Öncelikle konuyu biraz araştırdım ve bu arkadaşımızın
İki çözüm buldum.
1- Biostan boot ayarlarınında birinciyi hard disk seçersen ve quick boot u aktif edersen bios altında sorunun düzelecektir.
2- Sadece klavye fare takılı kalsın diger aygıtları çıkarın ve pcyi yeniden başlatın.
Sonuçları yazarsın.
dediği çözüm var genel olarak fakat tüm sorunlar dell laptoplarda yani üretici ile iletişim kurarak net bir çözüm bulabilirsin ayrıca o alt trenin sebebi sistemin boot edecek işletim sisteminini araması
işletim sistemi hangi depolama birimine kurulu ise(dvd de hdd takılı ise sata dvdi sanırım fark etmez bios onu hdd olarak algılar zaten dert etme) onu başa al çünkü sanırım 1. seçenekte hdd seçili ve önce hdde boot için bir şeyler arıyor sonra ssdye geçiyor
eğerki ssdyi başa almanıza rağmen sorun hâlâ devam ediyorsa tüm bağlı sürücülüleri çıkarım mümkünse (sadece ssd tkaılı kalsın) yahut biostan devre dışı bırak büyük ihtimalle advanced kısmında satavb. bir bölüm oalcaktır ordadır değilse tek tek bak zaten bir tanesinde illaki ssd ve hdd modellerini falan görüp anlarsın enabledden kapalı durumuna çek(gine sadece ssd kalmalı) sonra kaydet ve çık eğer ki hâlâ devam ediyor ise kesinlikle üretici ile iletişime geçinen yakın destek noktasını öğrenip bios sürümünü güncelleştirin
kendinizde yapabilirsiniz fakat eğerki yanlış bir şey yaparsanızcihazınızı hakkı rahmetine kavuşturabilirsiniz
Şimdi ve ilerde iyi günler
Şimdi ve gelecekte iyi günler dilerim