Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir kere güldü, konu nerelere geldi.
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Bilgisayar, uyku veya hazırda, bekletme modundan çıkmıyor, sorun gidericisini,pc donalım hatası,pc destek,pc teknik destek, pc donalımsal çözüm,pc yazılımsal hata,bilgisyar hatası,bilgisayar donalım hatası, bilgisayar uykudan çıkmıyor sorunu,bilgisayar sorunu, bilgisayar hazırda bekleme hatası,masaüstü pc hatası, uyku veya hazırda bekleme hatası, Sistem ve Güvenlik, Güncelleştirmeleri kontrol et seçeneği,

TANIM

Bilgisayar uyku veya hazırda bekletme modundan uyanmıyorsa, bilgisayarın yeniden başlatılması, ayarların değiştirilmesi veya yazılım ve sürücülerin güncelleştirilmesi sorunu çözebilir.
Dizüstü bilgisayarınız uyku modundan çıkmıyorsa önce AC bağdaştırıcısına bağlı olduğundan ve güç ışığının yandığından emin olun.
Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız uyku modundan veya hazırda bekletme modundan çıkamadığı zaman sorunların nasıl giderilebileceğini gösteren bir çözümler gösteriğim (Windows 8)

ÇÖZÜM ADIMLARI
1. Adım: Bilgisayarı yeniden başlatın
Bilgisayarı yeniden başlatmak bilgisayar belleğindeki tüm bilgileri siler. Bu işlem, işlevselliğin geri kazanılmasını sağlayabilir.
Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra sorun devam ediyorsa, bir sonraki adıma geçin.

2. Adım: Klavyenin bilgisayarı uyku modundan çıkarmasına izin verin
Bilgisayarınızı uyku modundan uyandırmak üzere klavyenize izin verilmesi sorunu çözebilir.

1-)Windows'ta, Aygıt Yöneticisi öğesini aratın ve açın.

2-)Klavyeler öğesinin yanındaki oka tıklayın ve ardından klavyenizin adına çift tıklayın.

Şekil 1 : Aygıt Yöneticisi penceresinde klavyeye çift tıklama

3-)Güç yönetimi sekmesine tıklayın.
Güç Yönetimi sekmesi yoksa, Ayarları Değiştir düğmesine tıklayın. Aynı Klavye Özellikleri penceresi, mevcut Güç Yönetimi sekmesi ile açılır.
Yönetici parolasını girmeniz veya onay vermeniz istenirse parolayı girin veya işlemi onaylayın.

4-)Bu aygıtın bilgisayarı uyku modundan çıkarmasına izin ver öğesinin yanındaki kutuyu seçin.

Şekil 2: Bu aygıtın bilgisayarı uyku modundan çıkarmasına izin ver öğesinin seçilmesi

5-)Tamam öğesine tıklayın.
Bilgisayarı uyku modundan uyandırmak
üzere klavye ayarladıktan sonra sorun devam ediyorsa, bir sonraki adıma geçin.

3. Adım: Windows güncelleştirmelerini denetleyin
En güncel yazılım ve sürücülerin bilgisayarınıza kurulması sorunları giderebilir. Windows Update'i kullanarak güncelleştirmeleri kontrol etme adımları için aşağıda işletim sisteminizi seçin.

Windows 8 yüklü bilgisayarınıza uygun güncelleştirilmiş yazılımları ve donanım sürücülerini bulup yükleyin.

1. Adım:Başlangıç ekranından Denetim Masası yazarak
Arama düğmesini açın ve ardından arama sonuçlarından Denetim Masası öğesini seçin.
Denetim Masası açılır.

2. Adım:Görüntüleme ölçütü ayarının Kategori olarak
ayarlandığından emin olun ve ardından Sistem ve Güvenlik seçeneğine tıklayın.

Şekil3 : Sistem ve Güvenlik seçeneğine tıklama

3. Adım:Sistem ve Güvenlik penceresinde Windows Update'e tıklayın.

Şekil5 : Windows Update öğesine tıklama

4. Adım:Windows Update penceresinde sunuluyorsa aşağıdaki seçeneklerden birine tıklayın:

a-Önemli güncelleştirmeler, güvenlik güncelleştirmelerini veya bilgisayarınızın sistem durumu açısından önemli olan güncelleştirmeleri yükler.

b-İsteğe bağlı güncelleştirmeler, sürücü güncelleştirmelerini veya isteğe bağlı olan güncelleştirmeleri seçmenize olanak verir. Özellikle de bilgisayarınızdaki Windows sürümünü değiştirdiyseniz, isteğe bağlı sürücü güncelleştirmelerini indirmek ve yüklemek iyi bir fikirdir.

Şekil 6: Windows Update seçenekleri

a-Aşağıdaki seçenekler Windows Update penceresinde mevcuttur:

b-Güncelleştirmeleri kontrol et seçeneği güncelleştirmeleri kontrol eder.

c-Ayarları değiştir seçeneği, güncelleştirmeleri otomatik olarak yükleyecek şekilde bilgisayarı ayarlamanıza olanak sağlar.

d-Güncelleştirme geçmişini görüntüle seçeneği, tüm önemli güncelleştirmelerin yüklenmiş olduğundan emin olmanızı sağlar.

e-Gizli güncelleştirmeleri geri yükle seçeneği, yükleyebilmeniz amacıyla geri yüklenmiş güncelleştirmeleri gösterir.

f-Yüklü güncelleştirmeler, yüklü güncelleştirmeleri gösterir; yüklü güncelleştirmeleri kaldırabilir veya değiştirebilirsiniz.

g-Windows 8'e özellik ekle seçeneği, ilgili programın bu bilgisayarda değişiklik yapmasına izin vermek isteyip istemediğinizi doğrulayan bir Kullanıcı Hesabı Denetim kutusu görüntüler.

h-Denetim Masası Ana Sayfası, sizi tekrar ana Denetim Masası'na döndürür.

ı-Windows güncelleştirmeleri yüklendikten sonra sorun devam ediyorsa, bir sonraki adıma geçin.

5. Adım: Windows Güç sorun gidericisini kullanarak sorun giderin

Bilgisayar güç ayarlarını yapmak için Güç sorun gidericisini çalıştırın. Güç sorun gidericisi, monitör ekranını kapatmadan önce veya uyku moduna girmeden önce bilgisayarın bekleyeceği süreyi belirleyen zaman aşımı ayarları gibi seçenekleri kontrol eder. Bu ayarların yapılması sorunu çözebilir.

1.)Windows'ta Denetim Masası öğesini aratın ve açın.

2.)Denetim Masası Arama alanına sorun giderme yazın.

3.)Sorun Giderme öğesine tıklayın.

Şekil 8: Sorun Giderme seçeneğine tıklama

4.)Sistem ve Güvenlik alanında, Güç kullanımını iyileştir seçeneğine tıklayın.
Yönetici parolası veya onayı istenirse parolayı girin veya onay bilgilerini verin.

Şekil 9: Güç kullanımını iyileştir seçeneğine tıklama

5-)Sorun giderme aracını çalıştırmak için İleri seçeneğine tıklayın.
Windows herhangi bir sorun algıladığında ve bunu düzeltmeye çalıştığında Sorunlar Algılanıyor penceresi görüntülenir.

Şekil 10: Sorunlar algılanıyor penceresi

6-)Sorun giderme işlemi tamamlandıktan sonra sorun gidericisini kapatın eğer sorun hala devam ediyorsa işi bilen ehli bir kişiye göstermenizi tavsiye ediyorum.

DİP NOT:
Çözüm yöntemleriyle çözüme
ulaşmayı denemeniz durumunda risk
tamamen size aittir.Herhangi bir sorumluluğu
memoryhackers.org ailesi olarak kabul etmemekteyiz.
Bunu da hatırlatmadan geçmeyelim istedik.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...