Bilgisayara yeni RAM takılması sonrası görüntü gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bilgisayara yeni RAM taktıktan sonra görüntü gelmedi. Ben de eski hâline geri getirdim düzelmesini umarak ama görüntü hâlâ yok. Dünden beri uğraşıyorum. BIOS resetledim, soket temizledim, ekran kartını denedim. Çıkık olma ihtimali olan bütün kabloları kontrol ettim. Sorun hâlâ devam ediyor. Bunun çözümü nedir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
dotum anakart ile ram mhz değerleri birbirine uyuşuyor mu
anakart asusta yeni bir anakart mı eski anakart mı ?

za warudooo
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
düzgün taktın mı iyice kontrol et ayrıca anakartla aldığın ramler uyumlu mu anakartının modeli ve ramları atar mısın

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
dotum anakart ile ram mhz değerleri birbirine uyuşuyor mu
anakart asusta yeni bir anakart mı eski anakart mı e
Eski bir anakart ama olay şu ben ekran gelmeyince ramleri eskiye döndürdüm yani şuan eskiden kullandığım ramler takılı olmasına rağmen ekran gelmiyor

düzgün taktın mı iyice kontrol et ayrıca anakartla aldığın ramler uyumlu mu anakartının modeli ve ramları atar mısın
Kanka yeni ramleri boşver o kadar sinir ettiler ki onları çöpe atacağım zaten ben artık eskiyi taktığımda da ekran gelmiyor

za warudooo
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Eski bir anakart ama olay şu ben ekran gelmeyince ramleri eskiye döndürdüm yani şuan eskiden kullandığım ramler takılı olmasına rağmen ekran gelmiyor

Kanka yeni ramleri boşver o kadar sinir ettiler ki onları çöpe atacağım zaten ben artık eskiyi taktığımda da ekran gelmiyor
Kanka herkes mhz değerleri yazmış üstte gördüklerinin kopyasını yazıyorlar takarken zarar vermiş olabilir misin ve yinede model atarsan yardımcı olmaya calısırım.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Kanka herkes mhz değerleri yazmış üstte gördüklerinin kopyasını yazıyorlar takarken zarar vermiş olabilir misin ve yinede model atarsan yardımcı olmaya calısırım.

Asus p8h61-m lx3 plus r2.0 tek olan ram yeni eklediğimdi nanyanın yerine eklemiştim

Ekli dosyalar

• 20231103_122428.jpg
    20231103_122428.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 56
  • 20231103_122441.jpg
    20231103_122441.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 70
za warudooo
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ram ve anakart konusunda bi problem yok soketleri falan iyice temizle düzgünce taktığından emin ol youtubeden yardım alarak takabilirsin takarken zarar vermemişsindir umarım ben bu kadar yardımcı olabilirim sorunun çözülmez başka arkadaşlardan destek alabilirsin ayrıca technopat gibi sitelerde sana daha fazla yardımcı olabileceklerini düşünüyorum seninle aynı sorunu yaşayan arkadaşın sorunu böyle cozulmus deneyebilirsin
1- Fişi çek, güç kaynağının şalterini kapa.
2- Bilgisayarı açma tuşuna 2 saniye basılı tut.
3- 2 RAM'ide tak.
4- Bilgisayardaki bütün USB cihazları sök.
5- BIOS'u sıfırlamak için anakarttaki BIOS pilini çıkar ve biraz bekledikten sonra tekrar tak.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
benzer sorunla karşılaşmıştım remlerin giriş kısımlarını silgi ile sil tekrar tak basit ama sorunu çözmüştü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...