay ne var ki?

say my name
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
bi düzenin yoksa hiç bişey yapamassın bu düzenden çöp bir hayatın olur

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
birşeyi nekadar çok isteidğimi düşünüp kendimi şartlıyorum bu kadar.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
İçinden gelen sevdiğin şeyler üzerine yoğunlaş yoğunlaştıkça ilgin artacak ve başarıya her seferinde daha çok yaklaşacaksın zorla ilgi alanı bulmaya çalışma eziyet gibi gelir

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
baraşılı olmak için yurt dışına çıkmanız yeterli

Üye
3 HİZMET YILI
okumaya çalışıyorum :d

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Her sabah 6 da kalkıp düzenli bir şekilde işe gidip kimseyi aldırmadan kendi paramı kazanıp ayaklarımın üstüne durabiliyorum bu sırada bir yandan birikim yapıp geleceğimi garantiye almaya çalışıyorum..

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
gece 3 te kalkıp 5 litre su içip soğuk duş alıp 700 sayfa kitap okuyup yürüyüşe gidip 2 saat yazılım öğrenip günlük hayatıma başlıyorum 10 da meditasyonumu yapıp 11 de yatağa giriyorum

Üye
3 HİZMET YILI
Bana kalırsa bir işi severek yapıyorsam o işte başarılı olabilirim. Üzerimdeki baskı sadece o işten nefret etmemi sağlayan bir etken.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bana kalırsa bir işi severek yapıyorsam o işte başarılı olabilirim. Üzerimdeki baskı sadece o işten nefret etmemi sağlayan bir etken.
sadece severek yapmak yetmek işte kesinlikle özveri ve disiplin ile sağlanır o işi sevmek olmassa olmazlardan ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...