Tamam teşekkürler sadece 1 kere geliyor zaten ama ben gece pc açarken rahatsız olmasınlar diye annem babam filan gelmemesi için ne yapalıyım ?o ses herşeyin normal oldugun gösterir eğer dıt sesi uzun gelirse bir yerde hata vardır ve bilgisayarın büyük ihtimalle acılmaz uzun gelirse endişelenecek bir durum yok
anakartın sesi o anakart acılıp anakartın okundugunu belli eder sana anakartı sökersen cıkmaz ses ve pc nde calısmaz tek çözüm buTamam teşekkürler sadece 1 kere geliyor zaten ama ben gece pc açarken rahatsız olmasınlar diye annem babam filan gelmemesi için ne yapalıyım ?
Başkalarında öyle ses çıkmıyor internet kafe veya diğer arkadaşlarım vsanakartın sesi o anakart acılıp anakartın okundugunu belli eder sana anakartı sökersen cıkmaz ses ve pc nde calısmaz tek çözüm bu
Anakart modelini verir misin..Başkalarında öyle ses çıkmıyor internet kafe veya diğer arkadaşlarım vs
nerden bakılıyor ?Anakart modelini verir misin..
Başlat menüsüne "dxdiag" yaz enterla. Gelen programda gözüküyor. Ona göre yardımcı olabilirimnerden bakılıyor ?
TamamdırBaşlat menüsüne "dxdiag" yaz enterla. Gelen programda gözüküyor. Ona göre yardımcı olabilirim
- Birden fazla kısa bip sesi =
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yaparızası- Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
- 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
- 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
- 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
- 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
- 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
- 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
- 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
- 4 Kısa bip = Timer hatası
- 5 Kısa bip = İşlemci hatası
- 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
- 7 Kısa bip = İşlemci hatası
- 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
- 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
- 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
- 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
Anakartın modelini bilsem, o sesi çıkaran hoparlörü sökmesine yardımcı olacağım.Şöyle bir kaynak işine yaracaktır dostum.