Merhaba arkadaşlar Asus X542UR laptop kullanıyorum geçenlerde temizlemek için açtım çok ses geliyordu fandan fanı çıkarıp temizledim daha sonra açmışken termal macunda yenileyim dedim o kısıma ulaşmak için bataryayı çıkartmak zorunda kaldım tekrar taktığımda pc power tuşundan açılmadı acaba klavye flex kabloyumu takamadım dedim ama herşey doğruydu pc sadece fişte açılıyor fişten çekince direkt kapanıyor aygıt yöneticisinde batarya filan gözüküyor fakat bataryadan açılmıyor okuduğum ilçede bi pc ciye götürdüm onun da bir şey bildiğinden şüpheliyim ama neyse açtı pc yi bataryayı çıkardı bu eski bataryalardan bataryada kasanın içinde eskiler gibi arkada kapağın altında değil neyse volt geliyormu bakmak için o elektriği geçtiği yere 2 tane iğne soktu volt geliyormu diye baktı volta gelmedi emin olmamakla beraber başkasını aradı adam ölmüştür o filan dedi
ondan önce gittiğim adamı hiç anlatmıyorum o ayrı bi fiyasko neyse şu an kendi semtimdeyim burada adamı aradım durumumu anlattım batarya bitmiş dedi şimdi arkadaşlar ben bu pc yi tamire götürürsem zaten yan sanayi batarya sipariş edip takacak bilgisayarcıda bana kitleyecek baya ben bataryamı internetten alıp taksam olur mu ? Yani direkt aldım eskiyi çıkarıp yeniyi taktım çalışırmı elimde kalmaz demi boşa almış olmayayım