kontrol ettim temizİşlemcinin ısısını kontrol et eğer çok ısınıyorsa termal macun bakımını yapmaslısın. Hard diskini
Hdd tuner ile kontrol et bad sector olabilir.
termal macununu yeniledim baya bi temizledim ilk alınmış gibi oldu ama hala devam ediyorBahsettiğin donmalar temelde ısı kaynaklı olmakla beraber ram yuvalarında tozlanmadan da kaynaklanabilir. Terman macunlarını yenile, ramlari söküp soketleriyle beraber temizle problemin çözülür. Sistem yüke bindiğinde işlemci aşırı ısı kaynaklı kilitleniyordur. Fiziksel bakım vakti gelmiş hocam.
Ramleri de bi kontrol edin hocam, ek olarak harddisk sectör ve sağlık taraması yaparsanız; sıkıntıyı bulma olasılığınız artar. Harddisk bad sectör alanına geçiyorsa ondan da olabilir.Isısı normal derece ama suan geri geldi takılma zar zor işlem yapıyorum
Post automatically merged:
termal macununu yeniledim baya bi temizledim ilk alınmış gibi oldu ama hala devam ediyor
Dediğim gibi büyük ihtimalle hard diskde olay.kontrol ettim temiz
Dediğim gibi büyük ihtimalle hard diskde olay.
Ramleri de bi kontrol edin hocam, ek olarak harddisk sectör ve sağlık taraması yaparsanız; sıkıntıyı bulma olasılığınız artar. Harddisk bad sectör alanına geçiyorsa ondan da olabilir.
Bir sıkıntı cıkmadı hdd deRamleri de bi kontrol edin hocam, ek olarak harddisk sectör ve sağlık taraması yaparsanız; sıkıntıyı bulma olasılığınız artar. Harddisk bad sectör alanına geçiyorsa ondan da olabilir.
İşlemci testi için;Ekli dosyayı görüntüle 74131burada bir sıkıntı gözükmüyor gibi
Post automatically merged:
Bir sıkıntı cıkmadı hdd de
bi sorun cıkmadı hocam ama hala takılıyorİşlemci testi için;
Heavyload ı kullanabilirsin. Program çalışırken, kilitlenme vs. oluyorsa işlemci tarafında problem vardır.
Ram testi için;
Windows+R tuşuna basıp çalıştır ekranında,
mdsched.exe yazıp enterleyin
Gelen ekranda, Şimdi Yeniden Başlatın seçin ve Ram taraması yaptırın.
Tarama sonucunda Status bölümünde Ramda problem varsa çıkar hocam
HDD testi için;
HD Tune test uygulaması var, kullanımı basit bunu indirip test yapabilirsiniz.
Harddiskiniz bozulmuş ve yeni harddisk almanızı tavsiye etmiyorum SSD'ye geçiniz.Merhaba bilgisayarı format atmadan once sesler takılıyor ekran takılıyor pc takılıyordu yani format attım ve sorun arada devam ediyor bir anda geliyor 5 10 dakika sürüyor takılma sonra geri gidiyor bilgisayarı temizliyip yeni format attım ama hala arada takılmalar gelmeye devam ediyor
pc aniden takılmaya başlıyor ses takılıyor cızırtı yapıyor mause imleci takılıyor yardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?