Bilgisayar çok zorlanıyor neyden kaynaklıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
işlemcin cok eski. tahminimce kasadan hava cıkısı azdır.
-termal macun sür
-fan temizliği yap
-işlemci fanı alınabilir

acıklama: zaten cok eski bi işlemci kullanıyorsun ömrüde az. ayrıca i3 oyun için yapılan bi işlemci değil. Umarım daha iyi bilgisayar nasip olur.
doğru söylüyorsunda laptop 7 yıllık

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
kasanı temizle sonra işlemcine termal macun sür sonra derin bir temizlik yap (çöp dosyaları falan temizle)

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
dostum bilgisayarının içini güzelce bir temizle eğer bu işlerden anlıyorsan termal macun alıp kendin sür eğer anlamıyorsan mahallende bulunan bir bilgisayarciya götür o temizleyip termal macununu değiştirsin etki edecektir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
ilk önce görev yöneticiden arka planda calışan uygulamalara bak aşırı işlemci rem ekran kartı kullanan varmı sonra ekran kartı ve işlemci macunlarını yenilemen lazım son olarak windowsunuzun kurulu olduğu hdd veya ssd ye bak okuma yazma hızları bak onlarda bir sıkıntı varsa oyunlarda drop yersin

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
fanları temizle ve termal macun yenile, bilgin yoksa bilen birine ver o yapsın pcnin fişini çekebilirsin temizliyorum derken

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Beyler Benim Bilgisayar 2-3 Günden Beri Aşırı Isınıyor Ve Oyunlarda Aşırı FPS DROP YİYORUM Sebebi Nedir Birde Arada Sırada Fan Sapıtıyor Deli Deli Sesler Çıkartıyor Sanki Sistem Zorlanıyor Gibime Geliyor Ama Sistemim iyi sebebi nedir yada neyden Kaynaklanıyor Olabilir
Darboğaz söz konusu olabilir

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Fan ses çıkarıyorsa fan göbeklerin de tozdan sıkışma vardır fanların yağlanması ve işlemcinin de termal macununa kavuşması gerekli.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
içini iyice temizleyip işlemci macununu değiştirmeyi dene

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
termal macuna bak bide zaten yaz ayındayız havalar sıcak pcler çok ısınıyor sıvı soğutma falan da alabilrisin

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Beyler Benim Bilgisayar 2-3 Günden Beri Aşırı Isınıyor Ve Oyunlarda Aşırı FPS DROP YİYORUM Sebebi Nedir Birde Arada Sırada Fan Sapıtıyor Deli Deli Sesler Çıkartıyor Sanki Sistem Zorlanıyor Gibime Geliyor Ama Sistemim iyi sebebi nedir yada neyden Kaynaklanıyor Olabilir
  • Isınmayı engelleyecek eklentiler satın al. Kasa ise ekstra fan, laptop ise alt soğutucusu vesaire. (Yaz ayındayız ısınmalar normaldir.)
  • FPS DROP yediğin oyunlar ve sistem özelliklerini paylaşırsan daha yardımcı olabilirim.
    • Neticede, oyunlara gelen güncellemelerin ile ekran kartı uyumun sorun yaratabilir. Optimize edilmediği sürece bunu yaşarsın.
  • Fanların saptırma sebebi oyunlarda ya da uygulamalarda mı oluyor, yoksa bilgisayar herhangi bir uygulama, oyun açık değilkende mi aynı devam ediyor?
  • Drop yaşadığın anda görev yöneticisi'ni açıp, üst sekmelerden "Performans" ardından aşağı tarafta Kaynak İzleyicisi'ni açıp bir SS paylaşabilir misin?

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Şöyle söyleyebilirim benimde aşırı ısınma fanlardan ses gelmeye başlamıştı ram yükselttim sonra iyice temizledim format attım bilgisayar baya bi kendine geldi

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
kanka macunda belki bir sorun vardır değiştirdinmi birde fanlar ısınınıyorsa

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kanka uzun süredir format falan atmadıysan ondan dolayı kaynaklanıyo olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
  • Isınmayı engelleyecek eklentiler satın al. Kasa ise ekstra fan, laptop ise alt soğutucusu vesaire. (Yaz ayındayız ısınmalar normaldir.)
  • FPS DROP yediğin oyunlar ve sistem özelliklerini paylaşırsan daha yardımcı olabilirim.
    • Neticede, oyunlara gelen güncellemelerin ile ekran kartı uyumun sorun yaratabilir. Optimize edilmediği sürece bunu yaşarsın.
  • Fanların saptırma sebebi oyunlarda ya da uygulamalarda mı oluyor, yoksa bilgisayar herhangi bir uygulama, oyun açık değilkende mi aynı devam ediyor?
  • Drop yaşadığın anda görev yöneticisi'ni açıp, üst sekmelerden "Performans" ardından aşağı tarafta Kaynak İzleyicisi'ni açıp bir SS paylaşabilir misin?
oyunlarda aşırı ısınıyor bilgisayar ve fanlardan sesler geliyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
bro ısınmasının 2 3 sebebi olabilir 1 tanesi termal macun 2 fanların bakımı yapılmamış olabilir 3 ekran kartın chipi gevremiştir o da baya masraflı bi parça

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
benim laptopda 6 yıllık lolde 140 fps görüyor ama ekran hz sı 60 macunu 5. yıl değiştirdim :) baya işe yarıyor

Üye
4 HİZMET YILI
1-bilgisayarınızın kasasını açın temizliğini yapın 2-işlemci ve ekran kartına termal macun sürün 3-fanın çalışıp çalışmadığından emin olun harici bir fan alın

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
oyunlarda aşırı ısınıyor bilgisayar ve fanlardan sesler geliyor
Ne zamandan beri böyle, daha önce oldu mu böyle bir durum? Eğer ki dediğin gibiyse fanlarda sıkıntı olabilir. İşlemci fanında da problem olabilir, dediğim gibi incelemek gerek. Bir bilgisayarcıya götürüp termal macununu değiştir, fanları kontrol et, ekran kartı ısı dengelerine falan bak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...