Merhaba kardeşim gömülü bir bataryayı çıkartıp kullanırsan bilgisiyarın yavaşlar.
Dediğin sıkıntılı bi olay kardeşim çünkü fişten çektiğin an oyun performansı düşüyor. Normal masaüstü kullanımlarında yapılabilir dediğin.Hocam benim pc de gömülü batarya ama sorun yok batarya dolduğu zaman fişten çıkar bitince geri tak Lİ-on batarya bunlar birşey olacağını sanmıyorum
Benim sistem yeni ama gömülü değil batarya arkadaşımın gömülü arasında ki farkı öğrenmek istedimsistemin yeniyse bence hiç kurcalama, Garanti dışı olabilecek bir durum doğabilir
Dostum neden yeni batarya alalımYeni Batarya Almak En iyisi olcakdır
Monster kullanıyorum. Böyle bir uygulaması var mı bilmiyorum.Kullandığınız Laptop'un markası ne bilmiyorum fakat MSI'n batarya kalibrasyon aracı var ve her 3 ayda bir bunu yapmanızı öneriyor. Yine Lenovo'nun kendi uygulamasına Conservative Mod diye bir özellik var, bataryanızı 0-60 aralığında kullanmanızı sağlıyor çünkü bataryanız en verimli bu seviye aralıklarında çalışır ve ısınmalar %60'dan sonra başlar (genellikle). Yine Asus'un Battery Health Charging diye bir özelliği var aynı işe yarayan. Siz de kendi laptop markanızın bu özelliğini araştırın ve kullanın en kesin çözüm budur.