bilgisayar bilimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Beklediğim sıralamayı elde edemedim ve sıralamamın yettiği bilgisayar bilimi bölümüne denk geldim. İstediğim üniversitesinde müfredatları yazılım odaklıymış ama eğitimi Türkçe. Gitmeye değer mi.
*Bu bölümün mezunu olan biri yazarsa daha da iyi olur.

Software Engineer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ders içeriği ve müfredatı atarsan senin için yorumlayabilirim. İnglizce kısmına gelirsek 30% ingilizce eğitim alıyorum fakat bir çok arkadaşım 100% almasına rağmen ingilizcem onlardan çok daha iyi seviyede. Türkiyede belirli üniversiteler dışındaki üniversetelerde hazırlık seviyesi olsun ingilizce eğitim olsun çok yetersiz hocalara sahip olduğu için şovdan ibaret oluyor. Ben okul dönemi boyunca ing kursuna giderek C1 seviyeye çıkıp kendimi geliştirdim. İş hayatımda ve okul hayatımda yeterli oluyor. O yüzden kesinlikle iyi bir üniversite değilse ingilizce olup olmaması senin kaderini belirleyecek bir unsur değil.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ders içeriği ve müfredatı atarsan senin için yorumlayabilirim. İnglizce kısmına gelirsek 30% ingilizce eğitim alıyorum fakat bir çok arkadaşım 100% almasına rağmen ingilizcem onlardan çok daha iyi seviyede. Türkiyede belirli üniversiteler dışındaki üniversetelerde hazırlık seviyesi olsun ingilizce eğitim olsun çok yetersiz hocalara sahip olduğu için şovdan ibaret oluyor. Ben okul dönemi boyunca ing kursuna giderek C1 seviyeye çıkıp kendimi geliştirdim. İş hayatımda ve okul hayatımda yeterli oluyor. O yüzden kesinlikle iyi bir üniversite değilse ingilizce olup olmaması senin kaderini belirleyecek bir unsur değil.
9 eylül üniversitesi . Müfredat uzun olduğu için atmıyım ama bilgisayar mühendisliğindeki donanım dersi yerine algoritma dersi var.

Software Engineer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
9 eylül üniversitesi . Müfredat uzun olduğu için atmıyım ama bilgisayar mühendisliğindeki donanım dersi yerine algoritma dersi var.
Ege'de okudum Dokuz Eylülün konum olarak biraz sıkıntısı var. Onu söyleyebilirim. Donanım yerine algoritma olması avantaj. Türkiye sektöründe donanıma dair çok az çalışma alanı varken yazılım alanı çok daha geniş. Üniversite algoritme ve programlamaya önem gösteriyorsa daha iyidir, boşuna elektrik elektronik kısmı ile vakit kaybetmezsin. Dokuz eylülde bu bölüm iyidir gidebilirsin.

Hile bir bağımlılıktır
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
üni den mezun olduktan sonra ne kadar kendini geliştirdiğine bakıyorlar, o yüzden bilgisayar oku, uni yıllarında da seminerlere katıl, udemy den kurslar al, okurken yazılım firmalarında zaman geçirmeye bak tanıdık vasıtasıyla
yüksek maaşla işe başlarsın mezun olunca

Seçkin Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Üniversiteler zaten genel olarak bize bişe katmıyor seneye daha iyi yapabilceni düşünüyorsan tercih yapma ama yapamicaksan alanında zaten kendini sen geliştirmelisin bide yanında diploman olur tabi kimse diplomaya bakmıyor şuan neler yapabildin bakıyor bunları göz önünde bulundurarak tercihini yazabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...