Çözüldü Bilgisayar durduk yere kapandı ve açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarı her zamanki gibi normal kapatıp yattım ve sabah kalktığımda düğmesine basıp açtım. Normal, bir şey yoktu. Açıldı, biraz kullandım. YouTube vs. gezinirken bir anda her şey gitti ve aşağıya da bıraktığım videodaki gibi olmaya başladı. Sebebi nedir? Bilen varsa söyleyebilir mi? PC 1.5 aylık.

Çözüm
Sorun işlemci kaynaklı çıktı. İşlemci elektriği kesiyormuş ki bu işlemci 0 aldığımda hatalı işlemciydi ve yenisi ile değişimi yapılmıştı. 1.5 ay oldu ve yine ilk aldığım işlemcideki hatayı verdi. Garantiye değişim için yollandı.

Sonuç olarak: Bu arıza PSU, anakart, işlemci kaynaklı oluyor %80.
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
denedigim yöntemler :
- kasadaki elektrigi boşaltma (olmadı)
- baglantı kablolarını söküp tekrar bagladım ( olmadı )
- ramleri söküp tek tek denedim (olmadı)

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
denedim hocam şimdi vatan bilgisayara götürecegim psu kaynaklı olabilir gibi yada anakartın köprülerindede bir sıkıntı olmuşta olabilir onlarda baksın
en sagliksini yapmissiniz. bu sekil sanal ortamlardan hata tespiti donanima girince imkansiza yakin oluyor. zamaninizi bosa harcamamissiniz. sorununuz muhtemelen cozulur, neyden kaynaklandigini belirtirsen cozum verip kilitleyecegim.

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Sorun işlemci kaynaklı çıktı. İşlemci elektriği kesiyormuş ki bu işlemci 0 aldığımda hatalı işlemciydi ve yenisi ile değişimi yapılmıştı. 1.5 ay oldu ve yine ilk aldığım işlemcideki hatayı verdi. Garantiye değişim için yollandı.

Sonuç olarak: Bu arıza PSU, anakart, işlemci kaynaklı oluyor %80.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...