Bilgisayar açılırken çıkan tırnak veya satır sorunsalı neyse bilemedim :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhaba MH ailesi.
Bilgisayarda ki bu sorun yaklaşık 2 format önce başladı. Formatı attım neyse yeniden başlattı baktım garip bir tırnak veya satır gibi bir şey geçiyor sonra Windows simgesi geliyor.
Normalde cihaz marka logosunun ardına Windows logosu gelir ve yüklenmeye başlar ki önceden öyleydi ama sıralama şöyle değişti.
Dell logosundan sonra 1 2 satır bir şeyler iniyor aşağı sonrasında Windows logosu geliyor ve yüklemeye başlıyor sistemi. 1 2 saniyelik bir açılma farkı oluyor sorun o değil merak ettiğim şey bir problem mi var veya varsa sorun yaratır mı? ama çözümünü bilen varsa tabi çözmekte isterim neden 1 2 saniye geç açılsın değil mi :)
Bunun sebebi nedir ve çözümü bilen arkadaşlar varsa lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar :)
Herkese değerli yorumları için teşekkür ediyorum şimdiden.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Videosu burada arkadaşlar tam olarak 5. saniye ile 8. saniye arası

Ekli dosyalar

• CİHAZ.jpg
    CİHAZ.jpg
    50.5 KB · Görüntüleme: 69
MualliM
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
İki çözüm buldum.

1- Biostan boot ayarlarınında birinciyi hard disk seçersen ve quick boot u aktif edersen bios altında sorunun düzelecektir.

2- Sadece klavye fare takılı kalsın diger aygıtları çıkarın ve pcyi yeniden başlatın.

Sonuçları yazarsın.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İki çözüm buldum.

1- Biostan boot ayarlarınında birinciyi hard disk seçersen ve quick boot u aktif edersen bios altında sorunun düzelecektir.

2- Sadece klavye fare takılı kalsın diger aygıtları çıkarın ve pcyi yeniden başlatın.

Sonuçları yazarsın.
Baktım şu an 1. de ınternal hdd yazıyor (ssd takılı ayrıca dvd sürücüsünde hdd takılı) ama işletim sistemi ssd de kurulu olduğu için mantıken doğru sanırım sırası. quick boot diye bir şey göremedim :/
Bilgisayarda sadece mouse takılı usb olarak başka bağlantılı bir ekipman yok

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öncelikle konuyu biraz araştırdım ve bu arkadaşımızın
İki çözüm buldum.

Sonuçları yazarsın.

dediği çözüm var genel olarak fakat tüm sorunlar dell laptoplarda yani üretici ile iletişim kurarak net bir çözüm bulabilirsin ayrıca o alt trenin sebebi sistemin boot edecek işletim sisteminini araması
işletim sistemi hangi depolama birimine kurulu ise(dvd de hdd takılı ise sata dvdi sanırım fark etmez bios onu hdd olarak algılar zaten dert etme) onu başa al çünkü sanırım 1. seçenekte hdd seçili ve önce hdde boot için bir şeyler arıyor sonra ssdye geçiyor

eğerki ssdyi başa almanıza rağmen sorun hâlâ devam ediyorsa tüm bağlı sürücülüleri çıkarım mümkünse (sadece ssd tkaılı kalsın) yahut biostan devre dışı bırak büyük ihtimalle advanced kısmında satavb. bir bölüm oalcaktır ordadır değilse tek tek bak zaten bir tanesinde illaki ssd ve hdd modellerini falan görüp anlarsın enabledden kapalı durumuna çek(gine sadece ssd kalmalı) sonra kaydet ve çık eğer ki hâlâ devam ediyor ise kesinlikle üretici ile iletişime geçinen yakın destek noktasını öğrenip bios sürümünü güncelleştirin

kendinizde yapabilirsiniz fakat eğerki yanlış bir şey yaparsanızcihazınızı hakkı rahmetine kavuşturabilirsiniz

Şimdi ve ilerde iyi günler

Şimdi ve gelecekte iyi günler dilerim

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
O arıza falan değil için rahat olsun arkadaşlarında dediği gibi başlangıç cmd si diyelim yada taraması sorun çıkarmaz 1 -2 saniyedende bişey olmaz çayını kahveni alırsın enazından

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Öncelikle konuyu biraz araştırdım ve bu arkadaşımızın

dediği çözüm var genel olarak fakat tüm sorunlar dell laptoplarda yani üretici ile iletişim kurarak net bir çözüm bulabilirsin ayrıca o alt trenin sebebi sistemin boot edecek işletim sisteminini araması
işletim sistemi hangi depolama birimine kurulu ise(dvd de hdd takılı ise sata dvdi sanırım fark etmez bios onu hdd olarak algılar zaten dert etme) onu başa al çünkü sanırım 1. seçenekte hdd seçili ve önce hdde boot için bir şeyler arıyor sonra ssdye geçiyor

eğerki ssdyi başa almanıza rağmen sorun hâlâ devam ediyorsa tüm bağlı sürücülüleri çıkarım mümkünse (sadece ssd tkaılı kalsın) yahut biostan devre dışı bırak büyük ihtimalle advanced kısmında satavb. bir bölüm oalcaktır ordadır değilse tek tek bak zaten bir tanesinde illaki ssd ve hdd modellerini falan görüp anlarsın enabledden kapalı durumuna çek(gine sadece ssd kalmalı) sonra kaydet ve çık eğer ki hâlâ devam ediyor ise kesinlikle üretici ile iletişime geçinen yakın destek noktasını öğrenip bios sürümünü güncelleştirin

kendinizde yapabilirsiniz fakat eğerki yanlış bir şey yaparsanızcihazınızı hakkı rahmetine kavuşturabilirsiniz

Şimdi ve ilerde iyi günler

Şimdi ve gelecekte iyi günler dilerim
O arıza falan değil için rahat olsun arkadaşlarında dediği gibi başlangıç cmd si diyelim yada taraması sorun çıkarmaz 1 -2 saniyedende bişey olmaz çayını kahveni alırsın enazından
Şimdi arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu bir sorun teşkil etmiyor sadece 2 3 saniye geç açılıyor. O sorun değil ben dedim aceba kendi kendine bir şey falan mı yapıyor son zamanlarda biliyorsunuz çok değişik şeyler çıkarttılar delice şeyler senin ekran kartını falan kullanma olayı vs. tam bilmiyorumda.
Öncelikle şunu belirteyim bu laptopta SSD takılı gelmedi 2015 model bir laptop. 2.el aldım ben arkadaşımdan neredeyse bedavaya aldım 400 500 tl gibi bir para verdim geçen sene :) Her neyse aldıktan sonra böyle bir sorunu yoktu ama aşırı derecede yavaş hantal ve ısınıyordu bilgisayarcı amcamıza götürdüm temizlettim macunlarını vs. yenilettim daha sonra internetten 1 adet 8gb slota ve diğer rama uygun ram aldım (2 slotu var 2x4gb vardı ama ramlardan biri bozuktu) birde 480gb ssd aldım araştırıp. Bunları ben kendim taktım internetten video izleyerek bende elektrik elektronik okuyan biriyim elimiz tornavida tutuyor ona da para vermeyim dedim. Taktıktan sonra bilgisayar kendine geldi tabi formatını vs. attım sorun yoktu böyle bir şey yoktu yani bir süre kullandıktan sonra bu makinanın içinde gelen 1TB hdd yi ekstra olarak takabileceğimi öğrendim düşük bir ücretle kızak alınıp yapılıyormuş kızağı aldım hazır takıyorken 1 format daha atayım dedim 4 5 ay geçmişti ve çok gereksiz kalıntı vs. vardı neyse kızağı taktım formatı atmaya başladım SSD ye attıktan sonra bios ayarlarını eski haline getirdim. Yine herhangi bir sorun yoktu aradan 3 4 ay geçti bilgisayarda virüs programı ve defender olmadığı için her yerinde virüs vardı hileden sitelerden vs. neyse tekrar format atma işine girdim aynı şekilde formatı atıp biosu duzelttım fakat bu sefer bu olay başladı aşırı derecede tilt oldum ya SSD ve Ram yükseltmeden sonra laptop 10 saniyeyi doldurmadan açılıyordu şimdi 15 saniyeyi bazen geçiyor. Diyeceksiniz şimdi bir yere mi yetişeceksin :D Tabi hayır :) Sorun teşkil etmiyorsa sorun yok demektir Teşekkür ediyorum arkadaşlar arada bir denerim bir şeyler bakalım olursa.
(Biraz uzun yazdım kusura bakmayın benim yapım böyle başından sonuna anlatırım ki insanların aklında soru işareti kalmasın ve tekrar tekrar soru sorulmak durumunda kalmasın diye)

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Hay ellerine sağlık baya baya ablatmışsın tebrik ederim . Senin sıkıntın üsteki arkadaşımın dediği gibi biostan ama orun teşkil etmez herhangi bi programda uygulamada oyunda internette hata alıyormusun . Ve bilgisayarın performansında herhangi bi değişiklik oldumu??
Post automatically merged:

Bide onu kaldırmanın bir yolu vardı h_key_local_machine gibi bi dword değerinde nette çok yazı vardı bununla ilgili araştırıp bakayım bi paylaşırım

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hay ellerine sağlık baya baya ablatmışsın tebrik ederim . Senin sıkıntın üsteki arkadaşımın dediği gibi biostan ama orun teşkil etmez herhangi bi programda uygulamada oyunda internette hata alıyormusun . Ve bilgisayarın performansında herhangi bi değişiklik oldumu??
Post automatically merged:

Bide onu kaldırmanın bir yolu vardı h_key_local_machine gibi bi dword değerinde nette çok yazı vardı bununla ilgili araştırıp bakayım bi paylaşırım
Sadece açılışın süresi arttı biraz o kadar performansta azalma yok veya bir hata görmedim kardeşim :) Olsun ya anladım ben bu sadece açılışı 2 3 saniye geciktiriyor sanırım o da olsun ne yapalım. Zaten satıp daha üst bir makinaya geçeceğim yakın zamanda. Teşşekür ederim cevapların için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...