Merhaba arkadaşlar spoofer yapmak için anakart pilini çıkartıp beklemeye başladım. Aradan 10 dakika geçti, pili taktım fakat bilgisayar açılmamaya başladı. Power kablosunu başka pc ye taktım orada çalışıyordu. Sizce sorun ne olabilir ?
Bunun dışında başka bir işlem yaptın mı? Bilgisayar güç kablosunu çıkar, düzgün şekilde oturttuktan sonra tekrar dene ve pilin yanında CMOS pini olur. Tornavidayla iki pine dokun ışık yanmışsa resetlemişsindir.
Bunun dışında başka bir işlem yaptın mı? Bilgisayar güç kablosunu çıkar, düzgün şekilde oturttuktan sonra tekrar dene ve pilin yanında CMOS pini olur. Tornavidayla iki pine dokun ışık yanmışsa resetlemişsindir.
Sorun resetlemek değil hocam. Ve evet güç kablosunu güzelce taktım, fakat pc ye elektrik gelmiyor, anakart pilini takarken biraz hunharca davrandım. Ondan sonra PC açılmadı zaten. Başka tahmininiz var mıdır ?
PC'nin açılmamasının BIOS piliyle bir alakası yok. Pil olsada olmasada PC açılır (açılması lazım). Pili ters mi taktın, kısa devre falan mı oluştu çevresinde. Yada power bağlantısı kabloları soketlerinden mi çıktı veya gevşeme mi oldu bu bağlantılarda. Bunları kontrol et tekrar çıkarıp takmayı dene. Hatta pilide tamamen çıkar ve öyle açmayıda dene.
Yada kasanın arkasındaki power suply'yi açıp kapayan düğmeyi kapalı haldemi unuttun? Onada bakarsın.
PC'nin açılmamasının BIOS piliyle bir alakası yok. Pil olsada olmasada PC açılır (açılması lazım). Pili tersmi taktın, kısa devre falanmı oluştu çevresinde. Yada power bağlantısı kabloları soketlerinden mi çıktı veya gevşememi oldu bu bağlantılarda. Bunları kontrol et tekrar çıkarıp takmayı dene. Hatta pilide tamamen çıkar ve öyle açmayıda dene.
Yada kasanın arkasındaki power suply'yi açıp kapayan düğmeyi kapalı haldemi unuttun? Onada bakarsın.
bios pili ile pc gücünün bir alakası yok 2 seçenecek var ya kasa içerisinde direk çıplak elle dokundun ve kısa devre yaptırdın yada kablo bağlantında bir sorun var.