Basketbolda gelişmek için tavsiyeleriniz nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kendim bireysel basketbol sahalarına gidip atış antrenmanları yapmayı ve normal gün içerisinde herhangi bir düzlükte, tutuş antrenmanları yapıp kendimi geliştirmek istiyorum. Profesyonellik gibi bir hedefim yok. Şu anlık olursa da yazın kursa yazılırım. Yaz akşamları çıkıp arkadaşlar ile oynayacak kapasitede olsam yeter. Konu hakkında bilgileri olan tavsiyeler verebilir mi ve hangi YouTuber'ları izlemeliyim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Ben uzun yıllar basket oynayan birisi olarak bileklerinizi güçlendirmenizi öneririm. Bazen takım arkadaşlarınız size çok sert paslar atabiliyor ve eğer hassas bilekleriniz varsa incinebiliyor. Bunundışında atışlarınızda coğu zaman bileklerinizden güç alacaksınız. zayıf bilekleriniz varsa özellikle 3 lük atmak çok zor olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben uzun yıllar basket oynayan birisi olarak bileklerinizi güçlendirmenizi öneririm. Bazen takım arkadaşlarınız size çok sert paslar atabiliyor ve eğer hassas bilekleriniz varsa incinebiliyor. Bunundışında atışlarınızda coğu zaman bileklerinizden güç alacaksınız. zayıf bilekleriniz varsa özellikle 3 lük atmak çok zor olabilir.
Aynı zamanda vücut geliştirmesi ile de uğraşıyorum kuvvet açısından bir problemim yok, daha rahat sıçramak için de haftada 3 kere bacak çalışıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bacak çalışman lazım bilek çalışmak lazım sıçrama antrenmanı şart umarım istediğine ulaşırsın

Çik çik CİCİK
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Benim düşüncem zıplama antrenmanlarını arttırman boyun da uzunsa kısa sürede smach basarsın

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hocam ayak bileklerini güçlendir zıplama antrenmanları yap direnç ipleriyle sıçramadan sürekli kuvvet uygula tek ayak çift ayak sürekli antrenman yap
adım alarak adım almadan falan bunları yap

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Benim düşüncem zıplama antrenmanlarını arttırman boyun da uzunsa kısa sürede smach basarsın
Boy uzun değil ne yazık ki 1.71 fakat daha boy uzamam durmamış gibi, 1.75'e kadar yolu var gibi bir de basket ayakkabısı giyersem 1.80 olur işimi görür heralde. Zıplama egzersizlerine de ramazanda başlamayı düşünüyorum çünkü skolyoz sebebi nedeni ile sürekli egzersiz yapıyorum ayriyetten normal spor yapıyorum derken günlük işlerden vakit kalmıyor. Ramazanda spora ara verip baskete ağırlaşmayı düşünüyorum.

bi takıma yazıl dostum kursa falan git
Şuanda öyle bir imkanım yok ne yazık ki.

Yiyici
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Boyun kısa ise zıplama antrenmanara yoğunlaşman gerek fazla bir şekilde NBA maçlarını izlemek bile sana büyük katkı sağlar izlediğin şeyleri uygula

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...