- Yasaklandı
Banlı Üye
Merhaba, sürekli monitöre bakarken göz sağlığı nasıl korunabilir, monitör ayarları ne olmalı, bilenler yanıtlarsa sevinirim. Ekranı en düşük parlaklıkta kullanıyorum ve genelde buna rağmen başka indirdiğim bir uygulama ile ekranı daha fazla karanlık yapıyorum yani gece ışığı gibi bir şey. Ayrıca ekrana bakarken 15-20 dakikada bir göz dinlendirme yapıyorum 30-40 saniye ve genelde mavi ışık flitreli bilgisayar gözlüğü kullanıyorum.
Monitör ile aramda 25-30 cm boşluk bırakıyorum ama yine de gözümde kanlanma oluyor ve bazen göz ağrısı yaşıyorum. Ekrana bakamaz hale geliyorum. Neredeyse ekrana bakamaz oldum, günlük hayatta hiçbir sorun yaşamıyorum. Gözlerim iyi görüyor ama ne ayar ne mesafe ne şekilde olursa olsun gözlüklü, gözlüksüz her renk ve parlaklık ayarında gözüm ağrıyor. Kullandığınız taktikleri yazarsanız birbirimize yardımcı olabiliriz. Benim kullandıklarım:
Monitör ile aramda 25-30 cm boşluk bırakıyorum ama yine de gözümde kanlanma oluyor ve bazen göz ağrısı yaşıyorum. Ekrana bakamaz hale geliyorum. Neredeyse ekrana bakamaz oldum, günlük hayatta hiçbir sorun yaşamıyorum. Gözlerim iyi görüyor ama ne ayar ne mesafe ne şekilde olursa olsun gözlüklü, gözlüksüz her renk ve parlaklık ayarında gözüm ağrıyor. Kullandığınız taktikleri yazarsanız birbirimize yardımcı olabiliriz. Benim kullandıklarım:
- Dimscreen ekran parlaklığını normalden daha da düşürmeye yarıyor.
- F. Lux ekranı karartıp sarartarak mavi ışığı azaltıyormuş. Ben pek etki görmedim.
- Mavi ışık flitreli gözlük bazen işe yarıyor bazen işe yaramıyor.
- Bilgisayar ekranını birçok denemeden sonra en ideal olarak soğuk renkler modunda kullanıyorum.
- Kontrast %45.
- Parlaklık genellikle sıfır hatta yukarıdaki programlarla eksilere indiriyorum.
- 20-30 dakikada bir göz dinlendirme egzersizleri yapıyorum.
Arkadaşlar sorun çözüldü, sigara dumanı gözümü etkilemiş. Ben içmiyorum fakat kardeşim ağır tiryaki ve yurttan yeni dönünce bayağı içiyordu. Ben de sorun monitörde sanıyordum. Sorun çözüldü, dumandan uzak durun.
Moderatörün son düzenlenenleri: