Bilgisayar oyunlarında basit No Recoil Makro yapımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Dostlar sa öncelikle. Bu konuda sizlere basit bir no recoil makro yapmayı göstericeğim. Kısaca sprey atarken mermilerinizin sekmesini bi miktar azaltacak bir makro örneği. Ben sizlere göstereceğim bu örneği hiçbir oyuna bağlamadım sadece temel mantığını görün istedim. Hadi başlayalım o zaman!

ilk önce kütüphanelerimizi ekliyoruz;

C++:
#include <iostream>
#include <Windows.h>

şimdi asıl kodumuza bakalım;
C++:
int main() {
    while (true) {
        POINT cursorPos;
        GetCursorPos(&cursorPos);

if (GetAsyncKeyState(VK_SHIFT) & 0x8000) { //Burada siz Shift yerine istediğiniz tuşu atayabilirsiniz.
            // Eğer Shift tuşuna basılıysa, Y koordinatını 10 birim aşağıya çek.
            cursorPos.y -= -10;

// Hız faktörünü ayarlayabilirsiniz.
            int moveSpeed = 0;
            // Yeni fare pozisyonunu belirle.
            SetCursorPos(cursorPos.x, cursorPos.y);

// Hız faktörüne bağlı olarak belirli bir süre bekleyin.
            Sleep(moveSpeed);
        }
yukarıda yorum satırlarında kodların ne işe yaradığını açıklamış bulunmaktayım yinede aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz!

şimdi projemizin son aşamasına geçelim;
C++:
        std::cout << "Mouse Position: X=" << cursorPos.x << ", Y=" << cursorPos.y << std::endl;//farenizin X-Y pozisyonlarını ekrana yazdırır.

Sleep(100); // 0.1 saniye bekleyerek tekrar fare pozisyonunu kontrol eder.

// İsterseniz burada fare pozisyonunu kullanarak başka işlemler gerçekleştirebilirsiniz.
    }

return 0;
}

Bu sadece işin mantığını kavramanız için basit bir örnek. İnşallah formdaki kullanıcılara yararlı bir içerik olmuştur.
Bugünlük bu kadardı canlar aklınıza takılan şeyleri gerek forum üzerinden gerekse discord üzerinden sorabilirsiniz, iyi günler!

love1907

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kullanıcam teşekkurler faydalı olabılır

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kral bunu nasıl yapıcaz detaylıca anlatırmısın

Hile bir zevktir
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
benim merak ettiğim şey bu macrolu mauslar var bunlarda nasıl yapıyorlar senin yaptığını fareye mi atıyorlar hiç anlamıyorum aydınlatırmısın

Seçkin Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
kral bunu nasıl yapıcaz detaylıca anlatırmısın
derlemek için diyorsan visual studio community indirip C++ konsol uygulaması ile proje oluşturuyorsun, ardından bu kodları giriyorsun. fakat bu haliye bir oyunda çalışmaz! mousesi harici olan oyunlarda çalışabilir. kendi mousesi olan oyunlar için ör:zulu gibi oyunlar için o oyunun mousesini hedef alması lazım programın.

Seçkin Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
benim merak ettiğim şey bu macrolu mauslar var bunlarda nasıl yapıyorlar senin yaptığını fareye mi atıyorlar hiç anlamıyorum aydınlatırmısın
makrolu mouseler hakkında maalesef seni aydınlatacak kadar bilgim olduğunu düşünmüyorum. ama muhtemelen temel mantıkları aynıdır.

ne işe yarıyor bu
bu koddakini soruyorsan Shift tuşuna bastığında mouseni aşağı doğru çekiyor. yani oyunlarda kullanman halinde mermilerin daha az sekecektir.

OTA

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kanka çok sağol denemeye gidiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
İlk başta biraz zor gelecek ama daha sonra el alıştıktan sonra basitleşecek eline emeğine sağlık knka

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
eline sağlık reis bi ara deneyip göreceğim acaba pubg mobile de çalışır mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...