Çözüldü Bilgisayar donuyor takılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KENAN YILDIRIM
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Merhaba bilgisayarı format atmadan once sesler takılıyor ekran takılıyor pc takılıyordu yani format attım ve sorun arada devam ediyor bir anda geliyor 5 10 dakika sürüyor takılma sonra geri gidiyor bilgisayarı temizliyip yeni format attım ama hala arada takılmalar gelmeye devam ediyor
pc aniden takılmaya başlıyor ses takılıyor cızırtı yapıyor mause imleci takılıyor yardım

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Isı problemi yoksa bilgisayarda bir virüs testi yapın. İşletim sistemi dahil bütün güncellemeleri yapın.
Gerek görürseniz formatlayın veya sıkıntının yaşanmadığı herhangi bir tarihe geri dönüş yapın.
Sorun çözülmüyorsa ve ısı problemi yoksa sıkıntı donanımsaldır. Garantisi varsa gönderin, yoksa bir bilgisayarcıya gösterin.
Başka çözümü yoktur. Kullanıcıların yorum kasmak için sürekli aynı şeyleri tekrar etmesinden ötürü konuyu kilitliyorum.
Bir gelişme veya yardıma ihtiyacınız olursa özelden bana ulaşırsınız.
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
İşlemcinin ısısını kontrol et eğer çok ısınıyorsa termal macun bakımını yapmaslısın. Hard diskini
Hdd tuner ile kontrol et bad sector olabilir.

Emre Montana
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
bilgisayarına ısı testi et Genelde Ekran Kartı veya Ram'lere Bağlı Olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bahsettiğin donmalar temelde ısı kaynaklı olmakla beraber ram yuvalarında tozlanmadan da kaynaklanabilir. Terman macunlarını yenile, ramlari söküp soketleriyle beraber temizle problemin çözülür. Sistem yüke bindiğinde işlemci aşırı ısı kaynaklı kilitleniyordur. Fiziksel bakım vakti gelmiş hocam.

KENAN YILDIRIM
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Isısı normal derece ama suan geri geldi takılma zar zor işlem yapıyorum
Post automatically merged:

Bahsettiğin donmalar temelde ısı kaynaklı olmakla beraber ram yuvalarında tozlanmadan da kaynaklanabilir. Terman macunlarını yenile, ramlari söküp soketleriyle beraber temizle problemin çözülür. Sistem yüke bindiğinde işlemci aşırı ısı kaynaklı kilitleniyordur. Fiziksel bakım vakti gelmiş hocam.
termal macununu yeniledim baya bi temizledim ilk alınmış gibi oldu ama hala devam ediyor

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Isısı normal derece ama suan geri geldi takılma zar zor işlem yapıyorum

termal macununu yeniledim baya bi temizledim ilk alınmış gibi oldu ama hala devam ediyor
Ramleri de bi kontrol edin hocam, ek olarak harddisk sectör ve sağlık taraması yaparsanız; sıkıntıyı bulma olasılığınız artar. Harddisk bad sectör alanına geçiyorsa ondan da olabilir.

Yurtta sulh cihanda sulh
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
format atman gerek bir ara bana da olmuştu biligisayarın içindeki truva atı işlem yaptığı için bilgisayarı zorluyor

KENAN YILDIRIM
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Dediğim gibi büyük ihtimalle hard diskde olay.
1647115081311.png
burada bir sıkıntı gözükmüyor gibi

Ramleri de bi kontrol edin hocam, ek olarak harddisk sectör ve sağlık taraması yaparsanız; sıkıntıyı bulma olasılığınız artar. Harddisk bad sectör alanına geçiyorsa ondan da olabilir.
Bir sıkıntı cıkmadı hdd de

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
bilgisayarının içini temizle yazın özellikle sıcak havalarda çok ısınır pc ondan içindeki tozlar giderse rahatlar

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 74131burada bir sıkıntı gözükmüyor gibi

Bir sıkıntı cıkmadı hdd de
İşlemci testi için;
Heavyload ı kullanabilirsin. Program çalışırken, kilitlenme vs. oluyorsa işlemci tarafında problem vardır.

Ram testi için;
Windows+R tuşuna basıp çalıştır ekranında,
mdsched.exe yazıp enterleyin
Gelen ekranda, Şimdi Yeniden Başlatın seçin ve Ram taraması yaptırın.
Tarama sonucunda Status bölümünde Ramda problem varsa çıkar hocam

HDD testi için;
HD Tune test uygulaması var, kullanımı basit bunu indirip test yapabilirsiniz.

KENAN YILDIRIM
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
İşlemci testi için;
Heavyload ı kullanabilirsin. Program çalışırken, kilitlenme vs. oluyorsa işlemci tarafında problem vardır.

Ram testi için;
Windows+R tuşuna basıp çalıştır ekranında,
mdsched.exe yazıp enterleyin
Gelen ekranda, Şimdi Yeniden Başlatın seçin ve Ram taraması yaptırın.
Tarama sonucunda Status bölümünde Ramda problem varsa çıkar hocam

HDD testi için;
HD Tune test uygulaması var, kullanımı basit bunu indirip test yapabilirsiniz.
bi sorun cıkmadı hocam ama hala takılıyor

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
ısı kaynaklı bir sıkıntı oldugunu sanıyorum işlemci ısınıyorsa yapabilir termal macun değiştirp deneyin

Warrior
Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bileşenleri anakarta düzgün taktığından emin misin?
Sökmesini biliyorsan ve tekrar takabiliceksen sök tak yapabilirsin

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Isı değerlerinizi kontrol ettiniz mi ? Eğer problem yok ise harici uygulamalar ile kullandığınız ssd veya harddiski test edin. Buradan
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
genel bilgisayar testini yapıp sonuçlarına göre sorunun nerede olduğunu anlayabiliriz.

Hileye bağımlı birisi sadece
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Merhaba bilgisayarı format atmadan once sesler takılıyor ekran takılıyor pc takılıyordu yani format attım ve sorun arada devam ediyor bir anda geliyor 5 10 dakika sürüyor takılma sonra geri gidiyor bilgisayarı temizliyip yeni format attım ama hala arada takılmalar gelmeye devam ediyor
pc aniden takılmaya başlıyor ses takılıyor cızırtı yapıyor mause imleci takılıyor yardım
Harddiskiniz bozulmuş ve yeni harddisk almanızı tavsiye etmiyorum SSD'ye geçiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
HDD veya ssd varsa bak bunlardan yapar sen test edersin bozuk çıkmaz arkadaşın eş dosttan varsa al dene aynısı başıma geldi başka biyerde arama hatayı

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Isı problemi yoksa bilgisayarda bir virüs testi yapın. İşletim sistemi dahil bütün güncellemeleri yapın.
Gerek görürseniz formatlayın veya sıkıntının yaşanmadığı herhangi bir tarihe geri dönüş yapın.
Sorun çözülmüyorsa ve ısı problemi yoksa sıkıntı donanımsaldır. Garantisi varsa gönderin, yoksa bir bilgisayarcıya gösterin.
Başka çözümü yoktur. Kullanıcıların yorum kasmak için sürekli aynı şeyleri tekrar etmesinden ötürü konuyu kilitliyorum.
Bir gelişme veya yardıma ihtiyacınız olursa özelden bana ulaşırsınız.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...